27
februari
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

Vol in de aanval: de nieuwe Mercedes-AMG GT3

Mercedes-AMG start het autosportseizoen 2015 begin maart met het sonore geluid van een V8 motor: de nieuwe Mercedes-AMG GT3, waarmee het sportwagen- en high-performance merk van Mercedes-Benz consequent zijn aanwezigheid in de autosport uitbreidt, maakt zijn debuut op de Autosalon van Genève. De volgens het reglement van de FIA GT3 races ontwikkelde raceauto zal deelnemen aan ‘s werelds meest fel bevochten personenwagenraces.

Hoogwaardige racetechnologie en een spectaculair design maken van deze nieuwe uitdager een potentiële winnaar. De nieuwe GT3 is gebaseerd op de Mercedes-AMG GT serieproductieauto, die over enkele dagen op de markt gelanceerd wordt. Na een intensieve testperiode zal de nieuwe AMG raceauto eind 2015 aan de eerste klantenteams afgeleverd worden.

De Mercedes-AMG GT3 zal met zijn intelligente voertuigconcept de klantenteams nieuwe mogelijkheden bieden. De uitstekende circuitperformance van de serieproductie GT biedt daarvoor al de best mogelijke basis. Met zijn lage zwaartepunt, optimale gewichtsverdeling en ruime spoorbreedte beschikt de standaard Mercedes-AMG GT al over de ideale randvoorwaarden voor het GT3 racemodel. Deze layout garandeert extreem wendbare handlingeigenschappen en hoge bochtsnelheden, uitmuntende tractie en geringe massatraagheid wanneer er snel van richting veranderd wordt. Deze eigenschappen geven de coureur de benodigde voordelen op de diverse racecircuits om een plaats in de top te bereiken.

Ook statisch straalt de nieuwe Mercedes-AMG GT3 pure kracht uit. Het designo selenietgrijs magno lakwerk bedekt de gespierde contouren als een tweede huid. De verbrede carrosserie, ruime luchtinlaten, diffuser en grote achtervleugel benadrukken zijn vechtlust. Elke modificatie aan de carrosserie heeft als doel de vermogensafgifte en de aërodynamische performance te verbeteren.

Net als de straatversie bestaat de GT3 uit een lichtgewicht, maar uiterst stijve aluminium constructie, dat uitmuntende bescherming biedt aan de bestuurder. De coureur wordt bovendien beschermd door een veerkrachtige carbon zitkom in de stoel en een integrale rolkooi die bestaat uit zeer krachtig staal. Om het gewicht van het voertuig nog verder te reduceren zijn motorkap, portieren, voorspatborden, voor- en achterspoiler, flanken en zijskirts, diffuser, kofferdeksel en achtervleugel alle vervaardigd uit bijzonder licht, maar zeer sterk carbon.

Hoogwaardige racetechnologie voor maximale prestaties

Een bijzonder krachtige acceleratie wordt gegarandeerd door de nog verder verbeterde

AMG 6.3-liter V8 motor uit de SLS AMG GT3. De gebruiksvriendelijke

technologie, uitstekende betrouwbaarheid, lange onderhoudsintervallen en lage onderhoudskosten van de ongeblazen, hoogtoerige krachtbron gaven de doorslag bij de motorkeuze voor de nieuwe AMG sportauto voor klantenteams. De zestraps

sequentiële raceversnellingsbak voor de GT3 is – evenals de versnellingsbak in de standaard GT – gemonteerd in een transaxle-opstelling aan de achteras en zorgt daarmee voor een optimale gewichtsverdeling. Ook een onderstel met dubbele wishbones – bijna volledig van aluminium – hebben ze gemeen. Deze oplossingen demonstreren wederom dat serieproductie- en racetechnologie bij AMG bijzonder nauw aan elkaar verwant zijn.