03
juli
2015
|
02:00
Europe/Amsterdam

smart: automatisch beter

De smart-familie is een half jaar na de marktintroductie al fors uitgebreid. Op dit moment zijn er voor beide modelreeksen vier varianten beschikbaar met de in dit segment unieke twinamic automatische transmissie met dubbele koppeling. Binnenkort zijn veel nieuwe frisse kleuren en nieuwe praktische uitrustingsdetails voor de smart fortwo en de smart forfour verkrijgbaar. Bovendien wordt er gestart met de smartphone-integratie via MirrorLink®.

Meer schakelcomfort en soepele schakelbewegingen zonder dat afbreuk wordt gedaan aan de trekkracht: dat zijn de voordelen van twinamic. De transmissie met dubbele koppeling is uniek in het segment van compacte auto's en voldoet aan de wensen van bestuurders die in het stadsverkeer de voorkeur geven aan het comfort van een automatische versnellingsbak. Het optionele Sport pakket met schakelpaddles aan het stuur zorgt voor nog meer rijplezier.

Naast de smart fortwo met 52 kW/71 pk kunnen nu ook de smart fortwo met 66 kW/90 pk en de smart forfour met 52 kW/71 pk en 66 kW/90 pk met twinamic besteld worden. De meerprijs bij de smart fortwo bedraagt € 1.016 (€ 1.296 i.c.m. standaarduitvoering) ten opzichte van de versies met vijfversnellingsbak. Bij de forfour bedraagt de meerprijs € 1.169 (€ 1.448 i.c.m. standaarduitvoering). Hierdoor kan nu voor beide modelreeksen worden gekozen uit de volgende motor-/transmissiecombinaties:

smart fortwo

52 kW

66 kW

Cilinders/ligging

3R

3R

Cilinderinhoud (cm3)

999

898

Nominaal vermogen (kW/pk)

52/71

66/90

bij (1/min)

6.000

5.500

Nominaal koppel (Nm)

91

135

bij (1/min)

2.850

2.500

Verbruik gecombineerd (l/100 km)

4,1 (4,1)

4,2 (4,1)

CO2-emissie gecombineerd (g/km)

93 (94)

97 (96)

Acceleratie 0-100 km/h (s)

14,4(15,1)

10,4 (11,3)

Topsnelheid (km/h)

151 (151)

155 (155)

smart forfour

52 kW

66 kW

Cilinders/ligging

3R

3R

Cilinderinhoud (cm3)

999

898

Nominaal vermogen (kW/pk)

52/71

66/90

bij (1/min)

6.000

5.500

Nominaal koppel (Nm)

91

135

bij (1/min)

2.850

2.500

Verbruik gecombineerd (l/100 km)

4,2 (4,2)

4,3 (4,2)

CO2-emissie gecombineerd (g/km)

97 (96)

99 (98)

Acceleratie 0-100 km/h (s)

15,9 (16,9)

11,2 (11,9)

Topsnelheid (km/h)

151 (151)

165 (165)


Gegevens voor auto's met twinamic tussen haakjes

De moderne driecilindermotoren combineren efficiency met rijplezier. De motor genereert met 999 kubieke centimeter cilinderinhoud genereert een vermogen van 52 kW/71 pk. Dankzij zijn koppel met een maximum van 91 Nm bij 2.850 tpm kan zuinig worden gereden, vooral in het stadsverkeer. Topmotorisering is de turbomotor met 66 kW/90 pk en een maximaal koppel van 135 Nm bij 2.500 tpm. De turbolader beschikt over een elektronisch gestuurde wastegate die een verhoogde motordynamiek in combinatie met een duurzame verbruiksreductie mogelijk maakt.

smart biedt binnenkort nog meer waar voor je geld

Binnenkort zijn voor de smart fortwo en de smart forfour veel nieuwe frisse kleuren en praktische uitrustingsdetails leverbaar. Bovendien wordt gestart met de smartphone-integratie via MirrorLink®.

