26
juli
2017
|
12:31
Europe/Amsterdam

Vier Nederlandse coureurs met Mercedes-AMG in Total 24 Hours of Spa

Komend weekeinde vindt op het Circuit de Spa-Francorchamps de Total 24 Hours of Spa plaats, met 65 auto’s de grootste GT3-race ter wereld en het onbetwiste hoogtepunt van het seizoen in de Blancpain GT Series. In het internationale deelnemersveld staan er in totaal elf Mercedes-AMG GT3’s aan de start, ingezet door fabrieksondersteunde Mercedes-AMG Performance Teams en op privébasis werkende Mercedes-AMG Customer Racing Teams. Met Jeroen Bleekemolen, Yelmer Buurman, Indy Dontje en Renger van der Zande komen er maar liefst vier Nederlandse topcoureurs in Spa met de Mercedes-AMG GT3 in actie.

Yelmer Buurman komt met een Mercedes-AMG GT3 van het Duitse Mercedes-AMG Team BLACK FALCON met het startnummer 4 uit in de Pro-klasse, die dit jaar met 37 auto’s extreem sterk bezet is. De coureur uit het Gelderse Ubbergen deelt de auto met de Brit Adam Christodoulou en het jonge Duitse talent Luca Stolz. Ook Indy Dontje, die afgelopen weekeinde op Circuit Zandvoort met een Mercedes-AMG GT3 zijn eerste podiumplaats in de Duitse ADAC GT Masters-serie behaalde, is ingeschreven in de Pro-klasse. Zijn auto is de MANN-FILTER Team HTP Motorsport-Mercedes-AMG GT3 met het startnummer 48, waarmee ook de Duitsers Kenneth Heyer en Patrick Assenheimer deelnemen.

Jeroen Bleekemolen en Renger van der Zande komen beide met een Mercedes-AMG GT3 van het Mercedes-AMG Customer Racing Team BLACK FALCON uit in de Pro-Am-categorie: Bleekemolen samen met de Amerikanen Dore Chaponik, Scott Heckert en Brett Sandberg onder het startnummer 15 en Van der Zande samen met de Saoedische prins Abdulaziz bin Turki al Faisal, de Duitser Hubert Haupt en de Italiaan Gabriele Piana met het startnummer 18.

Racen voor een goed doel

Met ingang van de Total 24 Hours of Spa rijden de coureurs die met een Mercedes-AMG GT3 in actie komen ook voor een goed doel: per kilometer die de Mercedes-AMG Performance Teams in de dit seizoen nog resterende races afleggen, doneert Mercedes-AMG één Euro aan de Laureus Sport for Good Foundation. Daarnaast ondersteunt Mercedes-AMG de campagne bij geselecteerde evenementen met PR-activiteiten. Mercedes-AMG DTM-coureur Maro Engel, die afgelopen weekeinde in Moskou zijn eerste overwinning in de DTM behaalde, is beschermheer van het project, waarmee een initiatief van Formule 1-wereldkampioen Nico Rosberg wordt voortgezet.

Mercedes-AMG GT4 wordt gepresenteerd in Spa-Francorchamps

Met de tweede plaats voor Hans Heyer en Clemens Schickentanz met de door AMG geprepareerde Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 tijdens de 24 Uur van Spa-Francorchamps in 1971 begon het sportieve succesverhaal van Mercedes-AMG, dat dit jaar het 50-jarig jubileum viert. Er is dus nauwelijks een betere locatie denkbaar voor de presentatie van de nieuwste aanwinst in het programma van Mercedes-AMG-raceauto’s voor klantenteams: de Mercedes-AMG GT4. De auto voor de internationaal sterk groeiende GT4-klasse, die is gebaseerd op de productieversie van de Mercedes-AMG GT R, zal tijdens de Total 24 Hours of Spa voor het eerst aan belangstellenden en fans worden getoond. De GT4-uitvoering zet evenals zijn grotere broer uit de GT3-klasse nieuwe maatstaven op het gebied van prestaties, veiligheid en service-intervals. Het vermogen van de vierliter AMG-V8-biturbomotor bedraagt 510 pk, het maximum koppel ligt bij 600 Nm.