13
oktober
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

www.car2go.com voor Amsterdam nu live – voorregistratie mogelijk

  • Gratis en vrijblijvend registreren voor innovatief autodeelproject

  • Vanaf november: 300 elektrisch aangedreven smarts en 400 laadpunten in Amsterdam

  • Mobiel in de stad voor een aantrekkelijk tarief per minuut – gratis parkeren

Amsterdam – In aanloop naar de start van autodeelproject car2go in Amsterdam, is de site www.car2go.com vanaf vandaag actief. Op deze site wordt uitgelegd hoe (eenvoudig) car2go werkt en wat de voordelen zijn. Bovendien kunnen bezoekers van de site zich nu al voorregistreren als klant. Registratie is gratis en er gelden geen verplichtingen. Er zijn dan 300 elektrisch aangedreven smart fortwo-modellen en ruim 400 laadpalen beschikbaar.

Via www.car2go.com is nu al voorregistratie voor deelname aan het autodeelproject in Amsterdam mogelijk. Geïnteresseerden hoeven hiervoor alleen maar hun naam en e-mailadres achter te laten. Deze voorregistratie is gratis en er zijn geen verplichtingen aan verbonden. Mensen die zich geregistreerd hebben, kunnen binnenkort profiteren van alle voordelen van car2go.

300 smart fortwo-modellen, 400 laadpunten

In Amsterdam worden in totaal 300 elektrisch aangedreven smart fortwo-modellen ingezet. Deze auto’s staan op een groot aantal locaties in de stad. De dichtstbijzijnde auto is eenvoudig te vinden via car2go.com of de app die binnenkort is te downloaden. Het huurproces is uitermate eenvoudig. De car2go wordt door middel van de car2go member card ontgrendeld. Na het intoetsen van de PIN-code is de auto klaar voor vertrek. Het afrekenen gebeurt per minuut op basis van het daadwerkelijke gebruik. Klanten zijn niet gebonden aan contracten en/of maandelijkse bijdrages. In de aantrekkelijke ‘per-minuut-tarieven’ is alles inbegrepen: het gebruik van de auto, maar ook verzekering, energieverbruik, reiniging en reparatie van de car2go’s én parkeren. Een car2go mag gratis parkeren op alle reguliere parkeerplaatsen in Amsterdam. Daarnaast is er een groot aantal gereserveerde plaatsen in diverse parkeergarages. Ook deze zijn gratis te gebruiken voor car2go’s. Er is geen vaste standplaats voor de car2go’s; dat betekent dat een car2go ook gebruikt kan worden voor een ‘enkele reis.’

Elektrisch en lokaal emissievrij

Voor car2go in Amsterdam staan 300 elektrisch aangedreven smart fortwo-modellen klaar. Door de elektrische aandrijving zijn deze auto’s lokaal emissievrij. Zo dragen ze bij aan een leefbaardere binnenstad. De smarts hebben een lithium-ion batterijpakket. Het opladen gebeurt via één van de 400 laadpunten die bij de start van het project al beschikbaar zijn. In de komende jaren wordt dat aantal uitgebreid tot 1.200. Met volledig geladen batterijen bedraagt de actieradius 135 km.