25
januari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Zestig jaar Mercedes-Benz SL onder een dak - '60 jaar SL' in Mercedes-Benz Museum in Stuttgart

  • Alle modellen uit zestigjarige SL-geschiedenis voor het eerst bij elkaar in Stuttgart

  • Thematentoonstelling voorafgaand aan marktintroductie nieuwe SL

Het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart heeft een speciale tentoonstelling geopend waarbij de SL de letterlijke star of the show is. De tentoonstelling gaat vooraf aan de introductie van de nieuwe SL die dit voorjaar op de markt komt. Het museum heeft alle modellen uit de zestigjarige geschiedenis voor het eerst onder een dak samengebracht.

De SL staat voor velen synoniem voor Mercedes-Benz als merk. Al sinds 1952 koppelt de SL sportiviteit aan esthetiek wat extra duidelijk wordt als alle spraakmakende modellen naast elkaar staan. De thematentoonstelling ‘Zestig jaar Mercedes-Benz SL’ toont het model in al zijn facetten: van de legendarische 300 SL (W 194) uit 1952 tot aan de nieuwste generatie SL (R 231) en alle bijzondere ‘Sport Leichts’ die daartussen zitten. Deze speciale tentoonstelling is een van de highlights van het Mercedes-Benz museum sinds de opening in 2006. Alleen vorig jaar al genoten ruim 700.000 bezoekers uit 175 landen van de heritage en de toekomst van Mercedes-Benz.

De SL-tentoonstelling is naar verwachting voor velen een stimulans om voor het eerst naar Stuttgart af te reizen of om opnieuw te gaan. Het Mercedes -Benz m useum is van dinsdag tot zondag van 9.00 uur tot 18.00 uur geopend. Meer informatie is te verkrijgen op de speciale ’60 jaar SL’ site http://sl.mercedes-benz-classic.com .