30
juli
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Witte Kruis Transplant breidt wagenpark uit met Mercedes-Benz E 220 CDI Estate

Witte Kruis Transplant uit Den Haag heeft onlangs een nieuwe Mercedes–Benz E 220 CDI Estate in gebruik genomen. Daarmee bestaat het wagenpark van de organisatie, met uitsluitend Mercedes-Benz-voertuigen, nu uit zeven E-Klasses Estate, een Viano en vier Sprinters. De nieuwe E 220 CDI Estate is net als de andere auto’s van Witte Kruis Transplant geleverd door Mercedes-Benz dealer MBDB in Den Haag.

Aan de auto’s voor Witte Kruis Transplant worden specifieke eisen gesteld met het oog op snel en betrouwbaar transport in levensbedreigende situaties. Hans de Jong van Witte Kruis Transplant: “Wij hebben bewust opnieuw voor Mercedes-Benz gekozen. De auto’s zijn betrouwbaar, degelijk en veilig. Niet alleen voor de inzittenden, maar ook voor het zorgvuldig vervoeren van levensreddende organen. Onze ervaring met de dealer, MBDB in Den Haag, is uitstekend. Uiteraard is het voor ons van belang dat de auto’s altijd inzetbaar zijn en een snelle service is dan ook erg belangrijk.”

Naast de voor Mercedes-Benz bekende technische highlights en assistentiesystemen zoals spraakgestuurde navigatie, actieve dodehoekassistent en actieve spoorassistent is de E-Klasse voorzien van de nieuwste striping en uitmonstering zoals door de overheid voor deze voorangsvoertuigen is voorgeschreven .

Witte Kruis Transplant

In opdracht van de Nederlandse Transplantatie Stichting en onder regie van Eurotransplant vervoert Witte Kruis Transplant mensen (transplantatieteams), middelen (medische apparatuur en instrumentarium) evenals organen in binnen- en buitenland met speciaal daartoe uitgeruste (spoed)voertuigen. Vanuit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Utrecht, Maastricht, Nijmegen en Leiden worden alle luchthavens, academische centra en overige ziekenhuizen in Nederland primair en/of secundair bediend ten aanzien van (spoed-)vervoer.