15
juli
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Wereldpremière nieuwe smart fortwo en forfour

  • Dr. Dieter Zetsche, voorzitter van Daimler AG en directeur Mercedes-Benz Cars, en Dr. Annette Winkler, directeur smart, presenteren nieuwe modellen van smart

  • Beide modellen maken al op 18 juli hun debuut in Nederland

Dubbele wereldpremière in Berlijn! Morgen presenteert smart zijn compleet nieuw ontwikkelde modelgeneratie. De tweezitter smart fortwo en de vierpersoons forfour debuteren in de Duitse hoofdstad onder het motto 'FOR a new urban joy' met een duidelijke boodschap: hier komen de beste stadsauto's ter wereld.

 

Op woensdagavond wordt om 20.00 uur duidelijk wat de nieuwe fortwo tot 'urban original' en de forfour tot 'smart onder de vierzitters' maakt: Dr. Dieter Zetsche, voorzitter van Daimler AG en directeur Mercedes-Benz Cars, en Dr. Annette Winkler, directeur smart, stellen beide nieuwe modellen voor in aanwezigheid van zo'n 500 internationale journalisten.

 

Onder het motto 'FOR a new urban joy' luidt smart morgen een nieuw tijdperk in. En dat is precies wat de wereldpremière in het Tempodrom in Berlijn duidelijk zal maken: 'FOR' staat voor de positieve uitstraling van het merk dat door zijn filosofie zorgt voor meer levenskwaliteit en –vreugde in de grote stad. Beide nieuwe modellen passen perfect in dit beeld: de fortwo belichaamt net als de forfour de unieke combinatie van ‘urban joy’ en uitgesproken functionaliteit.

 

'FOR' your interest

 

Een grote merken- en producttentoonstelling nodigt uit om kennis te maken met de smart-wereld in al zijn facetten. Centraal staan het design en de innovatieve techniek van de nieuwe smart-modellen die extreem compact zijn – de nieuwe fortwo is geen millimeter langer dan zijn voorganger! -, maar toch van alles te bieden hebben: comfort, veiligheid, functionaliteit en rijplezier.

 

'FOR' just a great day

 

Het programma is al net zo uniek als de nieuwe auto's: kleurrijk en veelzijdig, en informatief en onderhoudend. Ook van de partij zijn de beste Duitse beachvolleybal mannen- en vrouwenteams die ook tijdens de 'smart beach tour 2014' tegen elkaar uitkomen. Het kunstenaarscollectief Klub 7 zorgt voor stedelijke flair door asfalt en betonoppervlakken door middel van kleurrijke wand- en grondschilderingen te veranderen in driedimensionale kunstwerken.

 

Nationale première op 18 juli in Scheveningen

 

Slechts twee dagen na de wereldpremière in Berlijn zijn de nieuwe smart fortwo en forfour al in Nederland te zien. Beide modellen maken op vrijdag 18 juli hun Nederlandse debuut tijdens het Transavia Grand Slam Beachvolleybal toernooi op het strand van Scheveningen. Evenals in 2013 is smart ook dit jaar als Official Car Sponsor aan dit sportieve evenement verbonden.  Na dit evenement zullen de auto’s van 23 tot en met 27 juli te zien zijn in de mb!-store in Den Haag.