14
september
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Vijftien Mercedes-Benz Sprinters voor Leeuwenstein Groep B.V.

Afgelopen maand heeft de Leeuwenstein Groep B.V. vijftien nieuwe Mercedes-Benz Sprinters in ontvangst genomen. De Sprinter chassis dubbelcabines in 313 CDI en 516 CDI uitvoering met open laadbak zullen worden ingezet bij groenprojecten, infrastructurele werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Onlangs werden, deels ter vervanging en deels ter uitbreiding van het wagenpark, de sleutels van vijftien nieuwe Mercedes-Benz Sprinters door Rüttchen Tiel aan de Leeuwenstein Groep overhandigd. Tien Sprinters werden geleverd in de 313 CDI chassis dubbelcabine uitvoering met open laadbak voor het vervoer van materialen en gereedschappen. Daarnaast werden er vijf Sprinters 516 CDI chassis dubbelcabine eveneens met open laadbak aan het wagenpark toegevoegd. De Sprinters 516 CDI voldoen aan de strenge EEV norm. EEV staat voor Enhanced Environmentally Friendly Vehicle en overtreft de Euro 5-norm. De EEV-voertuigen kenmerken zich door een bijzonder lage emissie van fijnstof en passen daarom uitstekend in het duurzame beleid van het bedrijf. Jaarlijks stelt de Leeuwenstein Groep doelstellingen vast op het gebied van duurzaamheid. Alle Mercedes-Benz Sprinters zullen voornamelijk worden ingezet voor het plaatsen en verwijderen van tijdelijke verkeersmaatregelen, onderhoudswerkzaamheden langs de wegen en civiele werkzaamheden zoals straat- en grondwerk.

Rendabel en prettig

Bij de keuze voor Mercedes-Benz hebben niet alleen bedrijfseconomische aspecten als de betrouwbaarheid en de kilometerkostprijs maar ook de kwalitatieve eigenschappen van de Sprinter zwaar meegewogen. De Mercedes-Benz bestelwagens en trucks in het wagenpark hebben zich al ruimschoots bewezen als het gaat om lage onderhoudskosten, bedrijfszekerheid en duurzaamheid. De bestelwagens rijden lang door in het wagenpark van het aannemingsbedrijf. Sprinters met meer dan een half miljoen kilometers op de teller zijn dan ook geen uitzondering. Maar ook de jarenlange prettige relatie met Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Rüttchen Tiel wordt zeer op prijs gesteld. Beide partijen werken dan ook al ruim derig jaar constructief samen op het gebied van mobiliteit.

Leeuwenstein Groep B.V.

De Leeuwenstein Groep is een holding met werkmaatschappijen die diensten verlenen op het gebied van het aanleggen en onderhouden van civiele infrastructuur, groene buitenruimte, verkeersmaatregelen en incident management. Een bekende werkmaatschappij van de holding is Gebr. van Doorn Geldermalsen die sinds de oprichting in 1963 een gerespecteerde naam heeft opgebouwd in de grond-, water- en wegenbouw. Naast dit familiebedrijf maken ook Signa Terra B.V. en Dover B.V. deel uit van de Leeuwenstein Groep. Opererend vanuit de thuisbasis in Geldermalsen werken ca. 170 medewerkers voor verschillende opdrachtgevers door heel Nederland. Vaak zijn dit gemeentes, provinciale waterstaten, bedrijven en instellingen. Veiligheid, milieu en niet in de laatste plaats kwaliteit staan bij de Leeuwenstein Groep hoog in het vaandel. Dat is dan ook terug te zien in het wagenpark waarvan ruim 65 door Mercedes-Benz zijn geleverd.