14
november
2023
|
12:30
Europe/Amsterdam

Zeven Mercedes-Benz modellen klaar voor hooggeautomatiseerd en bestuurderloos parkeren

Samenvatting

·       Met INTELLIGENT PARK PILOT is het nu mogelijk om de nieuwe E-Klasse Limousine en Estate, EQE SUV en EQS SUV[1] hooggeautomatiseerd te parkeren (SAE Level 4[2]) in parkeergarage P6 op de luchthaven van Stuttgart


 


[1] De Mercedes me connect-service INTELLIGENT PARK PILOT zal in eerste instantie beschikbaar zijn in Duitsland voor de Mercedes-Benz S-Klasse Limousine en verlengde Limousine vanaf productiedatum december 2020, de E-Klasse plug-in hybrid Limousine en Estate (uitgezonderd de E-Klasse All-Terrain en verlengde versie) vanaf productiedatum juni 2023, de EQS Limousine, de EQS SUV, de EQE Limousine en de EQE SUV (uitgezonderd de modellen van Mercedes-Maybach en Mercedes-AMG). Zodra de INTELLIGENT PARK PILOT voor het betreffende voertuig beschikbaar is, verschijnt de service in de Mercedes me-app en is klaar om geactiveerd te worden. Om de services te gebruiken, zijn een persoonlijke Mercedes me-ID en acceptatie van de gebruiksvoorwaarden voor de Mercedes me connect-services vereist. Bovendien moet het betreffende voertuig aan het gebruikersaccount worden gekoppeld. Na het verstrijken van de initiële termijn kunnen de services tegen betaling worden verlengd, op voorwaarde dat ze dan nog steeds worden aangeboden voor het bijbehorende voertuig. De eerste activering van de services is mogelijk binnen één jaar na de eerste registratie of ingebruikname door de klant, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet.

[2] De norm SAE J3016 definieert zes niveaus van geautomatiseerd rijden (Level 0 tot Level 5). SAE Level 4 staat voor hooggeautomatiseerd rijden: het voertuig kan onder bepaalde omstandigheden (bijvoorbeeld in een parkeergarage) zelfstandig rijmanoeuvres uitvoeren.

Na de S-Klasse, EQS en EQE Limousine is het bestuurderloze parkeersysteem INTELLIGENT PARK PILOT (SAE Level 42) nu ook leverbaar voor de nieuwe E-Klasse Limousine en Estate, EQE SUV en EQS SUV.1 Een parkeergarage inrijden, uitstappen en het voertuig via de smartphone naar een vooraf gereserveerd parkeervak sturen: met deze zogeheten Automated Valet Parking is zoeken naar een parkeerplek en in- en uitparkeren niet meer nodig. Dit bespaart klanten kostbare tijd en biedt meer comfort, vooral in krappe parkeergarages.

In november 2022 kreeg Mercedes-Benz ’s werelds eerste goedkeuring voor het commerciële gebruik van het hooggeautomatiseerde en bestuurderloze parkeersysteem in Duitsland. De APCOA-parkeergarage P6 op de luchthaven van Stuttgart is de eerste parkeergarage ter wereld die Automated Valet Parking aanbiedt aan Mercedes-Benz klanten. Vanwege zijn smalle parkeervakken is deze parkeergarage bij uitstek geschikt voor bestuurderloos parkeren. Omdat deze zich direct naast het terminalgebouw van de luchthaven bevindt, hoeven klanten maar een korte afstand te overbruggen naar de gate.

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met circa 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse en producten van het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van luxe personenwagens. In 2022 werden circa 2 miljoen personenwagens en 415.300 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en kijkt daarbij naar de gehele waardeketen. Als internationale onderneming behoren gelijke kansen, diversiteit, openheid en respect tot de fundamentele overtuigingen van Mercedes-Benz. Dat laten we zien in onze manier van denken, handelen en communiceren. In principe gelden alle gekozen termen uiteraard voor alle geslachten en identiteiten.