26
maart
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

Primeur voor Mercedes-Benz GLE en Mercedes-AMG GLE 63

Mercedes-Benz heeft zijn bestseller in het SUV-segment verregaand vernieuwd. De highlights van de nieuwe GLE – voorheen bekend als de M-Klasse – omvatten, naast een aanzienlijk aantrekkelijkere voor- en achterzijde, uitgebreide maatregelen die nieuwe maatstaven zetten op het gebied van emissies en aandrijving. Alle motoren zijn zuiniger, terwijl ook de CO2-emissies met gemiddeld 17 procent zijn teruggedrongen ten opzichte van de voorgaande modellen. Voor het eerst in zijn SUV-geschiedenis biedt Mercedes-Benz een plug-in hybridemodel, de GLE 500 e 4MATIC, dat maximale efficiency combineert met voortreffelijke prestaties en in Nederland bij zakelijke inzet in de 14%-bijtellingscategorie valt. Dit multitalent scherpt de lage verbruikscijfers van de GLE 250 d met zijn viercilinder diesel nog verder aan, echter met prestaties die een V8 niet misstaan. De voordelen van de nieuwe GLE omvatten verder de sterke handlingprestaties on- en offroad, het ruimteaanbod en een hoog niveau aan actieve en passieve veiligheid. Ook de high-performance SUV-modellen, de Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC en de GLE 63 S 4MATIC,  vieren eveneens hun wereldpremière.

Optimale veiligheid en een hoog niveau aan rijdynamiek op zowel de openbare weg als in het terrein behoren tot de sterke punten van deze premium SUV. Bovendien maakt de GLE indruk met geavanceerde assistentiesystemen, de negentraps 9G-TRONIC automatische transmissie en het innovatieve dynamische systeem voor de onderstelafstemming DYNAMIC SELECT, dat reeds in de basisspecificatie uitgebreide rij- en offroadprogramma’s biedt. Het onmiskenbare design met de typische C-stijl en het variabele interieur met de wellnessfactor van een luxe limousine maken de beleving van deze Mercedes-Benz GLE extra aantrekkelijk.

Diesel en hybride: efficiency en rijplezier

Naast het bijzondere design, de variabele rijervaring dankzij DYNAMIC SELECT en de assistentiesystemen die bekend zijn uit de E- en S-Klasse, maakt de GLE indruk met een uitgebreid motorengamma. Vijf efficiënte en krachtige motoren met vier, zes of acht cilinders zijn beschikbaar. Speciale aandacht verdienen:

  • de 150 kW/204 pk viercilinder diesel in de GLE 250 d biedt superieure prestaties en een ongeëvenaard laag brandstofverbruik in deze klasse. Het is de eerste full-size SUV ter wereld met een conventioneel aandrijfsysteem met een emissie van slechts 140 g CO2/km (5,4 l/100 km).

  • Zeker zo indrukwekkend is de eerste Mercedes-Benz SUV met plug-in hybridetechnologie. Het gecombineerde vermogen van 325 kW/442 pk van de GLE 500 e 4MATIC garandeert indrukwekkende prestaties. Met CO2-emissies van slechts 78 g/km (3,3 l benzine/100 km) komt de nieuwe SUV van Mercedes-Benz in Nederland bij zakelijke inzet in aanmerking voor 14% bijtelling. Een elektrisch verbruik van 16,7 kWh/100 km maakt de GLE 500 e 4MATIC de benchmark in dit segment. Het hybridemodel is in staat 30 kilometer puur elektrisch af te leggen.

De GLE 500 e 4MATIC: plug-in hybridetechnologie voor de SUV

De nieuwe GLE 500 e 4MATIC met plug-in hybrideaandrijving combineert de kracht en de verfijning van een V8-motor met het brandstofverbruik van een drieliterauto en de veelzijdigheid van een SUV. De componenten van het aandrijfsysteem omvatten een BlueDIRECT V6 direct ingespoten benzinemotor met 245 kW/333 pk en een hybridemodule met 85 kW/116 pk aan elektrisch vermogen. Het maximale systeemkoppel bedraagt een imposante 650 Newtonmeter. Naast een indrukwekkende acceleratie dankzij de boostfunctie biedt het innovatieve aandrijfsysteem ook de mogelijkheid puur elektrisch te rijden met snelheden tot 130 km/u, optimale energieterugwinning dankzij de intelligente hybridestrategie en comfortfuncties als preconditionering voor  zowel zomerse als winterse omstandigheden.

