19
november
2020
|
11:16
Europe/Amsterdam

Vijf jaar She’s Mercedes: sterke vrouwen die inspireren

Of het nu een financieel ondernemer, een coureur of een hoogleraar in de kunstmatige intelligentie is – de kracht van vrouwen kent vele gezichten. Al vijf jaar lang gaat Mercedes-Benz via het internationale She’s Mercedes Initiative de dialoog aan met vrouwen over de hele wereld. Dit initiatief werd destijds gelanceerd om specifieker in te spelen op hun behoeften en hun kijk op mobiliteit, en om hen een moderne merkbeleving te bieden. De alsmaar groter wordende vrouwelijke community verbindt, inspireert en versterkt de leden ervan. Ter gelegenheid van het jubileum wordt een digitaal boekje uitgegeven met een eerbetoon aan vrouwen die internationaal een grote maatschappelijke rol vervullen. Het boekje belicht vrouwelijke rolmodellen van de afgelopen jaren tot nu, en de successen die ze hebben geboekt om een meer diverse samenleving te bewerkstelligen. De laatste trends illustreren dit proces en bieden tegelijkertijd een visie op een mogelijke toekomst.

Welke vrouwen hebben de loop van de geschiedenis in belangrijke mate beïnvloed? Hoe groot is het aandeel vrouwen in het personeelsbestand van een autofabrikant als Mercedes-Benz? Welke voorkeuren hebben vrouwelijke consumenten voor producten en services? Hoe belangrijk zijn netwerken? Het zijn slechts enkele van de topics die in het digitale boekje ‘Inspiring women - a tribute to female success stories’ aan bod komen. De onderwerpen zijn divers: opleiding, werk en carrière, business, financiën en welvaart, maar ook samenleving, gezin en mobiliteit, en digitalisering. Het concern biedt tevens openheid in zijn eigen ontwikkelingen, zowel voor vrouwelijke medewerkers als vrouwelijke klanten. Hoe belangrijk zijn de individuele behoeften bij het kopen en onderhouden van producten? Wat is voor vrouwen extra belangrijk bij de aanschaf van een auto of het bezoek aan een dealerbedrijf? Het bewust maken van de internationale verkoop- en servicespecialisten van Mercedes-Benz van deze vragen, is een centraal onderdeel van She’s Mercedes.

“Met She's Mercedes hebben we vrouwen de afgelopen vijf jaar de mogelijkheid geboden om het merk Mercedes-Benz op een heel andere manier te leren kennen”, aldus Bettina Fetzer, Hoofd Marketing bij Mercedes-Benz Cars AG. “Via een community maken we een open en creatieve uitwisseling van visionaire toekomsttopics, moed en zelfvertrouwen mogelijk. Op die manier versterken we onze claim om Mercedes-Benz verder te ontwikkelen tot een toegankelijk en luxe ‘gewild merk’ dat zowel voor mannen als vrouwen aantrekkelijk is.”

Dé inspiratiebron vanaf het prille begin is autopionier Bertha Benz, die meer dan 130 jaar geleden de droom van haar man Carl Benz hielp te verwezenlijken en moedig het heft in handen nam. Zij was de eerste vrouw die in 1888 een langeafstandsrit maakte in een auto – van Mannheim naar Pforzheim – en daarmee haar goedkeuring gaf aan het concept van de automobiel. Zij legde de basis voor een compleet nieuwe auto-industrie.

Nóg zo’n voorbeeld is Mércèdes Jellinek, wiens vader Emil – een Oostenrijks zakenman – destijds de grootste autodealer van de Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) was. In 1900 registreerde DMG de naam ‘Mercédès’ als handelsmerk en liet de merknaam wettelijk beschermen. De gebogen ‘Mercedes’ letters werden het nieuwe merklogo op de grilles van DMG’s personenwagens. Haar naam is vandaag de dag nog steeds stevig verankerd in de modellen van Mercedes-Benz.

