19
maart
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz komt nog voor 2017 met tien nieuwe Plug-In Hybrid modellen

Mercedes-Benz brengt voor 2017 in totaal tien Plug-In Hybrid modellen op de markt. Dat betekent dat er gemiddeld iedere vier maanden een nieuw model met geavanceerde hybride-aandrijving aan het programma wordt toegevoegd. Na de succesvolle introductie van de S 500 PLUG-IN HYBRID staat de C 350 e – het tweede model met het progressieve aandrijflijnconcept – binnenkort bij de dealers. Wat een volgende stap in het strategische hybride-initiatief van Mercedes-Benz zou kunnen zijn, liet het merk tijdens de autoshow van Genève zien in de vorm van het Concept V-ision e studiemodel. Als onderdeel van de nieuwe naamstrategie van Mercedes-Benz vervangt de letter ‘e’ de woorden PLUG-IN HYBRID.

Nu het plug-in hybrideconcept met name in grotere auto’s een gevestigde waarde begint te worden, kiest Mercedes-Benz voor dit aandrijflijnconcept voor modellen vanaf de C-Klasse. Dat betekent dat deze belangrijke technologie binnenkort ook zijn opwachting maakt in het SUV-segment in de nieuwe Mercedes-Benz GLE. Met de Plug-In Hybrid modellen verhoogt Mercedes-Benz haar inspanningen om CO2-emissies verder te beperken. Met 129 g/km lag de Europese wagenparkwaarde in 2014 opnieuw 5 gram lager dan het jaar ervoor. Dit komt overeen met een gemiddeld brandstofverbruik van 5,1 l/100 km. Dat houdt in dat het concern de CO2-uitstoot van haar Europese wagenpark binnen twee modelgeneraties met meer dan 40 procent heeft verlaagd. De implementatie van het strategische hybride-initiatief wordt bevorderd door het intelligente modulaire hybrideconcept van Mercedes-Benz. Deze technologie is toe te passen in een groot aantal modellen en carrosserievarianten, zowel in links- als  rechtsgestuurde auto’s.

Gecertificeerd: milieuvriendelijk gedurende de gehele levenscyclus

Net als alle andere modellen van Mercedes-Benz worden ook de hybrideversies van de C- en S-Klasse geleverd met milieucertificaten. Hierin worden de milieuprestaties van de modellen vastgelegd vanaf de ontwikkeling tot aan de recycling, ofwel de complete levenscyclus. Deze prestaties zijn vastgelegd door onafhankelijke experts op basis van internationaal erkende standaards.

Voor wat betreft de CO2-emissies zegt het certificaat het volgende over de C 350 e: “Gedurende de gehele levenscyclus – van de productie en een gebruik gedurende 200.000 km tot aan de recycling – biedt dit model duidelijke voordelen vergeleken met de C 250. Extern opladen met behulp van de Europese elektriciteitsmix kan CO2-emissies met ongeveer 26 procent (9,6 ton) beperken vergeleken met de C 250 benzineversie. Het gebruik van duurzaam gegenereerde hydro-elektriciteit maakt een besparing van 41 procent (15,1 ton) mogelijk.”

Uitgebreide knowhow op het gebied van hybride en elektro-auto’s

In 1982, tegelijk met de lancering van de Mercedes-Benz 190 – de voorganger van de C-Klasse – presenteerde Mercedes-Benz het eerste conceptmodel met een hybride-aandrijving waarbij de batterij werd opgeladen door een tweecilinder boxermotor. Daarna volgden nog diverse andere experimentele modellen totdat in 2009 ’s werelds eerste standaard hybride-aandrijving met lithium-ion batterij bij Mercedes-Benz debuteerde. Lange tijd was deze S 400 HYBRID de zuinigste luxe limousine met benzinemotor en de meest succesvolle Hybrid in zijn segment.

De tweede generatie hybridetransmissie kwam tot stand op basis van de 7G-TRONIC PLUS automatische transmissie. Hij verscheen in 2012 voor het eerst in de E 300 BlueTEC HYBRID, wereldwijd de eerste dieselhybride in het premiumsegment. Door de zuinigheid van een diesel te combineren met de voordelen van een hybride-aandrijving, vestigde Mercedes-Benz opnieuw een mijlpaal in de ontwikkeling van de auto. Qua verbruik benaderde Mercedes-Benz daarbij de grens van 4 liter diesel op 100 km in het segment van de luxe limousines.

Na de E 300 BlueTEC HYBRID, S 400 HYBRID, S 300 BlueTEC HYBRID, C 300 BlueTEC HYBRID en S 500 PLUG-IN HYBRID is de C 350 e het nieuwste hybridemodel van Mercedes Benz. De komende jaren zal bij de alternatieve aandrijflijnconcepten de grootste nadruk op Plug-In Hybrid modellen liggen. Bovendien is het concern ook een toonaangevende speler op het gebied van volledig elektrische mobiliteit.

Groeiend modelaanbod: alle huidige hybride en elektrisch aangedreven auto’s van Mercedes-Benz Cars:

  • 2012: smart fortwo electric drive

  • 2012: E 300 BlueTEC HYBRID

  • 2013: SLS AMG Coupé Electric Drive

  • 2013: S 400 HYBRID

  • 2013: S 300 BlueTEC HYBRID

  • 2014: C 300 BlueTEC HYBRID

  • 2014: B-Klasse Electric Drive

  • 2014: S 500 PLUG-IN HYBRID

  • 2015: C 350 e