20
april
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

Vijftien Mercedes-Benz Vito’s voor Correct Monnereau

Correct Monnereau uit Doetinchem, specialist in het personenvervoer, heeft onlangs vijftien Mercedes-Benz Vito’s aangeschaft. Deze voertuigen zullen met name worden ingezet voor het vervoer van schoolkinderen. Na een deelname aan een aanbesteding van de gemeentes Montferland en Bronckhorst verzorgt Correct Monnereau sinds kort het regionale schoolvervoer in de Achterhoek.

Correct Monnereau

Sinds 1955 verzorgt Correct Monnereau uit Doetinchem diverse vormen van personenvervoer. Naast schoolvervoer is het bedrijf ook actief in taxi-, zieken, trouw- en rouwvervoer en rijopleidingen. In ruim vijftig jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een echte specialist die goed bekend staat in de Achterhoekse regio. Inmiddels zijn er ruim 145 medewerkers werkzaam en telt het wagenpark ongeveer 110 voertuigen. Hiervan is het overgrote deel Mercedes-Benz.

Veiligheid eerst

Voorafgaand aan de aanschaf van vijftien nieuwe personenbussen was er naast Mercedes-Benz nog een andere partij betrokken. Vanwege de prijs en de producteigenschappen koos men uiteindelijk voor de Mercedes-Benz Vito 109 CDI Combi van Wensink Doetinchem. Het uitgebreide pakket aan passieve en actieve veiligheidsystemen vormen de perfecte basis voor het vervoer van kinderen. Tot de standaarduitvoering van de Vito behoren een krachtig remsysteem en het elektronisch stabiliteitsprogramma ADAPTIVE ESP. Dit systeem helpt de bestuurder optimale grip te behouden op de weg. Daarbij houdt het ADAPTIVE ESP rekening met de actuele belading van het voertuig. Met deze informatie kan het systeem optimaal op een kritieke rijsituatie reageren. De schoolkinderen zijn dankzij de uitvoerig geteste veiligheidsconstructie van de carrosserie in deze Mercedes-Benz personenbus goed beschermd tegen mogelijke ongevallen. Mercedes-Benz staat ook bij Correct Monnereau goed bekend om zijn innovatieve veiligheidsystemen. Dit is dan ook van doorslaggevend belang geweest. De maatschappelijke verantwoordelijkheid is daarbij niet uit het oog verloren. Alle vijftien Vito’s zijn voorzien van een roetfilter om schadelijke uitstoot tot een absoluut minimum te beperken. Bovendien zijn alle voertuigen aangepast aan de meest recente taxivoorschriften.

Soepel ‘één-tweetje’

De vijftien Vito’s zullen periodiek worden onderhouden door Wensink Doetinchem. De samenwerking met vaste mobiliteitspartner Wensink beviel bij deze order wederom uitstekend. Correct Monnereau is al tientallen jaren klant bij de Mercedes-Benz bedrijfswagendealer. De goede relatie werd kort na de aflevering van de Vito’s nog maar eens bevestigd met de bestelling van drie nieuwe Mercedes-Benz Sprinters 311 CDI voor rolstoelvervoer.