24
februari
2005
|
01:00
Europe/Amsterdam

Wereldprimeur in Genève: Maybach 57 S

  • Nieuwe zesliter V12 biturbomotor met 450 kW (612 pk)

  • ’s Werelds sterkste in serie geproduceerde limousine in zijn klasse

De nieuwe Maybach 57 S (de “S” staat voor “Special”) beleeft zijn première tijdens de 75e editie van de Autosalon van Genève. De Maybach 57 S is een nog krachtiger en nog verder gepersonaliseerde uitvoering van de Maybach 57 limousine. Hiermee komt Maybach tegemoet aan de vraag van klanten naar nog hogere prestaties en dynamischer rijgedrag. De zesliter V12 biturbo-motor, die is ontwikkeld in samenwerking met Mercedes-AMG, zorgt ervoor dat de auto accelereert van 0-100 km/u in vijf seconden. Daarmee is de Maybach 57 S de sterkste in serie geproduceerde limousine in zijn klasse. Passend bij de krachtiger motor heeft de Maybach 57 S ook een verder verfijnd onderstel.

De nieuwe twaalfcilindermotor heeft een cilinderinhoud van zes liter en levert een vermogen van 450 kW (612 pk) dankzij biturbo-technologie en tussenkoelers met waterkoeling. Tussen de 2.000 en 4.000 omw./min. levert de motor een indrukwekkend koppel dat elektronisch begrensd is op 1.000 Nm. Daarmee heeft de sportieve rijder (m/v) te allen tijde voldoende technische reserve beschikbaar.

Bij de aanpassingen van het onderstel (remmen/wielophanging) zijn de technici van Maybach erin geslaagd om verschillende wensen van klanten op de best mogelijke wijze te vervullen. Zo brengt het onderstel op een betrouwbare manier het indrukwekkende vermogen en de trekkracht van de auto op de weg, terwijl de voor Maybach kenmerkende hoge mate van rijcomfort onaangetast blijft.

Aan de buitenzijde onderscheidt de auto zich door een aantal stijlkenmerken, die passen bij zijn dynamische verschijning. Zo is de carrosserie uitgevoerd in speciaal zwart of zilver, kleuren die uitsluitend zijn voorbehouden aan de 57 S. De voorzijde is voorzien van een nieuw vormgegeven grille en de auto is uitgerust met indrukwekkende 20 inch multispaaks wielen. Aan de achterzijde geven het achterpaneel en de twee geïntegreerde en nieuw vormgegeven uitlaatpijpen een indruk van de prestaties waartoe de auto in staat is.

In het interieur zijn hoogwaardige materialen toegepast met het vakmanschap zoals dat van Maybach mag worden verwacht. De lederapplicaties zorgen voor een aangename en smaakvolle ambiance. De unieke en uiterst exclusieve uitvoering van het interieur wordt afgerond door de toepassing van pianolak en koolstofvezel. Hierdoor ontstaat een gevoel van dynamiek en elegantie, dat in het bijzonder zichtbaar is in het blikveld van de bestuurder.