01
juli
2016
|
02:00
Europe/Amsterdam

Daimler Financial Services neemt Athlon Car Lease International over

  • Investering van € 1,1 miljard in de groei van het Europese Fleet Management 

  • Consolidatie Daimler Fleet Management en Athlon versterkt positie Daimler Financial Services als full-service-provider

  • Multimerk-portfolio omvat 340.000 personen- en bestelwagens

Daimler Financial Services heeft vandaag een strategische investering met het oog op de groei van het vlootbeheer aangekondigd en tekende een overeenkomst betreffende de overname van Athlon Car Lease International B.V. van de Nederlandse De Lage Landen-groep, een dochteronderneming van de Rabobank. De toekomstige samengevoegde bedrijfsactiviteiten op het gebied van vlootbeheer van Daimler Fleet Management en Athlon zullen onder de merknaam Athlon worden gevoerd. Als gevolg van deze strategische overname versterkt Daimler Financial Services zijn positie in Europa met een vlootbeheer-portfolio van circa 340.000 personenauto’s en bestelwagens.

“Vlootbeheer is een groeimarkt en deze overname van een sterk gepositioneerde en innovatieve onderneming in deze sector is een belangrijke stap voor ons om een toonaangevende dienstverlener op het gebied van vlootbeheer te worden. De overname biedt ons tevens de kans om wagenparken met de producten en mobiliteitsdiensten van Daimler te versterken”, zegt Bodo Uebber, binnen de Raad van Bestuur van Daimler AG verantwoordelijk voor Finance and Controlling and Financial Services.

“Vandaag de dag verwachten fleetowners een flexibel beheer van hun mobiliteitsbehoefte, dwars door de merken binnen hun wagenpark heen. Huur, leasing, corporate carsharing en complete rapportage zijn de voornaamste elementen van onze propositie op het gebied van vlootbeheer”, aldus Klaus Entenmann, bestuursvoorzitter van Daimler Financial Services AG.

C.E.O. Frans Janssen van Athlon International verklaart: “De fusie van Athlon en Daimler, twee sterke en innovatieve merken, levert een positieve bijdrage aan de toegangsmogelijkheden voor onze klanten tot een uitgebreider aanbod van producten en diensten door heel Europa.” Bill Stephenson, CEO en voorzitter van het Executive Board van DLL, de houdstermaatschappij van Athlon, zegt: “Met Daimler Financial Services hebben we een aandeelhouder gevonden die beschikt over de ambitie en gedrevenheid om de toekomstige groei en het succes van Athlon verder te stimuleren.” De afronding van de overeenkomst is afhankelijk van het verkrijgen van de benodigde goedkeuringen en wordt voor het vierde kwartaal van 2016 verwacht. Nadere details zullen dan bekendgemaakt worden.

Over Athlon Car Lease InternationalAthlon Car Lease International is een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsoplossingen voor ondernemingen in Europa. Athlon is onderdeel van DLL (De Lage Landen International B.V.) Group, behorend tot de Nederlandse Rabobank. De onderneming beheert zo’n 250.000 voertuigen in elf Europese landen: België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland.

Over Daimler Fleet ManagementDaimler Fleet Management GmbH verzorgt het vlootbeheer voor personenauto’s en bestelwagens en beheert rond de 85.000 auto’s. De onderneming is in 13 landen actief: België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.