09
april
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Daimler en Evonik herstructureren activiteiten op gebied van lithium-ion

  • Daimler neemt aandelenpakket van 50,1 procent in Li-Tec en              10 procent in Deutsche ACCUmotive over van Evonik

  • Daimler daarmee enige eigenaar van beide ondernemingen

Daimler AG en Evonik Industries AG herstructureren hun activiteiten op het gebied van elektromobiliteit in Kamenz en Kirchheim/Teck en conformeren zich daarmee aan de gewijzigde marktomstandigheden. Daimler neemt het aandelenpakket van 50,1 procent in Li-Tec en 10 procent in Deutsche ACCUmotive over van Evonik. Daarmee wordt Daimler enige eigenaar van beide ondernemingen.

In de afgelopen jaren hebben Daimler en Evonik gezamenlijk de industriële serieproductie van lithium-ion-batterijcellen voor elektrisch aangedreven voertuigen in Kamenz opgebouwd. Evonik wil de focus nu richten op speciale chemicaliën.

Li-Tec Battery GmbH ontwikkelt, produceert en verkoopt in Kamenz bij Dresden grote lithium-ion-batterijcellen die in het huidige model van de smart fortwo electric drive worden ingebouwd. Bij het bedrijf werken ca. 380 mensen.

Deutsche ACCUmotive was in april 2009 als joint venture opgericht met het doel de voortrekkersrol van Daimler AG op het gebied van elektromobiliteit te waarborgen. Door oprichting van de onderneming is Daimler één van de weinige autofabrikanten die batterijen voor automotive toepassingen ontwikkelt en sinds 2012 ook in Duitsland produceert. Bij Deutsche ACCUmotive waren eind 2013 in totaal ca. 230 personen werkzaam. Het bedrijf is gevestigd in Kirchheim unter Teck/Nabern in de buurt van Stuttgart en daar bevindt zich tevens de research- en ontwikkelingsafdeling. De productie van ACCUmotive vindt sinds 2010 plaats in Kamenz, waar in juli 2013 een tweede productiehal in gebruik werd genomen.