05
december
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Twee jaar car2go in Amsterdam

car2go, het slimme autodeelsysteem zonder vaste haal- en brenglocatie is precies twee jaar actief in Amsterdam. De hoofdstad had in november 2011 een belangrijke primeur: voor het eerst zette car2go een volledige vloot van elektrisch aangedreven voertuigen in. Inmiddels zijn in Amsterdam meer dan 4 miljoen emissievrije kilometers afgelegd met car2go’s.

car2go is in Amsterdam zeer succesvol. Er zijn in totaal 17.500 members (kaarthouders) die de 300 elektrisch aangedreven car2go’s intensief gebruiken met ca. 10.000 rentals per week. car2go biedt optimale flexibiliteit: er zijn geen vaste haal- en terugbrenglocaties en ritten worden afgerekend per minuut of per dag. Daarmee is het autodeelsysteem een perfecte aanvulling op bijvoorbeeld het OV. Dat blijkt ook in de praktijk: de oplaadpunten bij belangrijke OV-knooppunten (trein-, bus-, metrostations) worden intensief gebruikt door car2go-rijders.

De car2go-rijders

Om de dienstverlening zo goed mogelijk op de wensen van de klant te laten aansluiten, voert car2go regelmatig enquêtes uit. Uit een recente enquête is onder meer naar voren gekomen dat car2go een belangrijke rol heeft gespeeld bij het verkopen van één of meerdere auto’s van onze members. Bovendien maken car2go-members minder vaak gebruik van hun eigen auto, maar kiezen in plaats daarvan vaker voor de milieuvriendelijke car2go.

car2go wereldwijd

car2go is sinds de oprichting in 2008 uitgegroeid tot een van de bekendste en succesvolste carsharingondernemingen ter wereld. Het autodeelsysteem is actief op 25 locaties in zeven Europese en Noord-Amerikaanse landen (inclusief Canada). In totaal rijden er wereldwijd 10.000 car2go’s rond, alle met het kenmerkende wit-blauwe uiterlijk. car2go heeft in totaal meer dan 500.000 klanten over de hele wereld. Inmiddels begint elke 2,5 seconden ergens ter wereld een rit met een car2go. In september bereikte car2go een bijzondere mijlpaal: voor het eerst werden binnen een maand meer dan een miljoen car2go-ritten gemaakt.