Schakelaars op de middenconsole en het combi-instrument bieden de bestuurder de keuze uit vier specifieke hybridfuncties:

  • HYBRID: het systeem kiest automatisch de beste instelling met verbrandingsmotor en/of elektromotor voor een optimale energiebalans

  • E-MODE: uitsluitend elektrisch rijden

  • E-SAVE: de actuele laadtoestand van de accu blijft gehandhaafd, zodat er later volledig elektrisch gereden kan worden, bijvoorbeeld in een milieuzone

  • CHARGE: de accu wordt tijdens het rijden en bij stationair draaiende  motor opgeladen

De compacte hybridemodule is volledig geïntegreerd in de zeventraps automatische transmissie 7G-TRONIC PLUS. De elektrische energie wordt  opgeslagen in een lithium-ion batterij met een vermogen van 8,8 kWh die kan worden opgeladen in openbare laadstations, via de Wallbox thuis of aan een conventioneel 220 volt stopcontact. De oplaadtijd via de Wallbox of het publieke oplaadpunt bedraagt ongeveer twee uur.

Intelligent aandrijfsysteem

De beste strategie voor een efficiënt rijgedrag is anticiperend rijden zonder nodeloos te remmen of te accelereren. Bij een hybridevoertuig is dit nog belangrijker, want remmanoeuvres zorgen niet alleen voor de vertraging, maar daarbij kan ook energie worden teruggewonnen.  De route of het verkeer zijn ook van invloed op de meest efficiënte wijze van het laden en ontladen van de hoogspanningsbatterij. Daarom ondersteunt het intelligente aandrijfsysteem de bestuurder met speciale controlestrategieën voor de meest efficiënte rijstijl.

State-of-the-art BlueDIRECT V6- en V8-benzinemotoren

De krachtige GLE 500 4MATIC met direct ingespoten V8-biturbomotor levert een vermogen van 320 kW/435 pk en een maximumkoppel van 700 Newtonmeter. Hij combineert aantrekkelijke prestaties met een hoog niveau aan raffinement. De GLE 400 4MATIC wordt aangedreven door een direct ingespoten V6-biturbomotor met straalgeleide verbranding, nieuwe piëzo injectoren en MSI (Multi-Spark Ignition). Deze motor levert een vermogen van 245 kW/333 pk en een koppel van 480 Nm bij 1.400-4.000 tpm, en heeft een verbruik van 8,8 l/100 km bij 209 g CO2/km (NEDC gecombineerd).

Populaire V6-dieselmotor, nieuwe 9G-TRONIC 

Naast de zowel efficiënte als krachtige 150 kW/204 pk viercilinder dieselmotor voor de GLE 250 d en de GLE 250 d 4MATIC, is de bekende V6-dieselmotor met 190 kW/258 pk en zijn forse koppel van 620 Newtonmeter beschikbaar in de GLE 350 d 4MATIC. Een uitgebreid pakket aan maatregelen zorgt voor een ongeveer 9% lager brandstofverbruik ten opzichte van het voorgaande model, tot 6,4 l/100 km (NEDC gecombineerd). De updates omvatten bovenal een gemodificeerd motormanagement, dat in het bijzonder tijdens de opwarmfase de injectie van de dieselbrandstof voor elke afzonderlijke cilinder reguleert, afhankelijk van de hoeveelheid verbrandingslucht. De emissie- en brandstofbesparende maatregelen omvatten bovendien een geoptimaliseerde turbocharger, een doorontwikkelde EGR-klep en een nieuwe als schottenpomp uitgevoerde oliepomp, die op de vraag afgestemd levert.

