01
april
2021
|
12:56
Europe/Amsterdam

Wereldpremière EQS op Mercedes me media – digitale onthulling van progressieve elektrische limousine

Mercedes-EQ onthult de volledig elektrische luxe limousine EQS op donderdag 15 april 2021 om 18.00 uur tijdens een digitale wereldpremière op het online platform Mercedes me media. Leden van de raad van bestuur – waaronder Ola Källenius, Britta Seeger, Markus Schäfer, Sajjad Khan en Chief Design Officer Gorden Wagener – presenteren daar kort de technische highlights waarmee de EQS progressieve luxe voor alle zintuigen tastbaar maakt en die de start van een nieuw tijdperk voor de onderneming markeert. De wereldpremière van de EQS is live te volgen via https://media.mercedes-benz.com/EQS en is daarna beschikbaar als video-on-demand.

De digitale wereldpremière is via diverse kanalen gelijktijdig door consumenten en multipliers te volgen. Aanvullend biedt Mercedes-EQ op Mercedes me media uitgebreide (pers)informatie en services voor mediavertegenwoordigers. Naast de oorspronkelijke audio in het Engels wordt de uitzending via ondertiteling in zes verschillende talen aangeboden, als leesbare content en als download. Uitgebreid persmateriaal – waaronder video’s, graphics, persberichten en foto’s – is daar eveneens beschikbaar. Bovendien biedt de digitale wereldpremière de mogelijkheid om virtueel van gedachten te wisselen met de experts van Mercedes-Benz. De media special staat nu al online en geeft onder meer inzicht in de technische ontwikkeling en de laatste tests voorafgaand aan de wereldpremière van de EQS.

De EQS is het eerste model dat is gebaseerd op het nieuwe platform voor elektrische modellen uit het luxe- en topsegment. De EQS biedt de bestuurder en passagiers een unieke mix van technologie, design, functionaliteit en connectiviteit. Tegelijkertijd maakt de EQS het dagelijks leven op veel gebieden eenvoudiger met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). De EQS wordt eind deze zomer geïntroduceerd en creëert nieuwe maatstaven binnen het Mercedes-EQ modellenoffensief.

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2020 werden circa 2,1 miljoen personenwagens en bijna 375.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.