15
juni
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

Wat goed is, komt snel: E 63 AMG

De uitermate dynamische Mercedes-Benz E 63 AMG is met onmiddellijke ingang te bestellen. De nieuwe sportsedan levert prestaties van het hoogste niveau en een indrukwekkend rijgedrag in combinatie met een verbruik dat 12% lager ligt dan dat van zijn voorganger. Dat maakt de E 63 AMG tot de zuinigste auto in de klasse van sportsedans met een vermogen van meer dan 500 pk. De nieuwe E 63  AMG kenmerkt zich bovendien door een sportief-royale standaarduitusting. De prijslijst start bij € 145.901.

De E 63 AMG beschikt over de 6,2-liter AMG-V8 met een vermogen van 386 kW/525 pk en een koppel van maar liefst 630 Nm (bij 5.200 tpm). Deze motor is standaard gekoppeld aan de geavanceerde AMG SPEEDSHIFT MCT-zeventraps transmissie met compacte natte-wegrijkoppeling. Deze transmissie biedt keus uit vier individuele rijprogramma’s (Van Controlled Effciency via Sport en Sport Plus tot Manual) en beschikt over een tussengas- en RACE-START-functie. Samen met de intense AMG-sound en natuurlijk het hoogwaardige AMG RIDE CONTROL sportonderstel met elektronisch gestuurd dempingssysteem staat dit garant voor een intense rijbeleving. Dit komt ook tot uiting in prestatiecijfers. De taditionele ‘0-100’ duurt slechts 4,5 seconden en de topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h.

Extra efficiency

Dankzij onder andere de gedoseerde brandstoftoevoer, het generatormanagement met opslag van energie en een sterk verminderde interne weerstand is het brandstofverbruik van de E 63 AMG ten opzichte van zijn voorganger met 12% teruggebracht. Met een gemiddeld verbruik van 12,6 l/100 km (volgens NEDC-norm) is hij de zuinigste auto in de klasse van sportsedans met een vemogen van meer dan 500 pk.

Een royaal gebaar van sportiviteit

Zoals bij elk AMG-model, is de standaarduitrusting van de E 63 AMG een perfecte weerspiegeling van het sportieve karakter van de auto. Dat begint met het uiterlijk dat opvalt door de specifieke AMG-styling van bumpers, sideskirts en lichtmetalen velgen (18-inch). Zelfs de LED-dagrijverlichting heeft een eigen AMG-signatuur. Ook van binnen is de meesterhand van AMG direct herkenbaar. De sportstoelen bieden het lichaam zelfs op het circuit perfecte houvast en het met Nappaleder beklede AMG-sportstuur met aluminium schakelpaddles is er op het eerste gezicht al één om vast te pakken en nooit meer los te laten. De pedalen van de auto zijn - uiteraard -van edelstaal. Het AMG RIDE CONTROL sportonderstel met instelbare schokdempers en niveauregeling achter zorgt ervoor dat de E 63 AMG perfect in zijn element is tijdens lange ritten, maar dat hij indien gewenst ook in een fractie van een seconde klaar is voor intensief sportief gebruik. Het ESP is voor de liefhebbers volledig uitschakelbaar en de RACETIMER stelt de bestuurder zelfs in staat (snelle) rondetijden bij te houden. De RACE-START-functie zorgt ervoor dat het enorme acceleratiepotentieel volledig kan worden benut.

AMG bewijst met de E 63 AMG wederom dat sportiviteit en luxe elkaar niet hoeven uit te sluiten. De dorpels zijn bijvoorbeeld bekleed met lijsten van geborsteld edelstaal. De stoelbekleding is uitgevoerd in fijn leder dat fraai combineert met de interieurlijsten van zwart esdoorn-hout. De voorstoelen beschikken standaard over verwarming. Het spreekt voor zich dat de E 63 AMG ook standaard is voorzien van alle geavanceerde (en veelgeprezen) veiligheidsvoorzieningen waar de andere E-Klasse modellen ook mee zijn uitgerust.

De nieuwe Mercedes-Benz E 63 AMG is met onmiddellijke ingang bestelbaar vanaf € 145.901 inclusief BTW en BPM. De levering start in augustus.