Met de nieuwe generatie GLE zal elk dieselmodel standaard uitgerust worden met de 9G-TRONIC automatische transmissie, die voor het eerst ook met lage gearing en centraal sperdifferentieel voor offroadgebruik leverbaar is. De transmissie is uitgerust met een nieuw type koppelomvormer met een hoog efficiencyniveau van 92 procent en brede spreiding van 9,15 over alle negen versnellingen. Deze levert een positieve bijdrage aan het hoge energie-efficiencyniveau van de GLE-modellen. Een dubbele turbine torsiedemper met centrifugale pendule en een koppelomvormer met speciale lock-up garanderen een extreem raffinement, kenmerkend voor Mercedes-Benz. Afhankelijk van het rijprogramma dat ingesteld wordt via het DYNAMIC SELECT systeem, maakt de 9G-TRONIC indruk door een enorme souplesse en snelle reacties, evenals een evenwichtige kalmte en rust. Het potentieel van de nieuwe transmissie komt daarbij ten volle tot uiting. Hij imponeert met snelle gangwisselingen voor energieke sprints, maar ook door soepel, praktisch onmerkbaar schakelen tijdens ontspannen ritten of tractiebevorderende  schakelmomenten voor meer grip in het terrein.

Fitness voor de bestseller: Mercedes-AMG GLE 63 en GLE 63 S

De nieuwe Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC is met een uitgebreider modelaanbod en verhoogd vermogen aantrekkelijker dan ooit. Volgens de nieuwe naamgeving heet de opvolger van de succesvolle Mercedes-Benz ML 63 AMG voortaan Mercedes-AMG GLE 63. De AMG 5,5-liter V8-biturbomotor is krachtiger dan ooit: naast de basisvariant met 410 kW/557 pk, is er het bijzonder sportieve S-Model met 430 kW/585 pk. Het onderstel is compleet herzien voor een nog betere rijdynamiek en nog meer wendbaarheid. De reacties van de motor op het gaspedaal en de schakeltijden van de transmissie bevinden zich nu op een nieuw, nóg sportiever niveau en onderstrepen tegelijk de typische AMG Driving Performance. Met het karakteristieke AMG familiegezicht, de ‘A-wing’ en de twinblade grille ziet de ‘Power SUV’ er dynamischer uit dan ooit.

De AMG-modellen in een oogopslag:

Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC

Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC

Motorinhoud  (cc)

5.461

5.461

Vermogen (kW/pkbij tpm)

410 / 5575.750

430 / 585 5.500

Max. koppel (Nm)bij tpm

700 1.750-5.500

760 1.750-5.250

Brandstofverbruik (l/100 km) (gecomb. NEDC) 

11,8

11,8

CO2  g/km

276

276

Emissiestandaard

EU 6

EU 6

Acceleratie 0-100 km/u  (s)

4.3

4.2

Topsnelheid (km/u)

250*

250*

* elektronisch begrensd, topsnelheid kan naar wens worden verhoogd tot 280 km/u uitsluitend in combinatie met AMG Driver’s Package.

DYNAMIC SELECT in combinatie met offroad rijprogramma’s

DYNAMIC SELECT, het dynamische systeem voor de afstelling van het onderstel van de nieuwe GLE biedt zes rijprogramma’s. Naast de bekende rijprogramma’s INDIVIDUAL, COMFORT, SLIPPERY en SPORT kan de bestuurder in de 4MATIC-modellen met de DYNAMIC SELECT-knop op de centrale console kiezen voor de extra instelling OFFROAD voor mildere terreinomstandigheden. Wanneer het GLE-model indien gewenst is uitgerust met het Off-Road techniekpakket is OFFROAD+ leverbaar. In die instelling grijpen de lage gearing en het 100% centrale sperdifferentieel in voor optimale tractie in uitdagende terreinomstandigheden. Dit wordt verder ondersteund door de uitgebreide functies van de AIRMATIC luchtvering, die voor een bodemvrijheid tot 285 millimeter zorgt en doorwading van waterhoogten tot 600 millimeter mogelijk maakt. De versterkte bodembescherming van deze variant beschermt belangrijke componenten tegen aanraking met de grond.

