23
oktober
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

De nieuwe V-Klasse: Mercedes onder de full size MPV’s

Met de nieuwe V-Klasse komt volgend jaar de Mercedes onder de full size MPV's op de markt. De opvolger van de Viano maakt in 2014 zijn opwachting als nieuwe en grootste telg van de Mercedes-Benz personenwagenfamilie en herdefinieert daarmee de maatstaven in zijn segment.

De nieuwe V-Klasse combineert een royaal ruimte-aanbod en uitstekende functionaliteit met de hoogwaardigheid, comfort en veiligheid die kenmerkend zijn voor het merk met de ster. Dit maakt hem uitermate geschikt voor grote families, mensen die in hun vrije tijd veel bagage willen vervoeren en shuttlediensten.

Het interieur van de nieuwe V-Klasse is uitgevoerd met hoogwaardige materialen en vormgegeven in de stijl van de personenauto's van Mercedes-Benz. Het kenmerkende contrastspel uit organische oppervlakken en duidelijke lijnen en de warme en koele tinten zorgt voor buitengewone harmonie en benadrukt de hoogwaardigheid. Functie en emotie gaan hier hand in hand. De moderne flair wordt afgerond met een decente interieurverlichting in drie kleurnuances. Door de toepassing van het personenautodesign tilt Mercedes-Benz de kwaliteit en schoonheid van de V-Klasse naar een nieuw niveau dat tot nu toe ongekend is in zijn segment. 

Het interieur: optisch ruimtelijk effect en hoogwaardigheid 

De cockpit is een echte blikvanger. Het dynamisch gevormde en op de breedte gerichte dashboard is in tweeën gedeeld. De boven- en onderkant worden gescheiden door een groot driedimensionaal sierelement dat een optisch ruimtelijk effect geeft en een hoogwaardige uitstraling heeft. Het onderste gedeelte lijkt op een sculptuur. Daardoor wordt het royale ruimtelijke gevoel versterkt en het doet tegelijkertijd licht aan. Optioneel is in deze klasse voor het eerst ook een cockpitbovenkant in lederoptiek met prachtig verwerkte siernaad leverbaar. De siernaden zijn ook terug te vinden in de lederen stoelen, de armleuningen en in het middengedeelte van de deurbekleding. Hierdoor wordt de hoogwaardigheid in het gehele interieur van de auto nog eens extra benadrukt. 

Dit is ook het geval voor de karakteristieke display- en bedieningselementen: het vrijstaande centrale display, de ronde ventilatie-openingen, het multifunctionele stuurwiel met 12 knoppen en DIRECT SELECT keuzehendel met schakelflippers bij automatische transmissie alsmede de centrale bedieningseenheid met controllers (draai-druk bediening)en een innovatieve touchpad waarmee alle telematicafuncties door middel van aanraking op het scherm of het intoetsen van letter- of cijfercombinaties bediend kunnen worden zoals bij een smartphone. 

Uniek feel-good comfort dankzij intelligente airconditioning 

Ook het doorontwikkelde en krachtigere automatische airconditioningsysteem THERMOTRONIC draagt bij aan een uniek en individueel 'feel-good' comfort. Het zet nieuwe maatstaven bij het automatisch aanpassen aan de individuele wensen van de inzittenden. De V-Klasse biedt bijvoorbeeld drie verschillende ventilatiemodi voor persoonlijke klimaatregeling, een automatische luchtrecirculatie met tunneldetectie en een koelluchtverdeling aan bestuurders- en bijrijderskant die zich qua intensiteit automatisch aanpast aan de stand van de zon. 

Separaat te openen achterruit en tweede laadniveau

Voor comfortabel in- en uitladen heeft de V-Klasse nog een in zijn segment unieke noviteit: de separaat te openen achterruit. Hij kan onafhankelijk van de achterklep worden geopend en gesloten en dat vereenvoudigt het in- en uitladen gelijk op twee manieren. Er ontstaat namelijk niet alleen een tweede laadniveau; bij krappe parkeerplekken hoeft de grote achterklep niet te worden geopend. 

Nieuwe COMAND Online generatie en Burmester® soundsystem 

De nieuwe V-Klasse kan worden geleverd met drie infotainmentsystemen die voor ieder budget een op maat gemaakte 'state-of-the-art' oplossing bieden: Audio 20 USB (standaard), Audio 20 CD en als top-uitrusting COMAND Online als volledig geïntegreerd multimediasysteem met 80 GB hardeschijfnavigatie, dvd-speler, internettoegang en talrijke extra functies. De nieuwste generatie van COMAND Online onderscheidt zich door een fotorealistische kaartweergave, nuttige apps, een extra Bluetooth® profiel om bijvoorbeeld per iPhone® te internetten en realtime overdracht van verkeersinformatie. 

Voor een fantastische stereofonie zorgt optioneel het Burmester® surround-soundsystem. Het optimaal op de auto afgestemde systeem zorgt met 16 krachtige boxen inclusief een basreflexbox en een 10-Kanaals-DSP-versterker met een vermogen van in totaal 640 Watt voor een eerste klas 'feel good' geluid. Met COMAND Online en het Burmester® surround-soundsystem legt de V-Klasse de lat voor navigatie, internetgebruik en muziekgenot in zijn segment op een nieuw niveau. 

Uitgebreide veiligheidsuitrusting

Een ander 'unique sellingpoint' van de V-Klasse is zijn uitgebreide veiligheidsuitrusting. Daartoe behoren talrijke innovatieve assistentiesystemen op basis van de meest moderne radar-, camera- en ultrasone sensoren die in de nieuwe E- en S-Klasse als 'Mercedes-Benz Intelligent Drive' debuteerden. Gevaren als gevolg van sterke zijwindstoten, dode hoek of te weinig afstand worden daarmee tot een absoluut minimum beperkt. Zelfs het inparkeren wordt met de nieuwe full size MPV zo eenvoudig en comfortabel als met een compacte personenauto. De assistentiesystemen verhogen tegelijkertijd het comfort en de veiligheid. 

De V-Klasse beschikt standaard over ATTENTION ASSIST, het systeem dat waarschuwt voor oververmoeidheid en onoplettendheid, en over de zijwindassistent. Deze kan de invloed van de wind door een remingreep op voor- en achterwielen aan de kant van de wind compenseren. Tot de andere assistenten behoren onder andere de dodehoekassistent, de actieve parkeerassistent die automatisch inparkeren met actieve stuur- en remingrepen in parkeervakken en parkeerplaatsten langs de weg mogelijk maakt, een 360°-camera, het door radar ondersteunde COLLISION PREVENTION ASSIST met adaptieve remassistent en de verkeersbordenassistent met waarschuwingsfunctie tegen spookrijden.