15
januari
2018
|
23:09
Europe/Amsterdam

Yelmer Buurman wint 24 Uur van Dubai met Mercedes-AMG GT3

Voor Mercedes-AMG Motorsport is het autosportseizoen 2018 uitstekend begonnen. Tijdens de 24 Uur van Dubai, de eerste internationale lange-afstandsrace van het nieuwe kalenderjaar, ging de overwinning naar het Duitse team Black Falcon met een Mercedes-AMG GT3. Yelmer Buurman uit het Gelderse Ubbergen was een van de rijders in de winnende auto, die hij deelde met de Duitser Hubert Haupt, de Italiaan Gabriele Piana en Abdulaziz al Faisal uit Saoedi-Arabië. Voor Mercedes-AMG Motorsport was het de vierde overwinning in Dubai na eerdere successen in 2012, 2013 en 2015.

Klantenteams van Mercedes-AMG Motorsport waren goed vertegenwoordigd in de sterk bezette wedstrijd op het 5,39 kilometer lange Dubai Autodrome. Daarbij lieten ook Nederlandse teams en rijders zich bepaald niet onbetuigd. Naast Yelmer Buurman kwam ook Jeroen Bleekemolen met een Mercedes-AMG GT3 van Black Falcon in actie, Indy Dontje reed met een auto van het team HTP Motorsport, Christiaan Frankenhout kwam uit voor Hofor Racing en met MP Motorsport, dat een Mercedes-AMG GT3 voor vader en zoon Henk en Daniël de Jong alsmede Bert de Heus inzette, was er voor het eerst ook een Nederlands team met een Mercedes-AMG GT3 actief.

De Black Falcon-Mercedes-AMG GT3 met Jeroen Bleekemolen leek lange tijd op weg naar de overwinning, maar door een aanrijding met de Hofor-Mercedes in het 20e uur van de race werden zowel de auto van Bleekemolen als die van Christiaan Frankenhout voortijdig uit de strijd geworpen. De Black Falcon-auto met Yelmer Buurman nam daarop de leiding in het 89 auto’s tellende veld over en dit team reed vervolgens de overwinning naar huis. De HTP-Mercedes-AMG GT3 met Indy Dontje reed lange tijd op de derde plaats, maar werd uiteindelijk als negende algemeen en derde in de A6-Am-divisie geklasseerd. De MP Motorsport-Mercedes-AMG GT3 werd achtste in de klasse.

In Dubai kwam ook de nieuwe Mercedes-AMG GT4 voor het eerst in handen van klantenteams aan de start. De première was succesvol, want de beste Mercedes-AMG GT4 eindigde als derde in de klasse, waarmee de rijders van het BLACK FALCON Team TMD Friction gelijk op het podium eindigden.

Tevens presenteerde Mercedes-AMG in Dubai de nieuw ontwikkelde en kosteloze app ‘RaceScout’, waarmee coureurs onafhankelijk van merk, auto of serie vacante plaatsen voor deelname aan races kunnen vinden en teams rijders kunnen zoeken voor de bezetting van hun raceauto’s. Geïnteresseerden kunnen zich via www.racescout.com nu al inschrijven voor de testfase, vanaf 1 april is de door Mercedes-AMG in samenwerking met Lab1886 ontwikkelde app kosteloos in de Appstore te downloaden.