De instelling van de individuele rijprogramma’s zorgt ervoor dat het DYNAMIC SELECT-systeem geheel andere karakteristieken kiest. Het systeem maakt gebruik van alle regelsystemen en uiteenlopende parameters voor een onderscheidende rijervaring. De namen spreken voor zich: SPORT maakt van de GLE een sportief, dynamisch voertuig met een sterke lineaire en laterale dynamiek. COMFORT is het tegenovergestelde: hier ligt de nadruk op het welbevinden in de auto - typisch voor de klassieke Mercedes-Benz sedans - voor ontspannen rijden met de grootst mogelijke efficiency. De instelling SLIPPERY optimaliseert de handling op ondergronden met weinig grip, zoals sneeuw of ijs. Speciale offroad algoritmes voor ABS, 4ETS of ESP versterken de tractie in de instelling OFFROAD. Bovendien geeft INDIVIDUAL de bestuurder bij elke motorvariant de mogelijkheid zijn of haar persoonlijke voorkeur te programmeren en in het geheugen te zetten.

Alle DYNAMIC SELECT-programma’s worden zichtbaar gemaakt op het centrale mediascherm. Bijzonder indrukwekkend zijn de offroad-animaties: tal van parameters zoals hellings-, kantel- en stuurhoek worden op dynamische wijze in beeld gebracht.

Met zijn praktische bruikbaarheid voor alledag en perfecte tractie, de wendbaarheid die een sportwagen niet zou misstaan en spontane gaspedaalrespons garandeert de nieuwe Mercedes-AMG GLE 63 zijn berijder een exclusieve rijervaring. DYNAMIC SELECT speelt ook hierbij een belangrijke rol: het zorgt voor nog meer variatie op het gebied van rijdynamiek. De extra SPORT+ instelling biedt op maat gemaakte karakteristieken voor een bijzonder sportieve rijdynamiek. De gaspedaalrespons, de gangwisselingen, ESP®-instellingen, stuurbekrachtiging of de karakteristiek van de exclusief voor AMG voorbehouden continue instelbare dempers bieden een uitzonderlijke rijbelevingen doordat alle systemen met elkaar in verbinding staan.

Het 4MATIC permanente vierwielaandrijvingsysteem met uitgebalanceerde 50:50 koppelverdeling tussen de voor- en achteras zorgt voor een veilige, harmonieuze en sportieve handling. Een nieuw differentieel op de achteras met aluminium behuizing werkt aanzienlijk energieefficiënter en is bovendien lichter van gewicht. Bij de permanente vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC maakt Mercedes-AMG gebruik van een speciale tussenbak voor de  GLE 63 en de GLE 63 S. Deze exclusieve oplossing verdeelt het koppel in een 40:60 verhouding tussen de voor- en achteras, hetgeen resulteert in een grotere wendbaarheid.

Een stabiele combinatie: AIRMATIC ADS en ACTIVE CURVE SYSTEM

Naast de configuratie van de aandrijflijn garandeert de AIRMATIC luchtvering met het variabele dempingsysteem ADS stabiele rijprestaties. Het dempingsysteem verandert zijn prioriteiten afhankelijk van de vooraf ingestelde modus van DYNAMIC SELECT. SPORT focust op de grootst mogelijke laterale dynamiek met het best mogelijke rijcomfort. Omgekeerd zorgt het COMFORT programma voor  maximaal rijcomfort bij hoogstmogelijke dynamiek. De actuele omstandigheden waarin de auto zich bevindt worden gedetecteerd via een stuurhoeksensor, vier rotatiesensoren, de rijsnelheid uit het ESP®-signaal en de schakelaar van het rempedaal. De stuureenheid (CPU) maakt van die signalen gebruik voor de continue aanpassing van het dempinggedrag voor elk afzonderlijk wiel.