Met MirrorLink® kunnen compatibele smartphones in de auto worden geïntegreerd en kan smartphone-informatie op het beeldscherm van de smart fortwo en de smart forfour worden weergegeven. MirrorLink® is in de toekomst standaard verkrijgbaar in combinatie met het smart mediasysteem.

MirrorLink® ondersteunt momenteel de apps MIROAMER® (internetradio en muziekentertainment), Audioteka® (luisterboeken) en COYOTE® (live verkeersinformatie gebaseerd op community-informatie). Andere apps volgen.

Urban Joy is veel meer dan rijplezier in de stad dankzij compacte afmetingen, een kleine draaicirkel en krachtige, achterin geplaatste motoren. Nuttige uitrustingen voor dagelijks gebruik behoren sinds jaar en dag tot de unieke lifestyle-filosofie van smart. Voor het nieuwe modeljaar heeft smart de functionaliteit verder uitgebreid. Onderstaand de belangrijkste wijzigingen en toevoegingen voor de smart fortwo en smart forfour op een rij:

  • Zwarte wielkasten en een verlaagd chassis zijn de belangrijkste kenmerken van het nieuwe Urban Style pakket. Het pakket kan worden besteld als toevoeging op de uitrustingslijnen en benadrukt de dynamiek zowel optisch als technisch. Het met tien millimeter verlaagde chassis verlaagt het zwaartepunt en zorgt voor een nog betere wegligging. Zwarte wielkasten met smart-logo benadrukken de spoorbreedte en geven de smart een nog sportievere uitstraling. Een ander kenmerk is het uitlaatsysteem met verchroomd uitlaateindstuk. Tot de details in het interieur behoren een multifunctioneel sportstuur met 3-spaaksdesign in leder en sportpedalen uit geborsteld edelstaal. Het Urban Style pakket is verkrijgbaar in combinatie met de uitrustingslijnen passion en prime, de zwarte wielkasten zijn ook separaat als optie voor de proxy leverbaar.

  • Het smart Audio-System is nu ook separaat leverbaar.

  • Voor de smart forfour zijn de achterste zijruiten en de achterruit nu als optie verkrijgbaar met donkergetint  warmtewerend glas. Dit beschermt de passagiers achterin voor nieuwsgierige blikken en direct zonlicht. De donkere ramen geven de auto bovendien een sportief karakter.

  • Eveneens nieuw voor dit model zijn een tablethouder voor entertainment achterin en een voorbereiding hiervoor die zich bevindt in de rugleuningen van de bestuurders- en bijrijdersstoel. De pre-installatie is standaard bij prime en proxy en als optie leverbaar voor de passion. De tablethouder is geschikt voor de iPad Air. Het apparaat is ergonomisch en veilig ondergebracht en kan te allen tijde uit de rugleuning van de voorstoelen worden verwijderd.

Nieuwe kleuren voor bodypanels/carrosserie, tridion veiligheidskooi en grille

Door de opvallende exterieurkleuren springen de smart fortwo en forfour al van verre in het oog. De nieuwe kleuren voor dit modeljaar maken nieuwe combinaties mogelijk. Voor de bodypanels van de smart fortwo zijn nu red en black-to-yellow (metallic) verkrijgbaar. De tridion veiligheidskooi is nu optioneel leverbaar in jupiter red, lava orange (metallic) en graphite grey (matt). De nieuwe kleur black-to-yellow (metallic) voor de grille past ideaal bij de bodypanels in black-to-yellow.

De nieuwe kleuren voor de smart forfour: tridion veiligheidskooi in cadmium red (metallic), graphite grey (metallic) of lava orange (metallic); grille in black-to-yellow (metallic) en graphite grey (metallic).

Voor het interieur van de smart fortwo en forfour kan eveneens gekozen worden uit nieuwe kleurcombinaties. De uitrustingslijn prime is nu uitsluitend in een chique zwart-grijze ton-sur-ton-uitvoering beschikbaar. De lijn passion is ook uitgebreid met de zwart-grijze variant.

Alle noviteiten kunnen vanaf 10 juli worden besteld en zijn vanaf september aanwezig bij de dealers.