26
juni
2017
|
15:38
Europe/Amsterdam

Vijfde nieuwe Arocs voor strandbevoorrading van 2W Logistiek B.V.

Vijf Arocs 1830 werden onlangs door Mercedes-Benz dealer automotions afgeleverd bij 2W Logistiek B.V. in Kapelle. De trucks worden, samen met een eerder aangeschafte Mercedes-Benz Axor, ingezet voor strandbevoorrading langs de Zeeuwse kust.

Arocs

Met 80 trucks in eigendom is het wagenpark van 2W Logistiek B.V. goed vertegenwoordigd in Zeeland. De strandtenten zijn er op de meeste plekken alleen bereikbaar vanaf de waterkant. Dat bemoeilijkt het bevoorraadproces van de 50 strandtenten die de Zeeuwse kust telt. De trucks van 2W Logistiek B.V. zijn gespecialiseerd in off-road vervoer en daarom bij uitstek geschikt om de horecavoorzieningen te voorzien van verse etenswaren. Voor dat proces werd onlangs de vijfde nieuwe Arocs 1830 truck afgeleverd bij 2W Logistiek B.V. in Kapelle. De trucks zijn voorzien van vierwijlaandrijving en beschikken over een bandenaflaatsysteem voor betere grip in het zand. Om de producten zo vers mogelijk te houden zijn de trucks uitgerust met Carrier koelmachines of geconditioneerde laadbak. Eind maart is het hoogseizoen van de strandpaviljoens van start gegaan. Tijdens deze periode voorziet 2W Logistiek B.V. de strandtenten zes keer per week van voorraad. Vanaf begin november, wanneer het laagseizoen begint, worden de horecagelegenheden drie keer per week van voorraad voorzien.

Mercedes-Benz

De keuze voor de trucks van Mercedes-Benz ligt voor de eigenaar van 2W Logistiek B.V., Joost de Maat, voor de hand. “Op het gebied van deze vorm van transport maakt Mercedes-Benz het meest betrouwbare product,” zegt hij. “Wij moeten de strandtenten elke ochtend voor 10.30 van voorraad voorzien, we kunnen ongewenste stilstand dus niet veroorloven.

2W Logistiek B.V.

2W Logistiek B.V., gevestigd in Kapelle, heeft zich gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer en logistieke dienstverlening voor de foodsector.

Het transportbedrijf verzorgt distributie voor horecagroothandel Sligro en voorziet horecagelegenheden in Zeeland van voorraad. Deze service strekt zich uit tot op het strand. Daarnaast verzorgt het Zeeuwse transportbedrijf de bevoorrading van de Sligro groothandels en EMTE supermarkten. Het wagenpark van 2W Logistiek bestaat uit 80 trekkende eenheden, 18 daarvan zijn afkomstig van Mercedes-Benz.