In de GLE 350 d 4MATIC, GLE 400 4MATIC en GLE 500 4MATIC kan het ACTIVE CURVE SYSTEM (actieve rolstabilisatie) naar wens gecombineerd worden met het AIRMATIC-pakket met luchtvering en ADS of met het Off-Road techniekpakket. Het systeem maakt gebruik van actieve dwarsstabilisatoren op de voor- en achteras en compenseert de rolhoek van de carrosserie in bochten. Dit verhoogt de wendbaarheid en het rijplezier. Tegelijkertijd zorgt het systeem ervoor dat de auto stabieler en veiliger is, in het bijzonder bij hogere snelheden. Meer rijcomfort in bochten en op rechte wegen, én betere offroad-eigenschappen maken deel uit van de voordelen van het ACTIVE CURVE SYSTEM.

Alle modellen met vier- en zescilindermotoren zijn standaard uitgerust met het AGILITY CONTROL staal geveerde onderstel. Het AIRMATIC-pakket met ADS is indien gewenst beschikbaar voor deze versies. Een elektromechanisch Direct-Steer systeem is standaard op alle modellen.

Het AMG RIDE CONTROL sportonderstel met AIRMATIC-pakket omvat meer dan alleen luchtvering met automatische niveauregeling. De nieuwe GLE 63 is tevens uitgerust met speciale veerpoten die nog verfijnder werken met ADS Plus continu variabele dempers, een oplossing die exclusief is voor AMG. Het ACTIVE CURVE SYSTEM (actieve rolstabilisatie) maakt hier deel uit van de standaarduitrusting.

Voor het eerst biedt Mercedes-Benz in dit segment een elektrisch uitklapbare en intrekbare trekhaak, inclusief ESP® aanhangerstabilisator. Het maximale aanhangergewicht van de GLE ligt op 3.500 kg.

Hoog beschermingspotentieel dankzij uitgebreide veiligheidsmaatregelen

Geheel in lijn met de traditie maakt de nieuwe GLE indruk met een prima actieve en passieve veiligheid. De modellen scoren met regelmaat zeer hoog in de internationale botsproeven. Met zijn hoge beschermingspotentieel creëert de GLE ook de beste voorwaarden om in toekomstige tests hoog te eindigen. Het uitgebreide veiligheidsconcept volgt de strategie van het merk en omvat de vier aspecten:

Veilig rijden: gevaar voorkomen, op tijd waarschuwen en de bestuurder ondersteunen met uitgebreide assistentiesystemen

Bij gevaar: voorkomen en preventief beschermende maatregelen nemen (PRE-SAFE®)

Bij ongelukken: protectie-op-maat met een zeer stabiele passagierscabine, vaste deformatiezones en veiligheidssystemen als airbags en gordelspanners

Na een ongeval: Nog erger voorkomen en snelle hulp mogelijk maken

Moderne tijden: nieuw design met klassieke stijlelementen

Klassieke SUV-elementen gaan in de GLE samen met een modern Mercedes-Benz design en ze vormen een overtuigend geheel. Aan de ene kant wordt het vertrouwde gezicht van de GLE versterkt met de typische stijlkenmerken van alle generaties: de karakteristieke C-stijl en de harmonieus geïntegreerde zijruit achter zijn een integraal deel van dit model sinds de introductie in 1997. Tegelijk springen de elementen van de moderne Mercedes-Benz designstijl in het oog. De grille, bumpers, koplampen, spatschermen en de motorkap met zijn twee ‘powerdomes’ volgen het huidige zinnelijke en duidelijke designidioom van Mercedes-Benz. Nieuwe koplampen met dagrijverlichting die de kenmerkende wenkbrauwen van het merk vormen – indien gewenst met LED Intelligent Light System – mengen zich harmonieus met de voorzijde. De nieuwe spatschermen met hun gewelfde wielkastcontouren geven het complete front meer harmonie en aanwezigheid.

De achterzijde van de GLE is op dezelfde wijze vernieuwd en zorgvuldig in overeenstemming gebracht met de huidige designtaal. Nieuwe LED-achterlichten zorgen in het donker voor het typische design van het merk. Eveneens opvallend zijn de nieuw ontworpen uitlaateindstukken die een plek kregen in het onderste deel van de bumper. Verder zijn de voor- en achterbumper uitgerust met de karakteristieke, driedimensionaal vormgegeven en verchroomde bodembescherming. Nieuwe lichtmetalen wielen versterken de superieure verschijning van de nieuwe GLE.

