14
februari
2018
|
00:29
Europe/Amsterdam

Wereldprimeur nieuwe C-Klasse Limousine en Estate

Mercedes-Benz Cars op de Autosalon van Genève 2018

Naast de A-Klasse, G-Klasse en de nieuwe vierdeurs Mercedes-AMG GT Coupé zorgt Mercedes-Benz dit jaar tijdens de Autosalon van Genève voor nog twee wereldprimeurs. De nieuwe C-Klasse maakt er zijn opwachting als Limousine en Estate, voorzien van nieuwe benzine- en dieselmotoren, evenals plug-in hybrid-varianten. De persconferentie vindt plaats op 6 maart om 12.30 uur in Hal 6.

De C-Klasse, de meest succesvolle modelserie van Mercedes-Benz, begint zijn vijfde productiejaar met een keur aan vernieuwingen. Het exterieur- en interieurdesign heeft een stijlvolle make-over ondergaan. De elektronische architectuur is compleet nieuw. Als optie zijn een volledig digitaal combi-instrument en multimediasystemen met een gepersonaliseerd informatie- en muziekaanbod leverbaar. De assistentiesystemen profiteren eveneens van de nieuwe e-architectuur en liggen nu op hetzelfde niveau als de S-Klasse.

De huidige generatie C-Klasse was Mercedes-Benz’ bestverkochte modelserie in het vierde jaar van productie. Er werden in 2017 wereldwijd in totaal meer dan 415.000 Limousines en Estates verkocht.

De vernieuwde C-Klasse combineert emotie met intelligentie. Het exterieur wordt met name gekenmerkt door het gerestylede front en het nieuwe design van de koplampen en achterlichten. Ditmaal krijgt de AMG Line standaard een diamond grille. De voorbumper is voor alle uitrustingslijnen nieuw ontworpen. Deze is ofwel voorzien van een zilverkleurige sierlijst (standaarduitvoering) of van een verchroomde sierlijst (in combinatie met AVANTGARDE exterieur) of van een driedelige chromen sierlijst (EXCLUSIVE exterieur).

Het design van de koplampen en achterlichten wordt gekarakteriseerd door hoogwaardige details die de moderne look & feel van de nieuwe C-Klasse onderstrepen. MULTIBEAM LED-koplampen met ULTRA RANGE-grootlicht zijn voor het eerst leverbaar voor deze modelserie.

Het sportieve interieur verleent de C-Klasse een kwaliteitsuitstraling met vloeiende, elegante vormen, met de middenconsole als herkenbaar voorbeeld. Deze is leverbaar in openporig bruin walnoothout of openporig antraciet eikenhout. Het 3D-houtfineer in de middenconsole combineert vakmanschap met modern design. Tot de nieuwe interieurkleuren behoren magmagrijs/zwart en zadelbruin voor het AMG Line interieur.

De C-Klasse krijgt het bedienings- en aanduidingsconcept uit de huidige S-Klasse mee. Hij wordt als optie leverbaar met het volledig digitale combi-instrument met drie individueel instelbare weergavestijlen. De C-Klasse beschikt over aanraakgevoelige touch control-buttons op het stuurwiel. De bediening van DISTRONIC en cruisecontrol via buttons direct vanaf het stuurwiel is ook nieuw. Het infotainmentsysteem kan aanvullend worden bediend via het touchpad met controller (nieuw: haptische feedback) op de middenconsole of via het spraakbedieningssysteem LINGUATRONIC.

De C-Klasse beschikt over de allernieuwste rijassistentiesystemen die de bestuurder ondersteunen en een hoger niveau van actieve veiligheid bieden dan zijn voorganger. Onder bepaalde omstandigheden is de C-Klasse in staat om semi-autonoom te rijden. Het model maakt bovendien gebruik van kaart- en navigatiegegevens voor assistentiefuncties. Zo kan de actieve afstandsassistent DISTRONIC, die deel uitmaakt van het rijassistentiepakket, de bestuurder in tal van situaties routegebaseerd ondersteunen en de snelheid anticiperend aanpassen, bijvoorbeeld bij het naderen van bochten, kruispunten of rotondes. Andere nieuwe features zijn de intuïtief te begrijpen actieve rijbaanwisselassistent en actieve noodstopassistent als nieuwe functies van actieve stuurassistent.

