31
mei
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

car2go nu ook in Amsterdam Noord

Na een succesvol eerste jaar in een groot deel van Amsterdam maakt car2go per 10 juni de stap naar Amsterdam-Noord. De culturele en economische ontwikkelingen van de afgelopen jaren in het stadsdeel hebben geleid tot een grote vraag naar de diensten van het slimme autodeelsysteem.

Volgens Mohamed el Maknouzi, General Manager car2go Amsterdam is het altijd de bedoeling geweest om Amsterdam-Noord bij het servicegebied te voegen: “We hebben er altijd naar gestreefd om dé Noord-/Oost-/Zuid-/West-Lijn van Amsterdam te worden. Dat vullen we nu weer verder in – het enthousiasme van bedrijven en particulieren in Noord heeft daarbij een doorslaggevende rol gespeeld."

Amsterdam Noord: volop in beweging

Amsterdam-Noord is een groot stadsdeel (90.000 inwoners) en het is volop in beweging. De banenmarkt ontwikkelt er zich sterker dan in andere stadsdelen, vooral de werkgelegenheid in de (zakelijke) dienstverlening en zorg en welzijn is de laatste jaren flink toegenomen. Dé topper is echter de creatieve sector. Deze is in Noord de afgelopen 11 jaar met maar liefst 42% gegroeid. Bovendien kenmerkt ‘Noord’ zich door de aanwezigheid van een opvallend groot aantal ZZP-ers. Al deze ontwikkelingen leiden tot een sterk toegenomen vraag naar mobiliteit. car2go springt daar met zijn flexibele karakter perfect op in. Bij de uitbreiding naar Noord kan car2go ook rekenen op veel enthousiasme van lokale bedrijven.

car2go loves Noord

Om de uitbreiding van het servicegebied op ludieke wijze in te luiden, heeft car2go samen met ilovenoord.nl een campagne ontwikkeld waarin het autodeelprogramma de liefde aan Amsterdam-Noord verklaart. "Na maandenlang flirten met het stadsdeel leek het ons leuk én gepast om op verschillende manieren om onze liefde voor Amsterdam-Noord zichtbaar te maken," aldus Mohamed el Maknouzi. Het straatbeeld van Amsterdam wordt daarom binnenkort opgevrolijkt door tientallen car2go’s met daarop de openbare liefdesbetuigingen.

Amsterdammers omarmen car2go

De uitbreiding van hert servicegebied van car2go staat niet op zichzelf. Het autodeelprogramma heeft de afgelopen maanden een enorme groei doorgemaakt. In Amsterdam zijn bijna 15.000 gebruikers aangesloten bij het slimme auto-deelsysteem. De 300 car2go’s worden in Amsterdam intensief gebruikt: meer dan 9.000 maal per week.