22
juni
2016
|
02:00
Europe/Amsterdam

car2go van start in Brussel

  • 300 car2go’s vanaf begin oktober beschikbaar in een werkgebied van 50 km²

  • België wordt het 10e car2go-land

  • Drie nieuwe locaties in minder dan een jaar onderstrepen groeistrategie

  • car2go heeft 1,9 miljoen members op 30 locaties wereldwijd

car2go, de tot het Daimler-concern behorende aanbieder van carsharing, opent in oktober 2016 in Brussel haar 31e locatie. ’s Werelds grootste onderneming op het gebied van free-floating carsharing gaat in Brussel – in een gebied met een oppervlakte van 50 km2 – van start met een vloot van 300 auto’s. Zoals gebruikelijk maakt car2go ook in de Belgische hoofdstad bijna uitsluitend gebruik van smarts fortwo, die bij uitstek geschikt zijn voor inzet in de stad. De 250 smarts fortwo worden in Brussel aangevuld met nog eens vijftig Mercedes-Benz A-Klasse’s.

Na Madrid (november 2015) en Chongqing/China (april 2016) wordt Brussel in oktober de derde internationale locatie die door car2go binnen een tijdsbestek van een jaar wordt toegevoegd. “Als onderdeel van onze groeistrategie blijven we het aantal car2go locaties uitbreiden, waarmee we onze wereldwijd leidende positie op het gebied van carsharing onderstrepen,” verklaart Roland Keppler, CEO van car2go. “Het toenemende gebruik van car2go getuigt duidelijk van een groeiende vraag naar spontane mobiliteit over de gehele wereld.” Momenteel zijn bij car2go zo’n 1,9 miljoen members geregistreerd die elke 1,5 seconde gebruikmaken van één van de 14.000 car2go’s.

Mobiliteitsexperts van car2go verwachten dat de car2go service in Brussel op de middellange termijn gaat zorgen voor een verbetering van de verkeersdruk in het centrum. Het free-floating carsharingconcept van car2go heeft de afgelopen jaren bewezen een realistisch alternatief te zijn voor autobezit en is een waardevolle aanvulling gebleken op het lokale openbaar vervoer in de 15 andere Europese car2go-steden.