16
juni
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

Vier Mercedes-Benz Atego’s Euro 5 voor Gordijn Logistiek

Vrijdag 12 juni heeft Gordijn Logistiek uit Rijswijk vier nieuwe Mercedes-Benz Atego’s met Euro 5-motor in ontvangst genomen. Deze trucks worden ingezet in de nationale en regionale distributie, zowel overdag als ’s nachts. Met de vervangingsaankoop van deze schonere voertuigen voldoet Gordijn Logistiek aan de laatste strenge milieueisen. Deze trucks worden bovendien altijd toegelaten in het groeiend aantal mileuzones in de binnensteden.

De oorsprong van het familiebedrijf gaat terug tot het jaar 1881 waarin de oprichter als brandstoffenhandelaar startte. Inmiddels is Gordijn Logistiek uitgegroeid tot een toonaangevend logistiek dienstverlener die ca. 100 medewerkers telt en vestigingen heeft in Rijswijk, Zoetermeer en Hazerswoude. Gordijn Logistiek biedt haar klanten ook veel toegevoegde waarde op het gebied van warehousing en het in- of ompakken van producten. Sinds 1 januari jl. heeft men de bedrijfsnaam gewijzigd van A.C.G. Gordijn in Gordijn Logistiek.

Mobiliteitspartner Mercedes-Benz

Voor alle logistieke diensten maakt het bedrijf gebruik van een ruim veertig rijdende eenheden tellend wagenpark. Mercedes-Benz levert met de ca. dertig Sprinters, Atego’s en Actros trucks in uiteenlopende configuraties een belangrijke bijdrage aan de mobiliteit van Gordijn Logistiek. Daarbij vormt bedrijfswagendealer Mercedes-Benz Den Haag het vaste aanspreekpunt.

Vier Atego’s Euro 5

Vrijdag 12 juni werden in Rijswijk de sleutels van twee Atego’s 1222 L en twee Atego’s 1524 L aan directeur Danny van der Meer overhandigd. De 12 tons Atego’s zijn vrij van Eurovignet en Maut en vallen bovendien buiten rijverboden die in Duitsland voor vrachtwagens worden opgelegd. Alle trucks zijn voorzien van een zuinige en schone Euro 5-motor en een Telligent automaat. Met deze krachtbronnen voldoet Gordijn Logistiek aan de laatste milieueisen en zijn de voertuigen welkom in het groeiend aantal milieuzones van binnensteden. Naast een efficiënt verbruik in het distributiewerk, levert de Telligent automaat ook veel comfort voor de chauffeur op. Voor extra zicht en veiligheid zijn rondom de Atego’s camerasystemen aangebracht. Lamboo Carrosseriebouw heeft de laadbakken met zijdeuren op het chassis geplaatst. Deze zijn bovendien uitgerust met een twee tons laadklep die sterk genoeg is om elektronische pompwagens te kunnen tillen. De aanschaf is mede gerealiseerd met de expertise van Mercedes-Benz CharterWay. De periodieke onderhouds- en reparatiewerkzaamheden worden ondergebracht bij Mercedes-Benz Den Haag.