De als optie leverbare MULTIBEAM LED-koplampen zijn nieuw voor de C-Klasse. Elke koplamp herbergt 84 individueel geregelde leds. Ze maken een extreem snelle en nauwkeurige, elektronisch geregelde aanpassing van de koplampen aan de verkeerssituatie mogelijk.

Het ENERGIZING-comfortprogramma (optie) koppelt diverse comfortsystemen in de auto aan elkaar. Het maakt gebruik van de functies van de automatische airconditioning (inclusief parfumering) en de stoelen (verwarming, ventilatie, massagefunctie) alsmede de verlichtings- en muzieksfeer. Het stelt Mercedes-Benz rijders in staat om een specifieke wellness set-up te kiezen die aansluit bij hun stemming en wensen. Dit verhoogt het welbehagen en de fitheid aanzienlijk.

Wereldprimeur: nieuwe vierdeurs Mercedes-AMG GT Coupé

Het sportwagen- en performancemerk Mercedes-AMG heeft in Genève niet één maar twee wereldpremières in petto. Naast de vierdeurs Mercedes-AMG GT Coupé is ook het nieuwe C-Klasse instapmodel in de AMG 43-serie een primeur van formaat.

EQ: elektromerk schakelt naar hogere versnelling

Mercedes-Benz Cars geeft zijn elektro-offensief een nieuwe impuls. In Genève blikt het product- en technologiemerk EQ vooruit op het toekomstige portfolio. Als onderdeel van zijn strategische en productfilosofie presenteert EQ op de show het allereerste seriemodel met accu-elektroaandrijving. Tevens zijn er wereldprimeurs weggelegd voor diverse splinternieuwe plug-in hybrid-modellen. Ze combineren de allernieuwste hybride technologie van Mercedes-Benz met de nieuwste generatie dieselmotor (OM 654).

Met de smart edition nightsky (gecombineerd elektrisch verbruik 13,0–12,9 kWh/100 km; gecombineerde CO2-emissie 0 g/km) laat smart de volgende stap op weg naar elektrische intelligentie zien. Een eenvoudig en ongecompliceerd gebruik van lokaal emissievrije elektromobiliteit wordt ondersteund door een nieuwe app van smart (onder voorbehoud vanaf derde kwartaal 2018 leverbaar). Gebruikers kunnen via smartphone of smartwatch ongeacht het tijdstip de status van hun auto raadplegen. Zo worden bijvoorbeeld de oplaadstatus en actieradius weergegeven. Een nieuwe 22 kW-boordlader is vanaf maart 2018 leverbaar.

Andere belangrijke nieuwe producten van Mercedes-Benz Cars

De nieuwe G-Klasse wordt in Genève voor het eerst aan Europese consumenten gepresenteerd, terwijl de nieuwe A-Klasse in Zwitserland debuteert.

Genève vormt tevens het toneel voor de wereldpremière van de Mercedes-Benz X-Klasse, voorzien van een krachtige zescilindermotor en permanente vierwielaandrijving. De Mercedes-Benz X-Klasse koppelt de typische kenmerken van een pick-up – robuust, functioneel, krachtig en terreinvaardig – aan de klassieke sterke punten van een echte Mercedes-Benz: design, comfort, rijdynamiek en veiligheid. Met zijn merktypische SUV-design past de X-Klasse naadloos in het Mercedes-Benz portfolio.

Het luxemerk Mercedes-Maybach heeft Genève gekozen als locatie voor de wereldpremière van de nieuwe Mercedes-Maybach S‑Klasse. Een nieuwe grille, tweekleurenlakwerk en nieuwe, exclusieve kleurencombinaties in het interieur zorgen voor een nog luxueuzere uitstraling.

Tal van nieuwe speciale modellen maken eveneens hun opwachting op de show. Voorbeelden zijn de:

  • Exclusive Edition: S-Klasse Coupé en Cabriolet

  • Night Edition: deze exclusieve, elegante serie speciale modellen maakt indruk met een combinatie van AMG-styling voor het exterieur en uitrustingslijn Urban met witte elementen voor het interieur.

De persconferentie wordt gehouden op de eerste persdag – 6 maart – om 12.30 uur in Hal 6. Dankzij Mercedes me media kan eenieder die er live bij wil zijn –waar ter wereld ook – dat doen op media.mercedes-benz.com. Persmateriaal, foto’s en video’s van de nieuwe producten zijn beschikbaar via een media hub die continu wordt geactualiseerd.