Digitale evenementen en de gelegenheid om sterke vrouwen te ontmoeten

Ter viering van het vijfjarig jubileum heeft Mercedes-Benz nieuwe mogelijkheden voor de She’s Mercedes-community gecreëerd, om zelfs in tijden van toenemende digitale ontmoetingen inspiratie te kunnen vinden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor ‘mentorsessies’ op de She’s Mercedes-website. Daarbij krijgen telkens vijf deelnemers de kans om rechtstreeks ideeën uit te wisselen met een inspirerende en succesvolle vrouw tijdens een persoonlijke, interactieve en exclusieve online sessie.

Vanaf begin december worden er online tevens ‘Female Creator Panels’ gehouden. Tijdens 60 minuten durende digitale paneldiscussies bieden rolmodellen en experts van Daimler AG plus externe sprekers uit diverse gebieden, zoals business research en de maatschappij – interessante inkijkjes in hun werk en bespreken ze actuele topics die de She’s Mercedes-community bezighouden. De sessies worden digitaal uitgezonden op de She’s Mercedes-website en op socialmediakanalen. Foto’s, video’s en artikelen over het jubileum worden getoond op de speciaal ontwikkelde She’s Mercedes-microsite. Als extra highlight blikt een film over de leden van de She’s Mercedes-community terug op inspirerende ervaringen en momenten uit de afgelopen vijf jaar.

She’s Mercedes biedt uiteenlopende kansen voor de community

Het She’s Mercedes Initiative – dat in 2015 werd gelanceerd tijdens de IAA Frankfurt – stimuleert in de basis het netwerken, de uitwisseling van ideeën en de dialoog in meer dan zeventig landen. Het platform biedt vrouwen de gelegenheid om hun eigen netwerk verder uit te breiden en elkaar te inspireren tijdens exclusieve ervaringen en events. Tegelijkertijd maakt Mercedes-Benz zijn eigen merkwereld toegankelijker voor deze community en zo leert het merk meer over de behoeften en wensen van vrouwen op mobiliteitsgebied.

Tal van vrouwen hebben al deelgenomen aan She’s Mercedes-events wereldwijd. Het spectrum van deze exclusieve ervaringen en activiteiten was en is divers. Of het nu gaat om teamwork binnen een vrouwenteam tijdens een rally of persoonlijke uitwisseling met grote namen uit het bedrijfsleven, de sport of de showbizz – het fascinerende aspect van het uitbreiden van je eigen netwerk en het op directe en informele wijze kennismaken met succesvolle vrouwen is nog net zo interessant als vijf jaar geleden, toen She’s Mercedes werd gelanceerd.

Het initiatief heeft zich ook bewezen binnen het concern zelf. She’s Mercedes omvat alles, van verkoop en communicatie tot aftersales. Daarom is het initiatief sinds 2015 ook altijd aanwezig op de jaarlijkse wereldwijde trainingsevents, waar deelnemers uit zo’n zeventig landen hun kennis van actuele merk-, product- en retailtopics tijdens meerdaagse workshops kunnen vergroten. Door middel van interactieve trainingformats en individuele trainingssessies kon de verkooporganisatie zich focussen op het thema vrouwen en auto’s. De kanalen en media van het initiatief zijn al net zo divers: van de website en socialmediaprofielen op Instagram en LinkedIn tot het gedrukte lifestylemagazine She’s Mercedes.

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 173.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens, bestelwagens en services. Bovendien streeft de onderneming naar connectiviteit, autonoom rijden en alternatieve aandrijvingen met zijn toekomstgerichte innovaties. Het productportfolio van Mercedes-Benz Cars omvat de merken Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach en Mercedes me, alsmede het merk smart en het product- en technologiemerk EQ voor elektromobiliteit. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2019 werden bijna 2,4 miljoen auto’s en meer dan 438.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met meer dan veertig fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid betekent voor Daimler het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.