25
oktober
2005
|
02:00
Europe/Amsterdam

Voertuigbreedte aangepast naar slechts 2,30 meter

  • Voertuigbreedte aangepast naar slechts 2,30 meter

  • Axor uitgerust met een bijzondere Allison-automaat

  • Ergonomisch concept voor optimaal chauffeurscomfort

Voor het reinigen van de riolen en het zuigen van kolken in de gemeente Den Haag heeft Jansen Rioolreiniging recentelijk een nieuwe Axor in gebruik genomen die uniek is in Nederland.

Om in de binnenstad tussen de smalle straten en de vele obstakels door te rijden, is de Axor door Mercedes-Benz fors aangepast. Zo is de maximale breedte van het voertuig teruggebracht van 2.50 meter naar slechts 2,30 meter. Daarmee is deze Axor op zich al een hele bijzonder verschijning, maar ook de keuze van het stuur aan de rechterzijde van de cabine, is zo gekozen om een optimaal zicht op de werkzaamheden te garanderen.

Op basis van ruim 35 jaar ervaring had Jansen Rioolreiniging een flinke lijst wensen aan het voertuig. Mercedes-Benz dealer ROGAM in Bergschenhoek bleek prima in staat om dit pakket geheel naar de wensen van Jansen Rioolreiniging in te vullen.

Bedrijfszekerheid van het wagenpark is een cruciale factor bij deze specifieke werkzaamheden. Bij hevige regenval moeten de kolken in de stad veel water naar de riolen afvoeren en daarvoor is dagelijkse inzet van het wagenpark voor zuiveringswerkzaamheden noodzakelijk. Ook economisch gezien moet, ondanks veelvuldige en zware inzet van de bedrijfswagens, stilstand tot het minimum beperkt blijven. De service van de Mercedes-Benz dealer en het logistieke steem voor de levering van nieuwe onderdelen moet daar perfect op ingericht zijn.

Comfort en veiligheidOp het gebied van ergonomie heeft Jansen Rioolreiniging er alles aan gedaan om haar chauffeurs optimaal comfort te bieden. Jaarlijks worden namelijk ruim 165.000 kolken per voertuig leeggezogen. Dat betekent dus heel wat stop-en-go werk; dagelijks duizende malen remmen, koppelen en optrekken. Om de chauffeurs zoveel mogelijk te ontlasten is de Axor uitgerust met een bijzondere Allison-automaat, waardoor het bedienen van de koppeling en de handrem volledig automatisch gebeurt. De Axor heeft een speciale halte-rem, waardoor de chauffeurs hun aandacht optimaal op hun werk kunnen richten. De kolkenzuiger is aan de achterzijde bovendien voorzien van opvallende matrixborden om het achteropkomend verkeer, met duidelijke instructies, veilig om het voertuig heen te loodsen.

De geluidsarme Axor heeft voor het vervoer van de zware lading een totaalgewicht van 18,6 ton G.V.W., waardoor hij probleemloos ook binnen de strenge aslastregelgeving in de binnenstad ingezet kan worden. Voor de aandrijving en het bedienen van de pompen is de truck voorzien van een krachtige, 205 kW / 280 pk sterke motor.

Opvallende uitstralingDe opbouw en de opvallende oranje kleurstelling dragen perfect bij aan de gewenste uitstraling van Jansen Rioolreiniging. Het bedrijf, gevestigd in Hardinxveld Giessendam, is gespecialiseerd in straatvegen, kolken- / rioolreiniging en TV-inspectie van riolen en heeft ruim 35 jaar ervaring met opdrachtgevers uit de petrochemische industrie en gemeenten. Hiervoor beschikt Jansen Rioolreiniging over een wagenpark van 23 bedrijfswagens, waarvan 18 Mercedes-Benz trucks.