07
juli
2015
|
02:00
Europe/Amsterdam

Vijf finalistes ‘DTM Ladies’ Day’ van Mercedes-Benz en Radio Veronica bekend

  • Theoretische en praktische test op Circuit Park Zandvoort

  • Stéphane Kox komt als eerste uit de bus

  • Adembenemend snelle rondes met coureur Renger van der Zande

  • Vijf finalistes rijden een week lang Mercedes-Benz

In de aanloop naar de DTM-races van komend weekeinde (10 - 12 juli) op Circuit Park Zandvoort vond gisteravond op dezelfde locatie de selectieronde plaats voor de ‘DTM Ladies’ Day’, een initiatief van Radio Veronica en Mercedes-Benz Nederland. Naar aanleiding van een oproep onder het motto ‘Mercedes-Benz en Radio Veronica zoeken vrouwen met passie voor de autosport’ hadden zich enkele honderden kandidaten gemeld. Na een eerste selectie werden er 20 van hen uitgenodigd voor de volgende ronde op Circuit Park Zandvoort, die uit een theoretisch en een praktisch gedeelte bestond. Daarbij werden vijf finalistes geselecteerd, van wie de Eindhovense Stéphane Kox als eerste uit de bus kwam. De overige vier finalistes zijn Joyce Kievits, Iris van der Laan, Marceline Tamsma en Roos Kroon van den Berg. Zij komen  vrijdag 10 juli a.s. andermaal naar Zandvoort voor een speciale dag bij de DTM, waarbij ook de winnares bepaald wordt. De vijf finalistes hebben bovendien een week lang de beschikking over een sportieve Mercedes-Benz in AMG-uitvoering, voorzien van speciale ‘DTM Ladies’ Day’-bestickering en gepersonaliseerd met hun naam erop.

Theoretisch en praktisch gedeelte

Op Circuit Park Zandvoort, waar de opbouw van het rennerskwartier voor het komend DTM-weekeinde al in volle gang is, werden de deelneemsters verwelkomd in de VIP-lounge van Mercedes-Benz Nederland. Daar stond allereerst een theoretisch gedeelte op het programma, waarbij de kandidaten vragen moesten beantwoorden die betrekking hadden op Mercedes-Benz, Radio Veronica, de DTM en Circuit Park Zandvoort. Daarna volgde een praktisch gedeelte, waarbij de deelneemsters in twee groepen een aantal rondes onder begeleiding over het 4,3 kilometer lange circuit reden en een slalomparcours aflegden. Bij dat laatste element werd de tijd opgenomen. Het praktisch gedeelte vond plaats onder leiding van de deskundige instructeurs van de Dutch Race Driver Organisation. Ook kregen alle kandidaten de gelegenheid om een snelle ronde op het circuit te beleven als passagier van coureur Renger van der Zande met een Mercedes-AMG C 63.

Na optelling van de behaalde score bij het beantwoorden van de vragen en de klassering in de slalom konden de vijf finalistes worden bepaald. Stéphane Kox, dochter van beroepscoureur Peter Kox en zelf ook actief in de auto- en kartsport, eindigde daarbij als eerste. Niet alleen reed ze – overigens slechts met minimaal verschil – de snelste tijd op de slalom, ook behaalde ze een hoge score bij het theoretisch gedeelte. “Super leuk dat ik deze kans krijg van Mercedes-Benz en Radio Veronica. Het was een prachtige ervaring, ik heb leuke mensen leren kennen en ik krijg een schitterende auto ter beschikking. Ik ben er heel erg blij mee”, aldus Kox.

Finale vrijdag 10 juli a.s. tijdens de DTM op Zandvoort

Aanstaande vrijdag worden de vijf finalistes met hun speciaal bestickerde Mercedes-Benz in de ochtend verwacht bij het hoofdkantoor van Mercedes-Benz Nederland in Utrecht. Daar worden ze verwelkomd door Ellen Lohr, coureur voor Mercedes-Benz en de enige vrouw die ooit een DTM-race won, en Bernd Mayländer, eveneens oud-DTM-coureur en de officiële bestuurder van de FIA Safety Car in de Formule 1. Onder begeleiding van Lohr en Mayländer rijden de finalistes dan naar Circuit Park Zandvoort, waar ze een dag lang een exclusieve blik achter de schermen krijgen bij het Mercedes-AMG DTM-team. Tevens wordt vrijdag de winnares bepaald, die de rest van het weekeinde beleeft als VIP-gast van Mercedes-AMG. De overige vier finalistes worden voor het DTM-weekeinde uitgenodigd om te gast te zijn van Mercedes-Benz Nederland.