18
januari
2007
|
01:00
Europe/Amsterdam

Walon BNL vertrouwt op Mercedes-Benz Actros voor uitzonderlijk automobieltransport

Walon BNL uit Oosterhout is logistiek dienstverlener voor de automobielbranche in de ruimste zin van het woord. De werkzaamheden variëren van het vervoeren van zeer exclusieve modellen van en naar diverse locaties in heel Europa tot het overspuiten van auto’s ter ondersteuning van videoshoots. Voor de eigen mobiliteit kiest Walon BNL vaak voor Mercedes-Benz. Onlangs werden drie Actros trucks van het type 1841 LS met Euro 5-motor aan het moderne wagenpark toegevoegd.

Walon BNL
Walon BNL is het dochterbedrijf van de Engelse Autologic Group PLC en is als autotransporteur onbetwist marktleider in de Benelux. Het bedrijf is gevestigd in Nederland en België en biedt klanten binnen de automotive sector in heel Europa een brede waaier van logistieke oplossingen aan. Zo verzorgt Walon BNL het transport van de fabriek naar de dealer(s), diverse technische diensten zoals overspuiten van auto’s én ondersteuning bij evenementen en bijvoorbeeld bij videoshoots voor promotiedoeleinden. De organisatie beschikt hiervoor over een team van gespecialiseerde chauffeurs en technici, een modern wagenpark én een vloot bijzondere opleggers. Met name voor het gesloten transport van exclusieve wagens, conceptcars en kleimodellen doet het brede klantenbestand een beroep op de flexibiliteit en kennis van Walon BNL Het bedrijf neemt het hele traject van voor- tot nazorg voor zijn rekening.

Wagenpark met sterren
De vestiging in Nederland heeft een wagenpark van 45 eenheden waarvan er circa 80% een Mercedes ster op de grille heeft. Al ruim dertig jaar onderhouden Mercedes-Benz en Walon BNL een zakelijke relatie. Vooral de kwaliteit en betrouwbaarheid zijn doorslaggevend voor de keuze voor de Mercedes-Benz trucks. Daarnaast beschouwt Walon BNL de importeur al sinds jaar en dag als een vaste sparringpartner die meedenkt bij het vinden van technische oplossingen voor specifieke werkzaamheden. Zo maakt Walon BNL gebruik van het autotransporter-chassis dat Mercedes-Benz af fabriek kan leveren. De truck heeft een lager chassis, een lage cabine en slim geplaatste brandstoftanks.

Actros 1841 LS
Dealer Rüttchen in Breda is het dagelijkse aanspreekpunt en voorziet de werkplaats met APK station van Walon BNL van de nodige Mercedes-Benz onderdelen.
Deze Mercedes-Benz bedrijfswagendealer heeft onlangs ook de sleutels van drie 1841 LS Actros trekkers overhandigd. Twee lowliners zijn voorzien van een milieuvriendelijke Euro5 -motor. Hiermee bespaart Walon BNL aanzienlijk op de Duitse Maut. Daarom is er ook een compleet eigen AdBlue vulstation op het terrein van Walon BNL in Oosterhout geïnstalleerd. Naast de lange onderhoudsintervallen, speelde ook de snelle levering voor de transporteur een positieve rol in de keuze voor Mercedes-Benz. De Actrossen zullen naar verwachting jaarlijks zo’n 125.000 kilometer voor het gesloten transport afleggen. De trailers die door de trucks wordt getrokken, zijn overigens ook zeer bijzonder. Deze is geheel stofvrij, geconditioneerd en aan de achterzijde uitschuifbaar om meerdere grote auto’s zoals SUV’s te kunnen vervoeren. Ook zijn de Actros trekkers voorzien van het nieuwste technische hoogstandje van Mercedes-Benz: de Mercedes Powershift. Het nieuwe automatische transmissiesysteem zorgt voor betere prestaties, efficiënter brandstofverbruik en helpt de werkdruk voor de chauffeur te verlichten.

Een veilige keuze van de chauffeur
In de keuze voor Mercedes-Benz is ook de mening van de chauffeurs, die dagelijks met het materiaal werken, meegenomen. Het krachtige motorvermogen, het uitgebreide navigatiesysteem en de riante en vooral comfortabele uitrusting van de cabine wogen bij hen het zwaarst. Mercedes-Benz heeft met de drie nieuwe Actrossen ruim voorzien in deze behoefte. Bovendien zijn de chauffeurs zeer te spreken over het uitstekende remsysteem van de Actros, waardoor de veiligheid van de chauffeur en de kostbare lading aanzienlijk wordt verhoogd.