04
maart
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Vijf sterren stelen de show in Genève

Mercedes-Benz steelt de show op de Autosalon van Genève met maar liefst vijf primeurs. De nieuwe S-Klasse Coupé is een onweerstaanbare schoonheid. De S 600 overtuigt met de zijdezachte luxe van 12 cilinders en de S 65 AMG is de ultieme high-performance limousine. Ook de nieuwe C-Klasse staat in de spotlights en dat geldt tevens voor de V-Klasse, de nieuwe maatstaf op het gebied van full size MPV’s, die in Genève zijn publieksdebuut heeft.

Grote tweedeurs coupé’s hebben een rijke traditie bij Mercedes-Benz. De nieuwe S-Klasse Coupé maakt dit zichtbaar met een oogstrelend design waarin klassieke details fraai in harmonie zijn met de de moderne lijn van het merk. Een highlight in de meest letterlijke zin van het woord zijn de LED-koplampen met 47 Swarowski-kristallen. Zoals gebruikelijk is de technologie van topklasse. Uniek is MAGIC BODY CONTROL met curve tilting function, waardoor de Coupé in bochten leunt als een motorrijder, met een nog steviger ‘zit’ in bochten als resultaat. Dankzij de head-up display wordt de bestuurder over belangrijke functies geïnformeerd zonder de blik van de weg af te hoeven wenden. De touchpad maakt de bediening nog intuïtiever. De geraffineerde S-Klasse Coupé is er bij de introductie met V8-biturbomotor en AMG V8-biturbomotor en desgewenst met 4MATIC vierwielaandrijving. Gedetailleerde informatie over S-Klasse Coupé vindt u hier.

V12 efficiënter en krachtiger dan ooit: S 600, S 65 AMG

De S-Klasse is van zichzelf al legendarisch en dat geldt in de overtreffende trap voor de versies met de aanduiding S 600. De nieuwe S 600 is dan ook het luxueuze topmodel van de nieuwe S-Klasse. Zijn 6.0-liter V12-biturbomotor levert in alle rust topprestaties dankzij een vermogen van 390 kW (530 pk) en een koppel van 830 Nm. Mede dankzij de standaard ECO start/stop functie komt het normverbruik op 11,1 liter /100 km – 21% minder dan zijn voorganger. De S 600 is er uitsluitend met lange wielbasis. De standaarduitrusting is riant en omvat onder meer LED Intelligent Light System, MAGIC BODY CONTROL met ROAD SURFACE SCAN en het rijassistentiepakket Plus. Klik hier voor het uitgebreide S 600-persbericht.

De S 65 AMG is het sportieve topmodel binnen de S-Klasse lijn en daarmee ook de ultieme high-performance limousine. De AMG 6.0-liter V12 biturbo levert een vermogen van 463 kW (630 pk) en een koppel van 1.000 Nm. Niet alleen in dit segment zijn dat unieke waarden. Dat geldt ook voor de prestaties. Zo sprint de S 65 AMG in maar 4,3 seconden van 0 naar 100 km/h. Met een verbruik van van 11,9 l/100 km (NEDC, gecombineerd) behoort de S 65 AMG bovendien tot de zuinigste V12 high-performance limousines. Hij voldoet ook aan de Euro 6-norm. Standaard op de S 65 AMG zijn de lange wielbasis, AMG sportonderstel op basis van MAGIC BODY CONTROL met  ROAD SURFACE SCAN en specifieke uiterlijke AMG-kenmerken. Via deze link vindt u alle details.

Pure aantrekkingskracht: nieuwe C-Klasse

De nieuwe C-Klasse valt direct op door de fraaie lijnvoering in de nieuwe Mercedes-Benz stijl.  Klanten hebben keuze uit de uitvoering met klassieke grille en ster op de motorkap of de sportieve versie met de grote, centraal in de grille geplaatste ster. Door slim materiaalgebruik en geavanceerde constructiemethoden is de nieuwe C-Klasse tot 100 kg lichter dan zijn voorganger. En dat terwijl hij luxer, veiliger, comfortabeler en dynamischer dan ooit is. De gewichtsbesparing leidt ook tot gunstige verbruik- en emissiecijfers én een ruime keuze aan modellen in de 20%-bijtellingscategorie. Het interieur is flink gegroeid vergeleken met zijn voorganger. Het bedieningsconcept met touchpad is zeer vooruitstrevend. Ook zijn er volop online-mogelijkheden. De beschikbaarheid van luchtvering is een unieke comfortfeature in dit segment. Uiteraard is ook de veiligheid van topniveau: de C-Klasse is leverbaar met diverse Intelligent Drive assistentiesystemen. De C-Klasse is leverbaar vanaf  € 36.995. Meer infomatie via deze link .

Groots: de nieuwe V-Klasse

De nieuwe V-Klasse is de Mercedes-Benz onder de full size MPV’s. Dat begint met de lijnvoering met kenmerkende details als de krachtige grille, de fraaie koplampen en de contourlijnen op de flanken. De V-Klasse biedt plaats aan maximaal acht personen – er is een ruime keuze aan zitopstellingen – en in bepaalde uitvoeringen kunnen passagiers achterin zelfs tegenover elkaar zitten. Het interieur is van topklasse. Niet alleen de fraaie materialen waaronder hout en leder, maar ook details als ambienteverlichting en het hoge afwerkingsniveau benadrukken het ‘welkom-thuis-gevoel’.  De V-Klasse kenmerkt zich ook door krachtige dieselmotoren die opmerkelijk zuinig zijn. Bovendien is het comfort- en veiligheidsniveau dankzij Intelligent Drive assistentiesystemen uniek in dit segment. AGILITY SELECT met keuze uit vier rijmodi zorgt voor rijplezier op maat. De V-Klasse is er met keuze uit drie verschillende lengte-uitvoeringen. De standaarduitrusting is riant. Meer details over de V-Klasse zijn beschikbaar via deze link.