14
december
2017
|
13:14
Europe/Amsterdam

Wereldpremière voor de nieuwe Mercedes-Benz User Experience

Mercedes-Benz maakt zich op voor de wereldpremière van het volledig nieuwe infotainmentsysteem Mercedes-Benz User Experience (MBUX) op de Consumer Electronics Show in Las Vegas (CES, 9-12 januari 2018). Met innovatieve technologie op basis van kunstmatige intelligentie en een intuïtief bedieningssysteem, luidt MBUX een nieuw tijdperk in op het gebied van infotainment en Mercedes me-connectiviteit. Het systeem zorgt voor een totaal nieuwe beleving in het interieur en gaat in 2018 al deel uitmaken van de standaarduitrusting bij de nieuwe generatie compacte modellen.

De officiële onthulling van het nieuwe infotainmentsysteem vindt plaats op 9 januari 2018 tijdens de persconferentie van Mercedes-Benz, om 12.00 uur ’s middags (standaard tijdzone westkust) op de 613 m3 grote stand van het merk. De persconferentie kan ook live worden gevolgd via Mercedes me media.

Daarnaast toont Mercedes-Benz in Las Vegas ook de showcars Concept EQA, smart vision EQ fortwo en Mercedes-AMG Project ONE.

Las Vegas is tevens de finish van de ‘Intelligent World Drive’, waarmee Mercedes-Benz geautomatiseerde rijfuncties heeft getest op alle vijf continenten. Aan de hand hiervan konden experts informatie verzamelen die wereldwijd is opgedaan in realistische verkeerssituaties, om toekomstige geautomatiseerde en autonome rijfuncties aan landspecifieke gewoontes en verkeerssituaties aan te passen. Bij de geautomatiseerde testritten in en om Los Angeles en aansluitend naar de CES werd vooral gekeken naar het rijgedrag in druk stadsverkeer en op de highways. De op de S-Klasse Limousine gebaseerde testauto is te zien op de CES-stand in Las Vegas.