04
november
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Verkoopvrijgave Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive

De B-Klasse Electric Drive zorgt met zijn krachtige elektromotor voor temperamentvol rijplezier – en dat ook nog eens lokaal emissievrij. De B-Klasse Electric Drive kan per direct worden besteld en de uitlevering start begin 2015. De prijzen beginnen bij € 39.495 inclusief BTW en BPM. Met slechts 4% bijtelling en een bijtellingstarief van  € 55,-* per maand is de elektrisch aangedreven B-Klasse bijzonder aantrekkelijk voor zakelijk gebruik.

Een 132 kW sterke elektromotor zorgt voor de stille en emissievrije aandrijving die gelijk vanaf de start zijn maximale koppel van 340 Nm levert. Het resultaat is een uitgesproken krachtige acceleratie vanuit stilstand. Voor de sprint van nul naar 100 km/h heeft de elektrisch aangedreven B-Klasse slechts 7,9 seconden nodig. Afhankelijk van het feit of de berijder liever zeer zuinig, comfortabel of sportief wil rijden, kan gekozen worden uit de drie rijprogramma's Economy Plus, Economy en Sport.

Dankzij het modulaire 'ENERGY SPACE' carrosserieconcept met de lithium-ion accu in de bodem is de B-Klasse Electric Drive een volwaardige vijfpersoons auto met 501 liter bagageruimte.

* gebaseerd op 42% inkomstenbelasting – genoemd bedrag is een rekenvoorbeeld


De uitvoeringen - veel mogelijkheden voor individuele wensen

De B-Klasse Electric Drive is verkrijgbaar in de uitvoeringen Style,  Urban en de exclusieve Electric Art. De Electric Art-line staat voor een bijzonder dynamische en individuele uitstraling. Er kan worden gekozen uit de lakvarianten cirruswit en zuidzeeblauw. Andere kenmerken in het exterieur zijn de 45,7 cm (18") multispaaks lichtmetalen velgen en buitenspiegels met  sierelementen in zuidzeeblauw in combinatie met cirruswit (of omgekeerd). Ook de lamellen van de grille hebben de wit/blauwe kleurstelling. Op de zijkant is het logo 'Electric Drive' aangebracht.

Tot het stijlvolle interieur behoort het multifunctionele driespaaks stuurwiel in geperforeerde lederuitvoering met zilverchroom applicaties. De stoelen en de bovenkant van het instrumentenpaneel zijn in lederlook ARTICO uitgevoerd met decoratieve sierelementen in saillook zilver. De voetmatten hebben eveneens blauwe contrasterende siernaden en het 'Electric Drive'-logo rondt het speciale uiterlijk van de auto af.

Voor een verdere individualisering is het Exclusiefpakket leverbaar. Tot de highlights behoren verwarmbare voorstoelen met viervoudig verstelbare lendensteun, die net als het multifunctionele stuur en de versnellingspook zijn bekleed met exclusief leder. Het instrumentenpaneel en de middenstukken in het portier zijn passend uitgevoerd in lederlook ARTICO. De lederen stoelen zijn verkrijgbaar in de expressieve kleuren cranberryrood, hazelnootbruin en zwart. De designelementen in zilverschoom dragen bij aan de exclusieve ambiance. Daarbij komen veel praktische details zoals de comfortsluiting met infrarood afstandbediening en de 12-V aansluiting achterin.

Grotere actieradius optioneel: andere extra’s

Met de indien gewenst leverbare RANGE PLUS kan de actieradius (200 km) van de B-Klasse Electric Drive tot 30 km worden vergroot. Door de RANGE PLUS te activeren met de knop in het bovenste bedieningsveld wordt bij het  daaropvolgende oplaadproces het accuvenster uitgebreid, dat wil zeggen dat er meer capaciteit wordt vrijgegeven. RANGE PLUS omvat naast de vergroting van de actieradius ook een verwarmde voorruit, diverse isolatiemaatregelen en warmtewerend donkergetint glas.

Het optioneel leverbare radarondersteunde, recuperatieve remsysteem zorgt voor een effectieve energieterugwinning en daardoor een uitbreiding van de actieradius. Het systeem maakt gebruik van de data van de radarsensor van COLLOSION PREVENTION ASSIST PLUS om de terugwinning en het afremmen naar behoefte te verhogen of tot nul te reduceren. Bovendien kan de berijder met behulp van de stuurpaddles uit vier verschillende recuperatieniveaus kiezen – van ‘zeilen’ tot hoge recuperatie.

Ter bescherming van voetgangers en fietsers genereert de akoestische omgevingsbescherming tot een snelheid van 30 km/h een speciaal voor Mercedes-Benz ontwikkeld geluid.

De B-Klasse Electric Drive beschikt standaard over een laadkabel voor wallbox en openbaar oplaadstation (sneller opladen, mode 3). Zonder meerprijs wordt op verzoek in plaats daarvan een vier meter lange laadkabel voor een huishoudelijk stopcontact (mode 3) geleverd. Indien gewenst is een combinatie van een laadkabel voor een huishoudelijk stopcontact (mode 2) en een laadkabel voor wallbox en openbaar oplaadstation (sneller laden, mode 3) leverbaar.

Voor de accu wordt door Mercedes-Benz als garantie een certificaat afgegeven. Dit waarborgt dat technische fouten binnen een periode van acht jaar na de eerste uitlevering of eerste registratie tot een kilometerstand van 100.000 km door Mercedes-Benz worden opgelost.

Veelzijdige ondersteuning: rijassistentiesystemen

Bij zijn debuut heeft de B-Klasse de veiligheidsnormen in de compacte klasse nieuw gedefinieerd met talrijke nieuwe, deels standaard rijassistentiesystremen. Ook de B-Klasse Electric Drive vervult deze voortrekkersrol. De verder ontwikkelde assistentiesystemen COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS en ATTENTION ASSIST zijn standaard. Optioneel is de B-Klasse Electric Drive bovendien leverbaar met bi-xenon-verlichting in plaats van halogeen. De klant kan deze ook combineren met het optionele Intelligent Light System. Het uit de andere Mercedes-Benz modelreeksten bekende ILS bestaat uit Bi-Xenon-koplampen met variabele lichtverdeling en dynamische koplamphoogteregeling voor provinciale wegen, autosnelwegen en dichte mist, adaptieve grootlichtassistent, actieve bochtenlichtfunctie, LED-dagrijverlichting en koplichtsproei-installatie.

B-Klasse Electric Drive Lease Edition

Als aanvulling op de succesvolle Lease Editions van Mercedes-Benz wordt ook de B-Klasse Electric Drive toegevoegd aan het brede aanbod van aantrekkelijke bijtellingsmodellen. De B-Klasse Electric Drive Lease Edition is standaard rijk uitgerust met onder andere  navigatie, bi-xenon koplampen, lichtmetalen velgen, RANGE PLUS, een radargestuurd recuperatief remsysteem, akoestische voertuigidentificatie, KEYLESS GO-startfunctie, actieve parkeerassistent inclusief PARKTRONIC en Mercedes connect me - Remote Online. De B-Klasse Electric Drive Lease Edition is leverbaar vanaf €39.995,- met netto bijtelling van €56,-* per maand.

* gebaseerd op 42% inkomstenbelasting – genoemd bedrag is een rekenvoorbeeld