Mercedes-AMG GLE 63 en 63 S: krachtige sportiviteit

Het design van de nieuwe Mercedes-AMG GLE 63 onderstreept de progressiviteit van het merk AMG en draagt de indrukwekkende autosporthistorie uit. Vanaf nu pronkt de nieuwe GLE 63 tevens met het gedistingeerde ‘A‑wing’ op de voorbumper, karakteristiek voor de designfilosofie van AMG. Het design van de grille met de zilverchromen dubbele lamellen, de geïntegreerde AMG-belettering en de centrale Mercedes-ster zijn onderscheidende kenmerken van de huidige AMG Performance-modellen.

Deze performance SUV imponeert ook van opzij bekeken. De wielkasten bieden ruimte aan grote wielen. Standaard zijn banden in de maat 265/45 R 20 gemonteerd op 9J x 20 AMG multi-spaaks lichtmetalen velgen, in de kleur hoogglans titaniumgrijs. Indien gewenst kan de GLE 63 voorzien worden met banden in de maat 295/35 R 21.

De zwarte diffuser in de achterbumper met zwarte sierlijst in de vorm van de ‘A-wing’ representeert een typisch autoracedesign. Het bijzondere uitlaatsysteem met twee verchroomde dubbele uitlaateindstukken en de letters ‘AMG’ onderstreept de sportiviteit en exclusiviteit.

Zorg voor detail voor een nog harmonieuzer interieur

In het interieur valt het grotere media display op, dat nu gedeeltelijk geïntegreerd is in het instrumentenpaneel. De centrale ventilatieroosters naast het display en de buitenste luchtroosters zitten in een klassiek Zilver Shadow frame. In combinatie met de omlijsting in hoogglans zwart benadrukt dit het gedistingeerde design van het interieur. De middenconsole biedt plaats aan de COMAND controller met de touchpad in een optimale ergonomische positie.

Nieuwe kleuren maken het interieur nog aantrekkelijker en zorgen voor een  comfortabele sfeer die typerend is voor het merk. Er is nu ook keuze uit gemberbeige, espressobruin, zadelbruin of porselein, dat in combinatie met zwarte interieurelementen zorgt voor een interessant contrast. Naast het standaard lichtgekleurde dwarsgeslepen aluminium zijn de omvangrijke sierdelen ook leverbaar met sportief ogende zwarte pianolak of uiteenlopende houttypes: bruin essenhout of glanzend hout in eucalyptusbruin, populierzwart of walnootbruin. Kopers met een sportieve inborst kunnen kiezen voor sierdelen in AMG Carbon van hoge kwaliteit.

Complete standaarduitrusting, aantrekkelijke uitrustingspakketten

De uitgebreide standaarduitrusting van de nieuwe GLE is gebaseerd op de voorgaande modellen, versterkt met nieuwe assistentiesystemen als Zijwindassistent en COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS. De ECO start/stop functie, de DYNAMIC SELECT-bediening op de tunnelconsole, het  multifunctionele stuurwiel en het Audio 20 CD infotainmentsysteem met 7-inch display en communicatiemodule voor gebruik van de diensten van Mercedes Connect me en de Remote Online functies maken ook al deel uit van het standaardfeatures.

Dit hoge uitrustingsniveau kan worden uitgebreid met aantrekkelijke pakketten. Het Rijassistentiepakket Plus omvat DISTRONIC PLUS met Stuurassistent en Stop&Go Pilot, PRE-SAFE®-rem met voetgangerherkenning, BAS PLUS met kruispuntassistent, actieve dodehoekassistent, actieve spoorassistent en PRE-SAFE® PLUS. De uitrusting kan verder worden verrijkt met de comfortabele automatische EASY-PACK achterklep, het subtiele automatische sluiten van alle portieren en een achteruitrijcamera. Het Parkeerpakket met 360° camera en actieve parkeerassistent met PARKTRONIC garandeert een optimaal overzicht en probleemloos in- en uitparkeren. Het nachtzicht wordt verbeterd door het LED Intelligent Light System dat leverbaar is op alle modellen. Slechte weersomstandigheden die voor minder zicht zorgen, worden verzacht door MAGIC VISION CONTROL, het verwarmde adaptieve ruitenwissersysteem met met geïntegreerde sproeiers in de ruitenwisserbladen die enkel in de wisrichting sproeien voor een optimale sproeierwerking.

