29
januari
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

Zes nieuwe Actros trucks voor expresdienst Dimetra Holland B.V.

Dimetra Holland B.V. uit Scherpenzeel verzorgt al meer dan twintig jaar een expresdienst van en naar Zwitserland. Onlangs heeft het bedrijf voor deze lijndienst zes nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks aan het wagenpark toegevoegd. De trucks beschikken allen over een Euro 5-motor en de Mercedes PowerShift automaat.

Verstandige keuze

Vorig jaar besloot Dimetra al tot de aanschaf van twee Mercedes-Benz Actros trekkers. De schone en zuinige Euro 5-motoren van Mercedes-Benz, de hoge betrouwbaarheid van de bedrijfswagens en de goede berichten, wekten de interesse van het transportbedijf. Zoals verwacht lieten de trucks zeer gunstige verbruikscijfers zien. Voor Dimetra hét bewijs dat Mercedes-Benz voldoet aan de hooggespannen verwachtingen. Daarom plaatste Dimetra onlangs een nieuwe order van zes Actros trucks bij Stern Auto Veenendaal / Nijkerk. Twee Actros trekkers 1836 LLS, één Actros 1836 LS, twee Actros trekkers 1841 LLS Megaspace en één Actros 1841 LS Megaspace zijn aan het wagenpark toegevoegd.

Zuinig en comfortabel

Alle Mercedes-Benz trucks zijn voorzien van een krachtige en schone Euro 5-motor. Hiermee voldoen de trucks nu al ruim aan de emissienorm van 2009. In combinatie met het moderne transmissiesysteem Mercedes PowerShift verwacht Dimetra het rendement nog verder te kunnen vergroten. De versnellingsbak heeft circa vijftig kilo minder gewicht omdat een hoog ontwikkelde besturingstechnologie de zware synchronisatie in de versnellingsbak vervangt. Daarnaast levert het sneller en soepeler schakelen meer comfort op voor de chauffeur. Dit zorgt voor minder fysieke inspanningen en uiteindelijk ook voor een veiligheidsverhogend effect. Het comfort in enkele trucks wordt verder vergroot door de riante Megaspace cabine. De chauffeurs van Dimetra hebben in dat kader niets te klagen over de ergonomie van hun werkplek.

Specifieke wensen

Voor de aflevering van de trucks had Dimetra een aantal specifieke wensen die Stern Auto heeft vertaald naar pasklare oplossingen. Alle Actros trucks zijn door de bedrijfsautodealer speciaal in de twee huiskleuren van Dimetra gespoten. Daarnaast zijn de Mercedes-Benz trucks voorzien van een Mercedes-Benz alarm én een aërodynamicapakket, dat een gunstig effect heeft op het brandstofverbruik. Om de levensduur van de banden te verlengen, zijn er bij de Lowlineruitvoeringen speciale banden aangebracht om de gewichtsverdeling van de vooras op 7,5 ton te krijgen.

Goede samenwerking

Dimetra Holland stelt veel vertrouwen in de Mercedes-Benz producten en diensten. Daarom heeft men de verzekeringen bij Mercedes-Benz CharterWay in samenwerking met DaimlerChrysler Insurance Brokers B.V. ondergebracht.

Zwitserse precisie

Dimetra Holland vervoert met haar lijndienst van en naar Zwitserland voornamelijk groupagevervoer van drooggoederen en diepvriesproducten. Omdat Zwitserland geen EG-land is, heeft men daar nog steeds te maken met grens- en douaneformaliteiten. Dimetra Holland B.V. heeft hier op ingespeeld door een eigen douaneloods en –agent aan te stellen. De afdeling verzorgt alle formaliteiten voor de zendingen van en naar Zwitserland. De eigen loods in Zwitserland maakt het mogelijk om de op- en overslag van de douanegoederen in eigen beheer uit te voeren.