06
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Vijf Sprinters met 7G-TRONIC automaat voor Haaglanden Personenvervoer

Afgelopen maand heeft Haaglanden personenvervoer uit Den Haag vijf nieuwe Mercedes-Benz Sprinters Combi in gebruik genomen. Deze voertuigen zijn volledig afgestemd op het personenvervoer en zijn enkele aanpassingen ook geschikt voor het rolstoelvervoer. Alle Sprinters zijn uitgevoerd met de innovatieve en zuinige 7G-TRONIC automaat.

Voor het personenvervoer in de regio Den Haag leverde Mercedes-Benz Dealer Bedrijven via Van der Vleuten Leasing vijf Sprinters 313 CDI Combi aan Haaglanden Personenvervoer. De Sprinters zijn omgebouwd door FlexiTrans. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het aanpassen van personenbussen naar voertuigen die geschikt zijn voor rolstoelvervoer. In de vloer is een bevestigingssysteem ingebouwd waarmee vier rolstoelen vergrendeld kunnen worden. De stoelen in de Sprinter kunnen hiervoor eenvoudig worden weggeklapt. Met de komst van deze vijf nieuwe Mercedes-Benz voertuigen is het aandeel van het merk in de zestig eenheden tellende vloot gestegen naar vijftig. Haaglanden Personenvervoer is tevreden over de kwaliteit van Mercedes-Benz, de betrouwbaarheid bij het intensieve gebruik in stedelijke gebieden en de robuuste eigenschappen van de Sprinter.

7G-TRONIC automaat

Haaglanden Personenvervoer bestelde deze voertuigen met de nieuwe automatische versnellingsbak 7G-TRONIC, standaard op alle Sprinter Combi’s, gesloten bestelwagens en chassis cabines met V6 motor. De 7G-TRONIC wordt altijd geleverd in combinatie met het BlueEFFICIENCY-pakket: een verzameling van brandstofbesparende technologieën in de Sprinter. Hierin zijn onder meer een ECO stuurpomp, dynamomanagement, accumanagement, ECO brandstofpomp en banden met lage rolweerstand opgenomen. Gelijktijdig met de 7G-TRONIC wordt voor nagenoeg alle varianten een nieuwe achterasreductie (i=3,692) leverbaar waarmee minder toeren en een lager verbruik wordt gerealiseerd. Het grote voordeel van de 7G-TRONIC automaat is dat het een grote bijdrage levert aan het comfort van bestuurder en passagiers. Daarnaast laat deze volautomatische transmissie een bijzonder zuinig brandstofverbruik zien. Brandstof- en CO2-besparingen tot wel 15 procent liggen binnen handbereik met de innovatieve Mercedes-Benz automaat. Deze oplossing past ook goed in het duurzame beleid van Haaglanden Personenvervoer dat ook al praktijkervaringen opdoet met alternatieve brandstoffen zoals aardgas.