Allerlei combinaties van pakketten geven de GLE nog meer glans. Met de AMG Line Exterieur heeft de GLE een nog dynamischer en atletischer uiterlijk. Het pakket omvat onder andere speciale voor- en achterbumpers in onderscheidende AMG-styling en 20 inch lichtmetalen AMG-wielen. Voor wie het nóg exclusiever wil, is dit te combineren met het Nightpakket waarbij  bijvoorbeeld de lamellen in de grille, de buitenspiegelbehuizing, de dakrailing en de raamlijsten in hoogglans zwart zijn uitgevoerd. Het pakket wordt afgerond met 20‑inch lichtmetalen AMG-wielen in glanzend zwart.

De AMG Line Interieur zorgt voor een sportieve verschijning in het interieur met sportstoelen bekleed met leder ARTICO (indien gewenst nappaleder), een met zwart nappaleder bekleed multifunctioneel sportstuur, een instrumentencluster met gedistingeerde wijzerplaat met finishvlag-design en sportpedalen van geborsteld rvs met rubbernoppen.

Indien gewenst biedt de nieuwste generatie van COMAND Online perfect infotainment met een 8 inch (20,3 cm) display en intuïtieve touchpad. Het systeem omvat o.a. een DVD-speler en verkeersbordherkenning, inclusief waarschuwingsfunctie voor spookrijden. COMAND Online kan optioneel uitgebreid worden met een 6 DVD-wisselaar, een entertainmentsysteem achterin met afstandsbediening of TV ontvanger. Verder zijn ook geluidssystemen van Harman Kardon of Bang & Olufsen leverbaar voor een nog betere muziekbeleving.

Mercedes Connect me maakt persoonlijke mobiliteit eenvoudiger en comfortabeler: van de basisservice ‘Safety en Security’ en LIVE TRAFFIC informatie tot de Remote Online diensten; de gewenste data kunnen worden uitgewisseld via het netwerk van de mobiele telefoon en de internetverbinding.

Nog exclusiever: design en uitrusting van de Mercedes-AMG GLE 63

In het interieur demonstreert de nieuwe GLE 63 wat een ware AMG Performance auto inhoudt. Kwalitatief hoogwaardige materialen, eersteklas vakmanschap en maximale precisie creëren een unieke rijervaring.  Design en uitrusting onderstrepen de exclusieve high-end positionering.

Aluminium sierdelen met accenten over de lengte in het zwarte ARTICO instrumentenpaneel vormen aantrekkelijke features. Geperforeerde nappalederen sportstoelen met speciale bekleding en stiksels, maar ook bijzondere AMG-emblemen zorgen voor een exclusieve look en een bijzonder gevoel. Dankzij hun speciale bekleding met duidelijke contouren en stevige wangen bieden de sportstoelen een excellente steun. Een passende aanvulling komt voor rekening van het driespaaks AMG Performance stuurwiel met afgevlakte onderzijde en zilverkleurige schakelpeddels.

Twee kokervormige ronde wijzerplaten met zilverchromen omlijsting en een centraal 4,4 inch (11,4 cm) multifunctioneel display voorzien de bestuurder van uitgebreide informatie. De AMG-uitrusting omvat verder wijzerplaten in carbonlook met snelheidsaanduiding tot 320 km/u, AMG-signering en rode wijzers, evenals een hoofdmenu met RACETIMER en het AMG start-up scherm. Het topmodel Mercedes-AMG GLE 63 S biedt exclusieve nappalederen AMG-bekleding.