25
augustus
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Verrassend productprogramma Mercedes-Benz: Mercedes-Benz prominent aanwezig op 7e editie Carrosserie Vakdagen Gorinchem

De Evenementenhal in Gorinchem opent op 30 augustus, 31 augustus en 1 september a.s. wederom haar deuren voor de Carrossie Vakdagen. Mercedes-Benz Nederland en officieel Mercedes-Benz bedrijfswagenealer Rüttchen Autowereld zullen met een ruime stand prominent aanwezig zijn.

Dinsdag 30 augustus, woensdag 31 augustus en donderdag 1 september staat Evenementenhal Gorinchem in het teken van de Carrosserie Vakdagen. Op deze vakbeurs voor transport & logistiek professionals, zullen de laatste innvovaties en ontwikkelingen op het gebied van de truck-, oplegger en carrosseriebranche te zien zijn. De zevende editie van de Carrosserie Vakdagen in Gorinchem volgt op de succesvolle beurs van vorig jaar, die een recordaantal van bijna 16.000 bezoekers trok.

Mercedes-Benz prominent aanwezig

Samen met bedrijfswagendealer Rüttchen Autowereld zal Mercedes-Benz Nederland het uitgebreide producten- en dienstenpakket tonen. Naast verrassende productpresentaties zal veel aandacht uitgaan naar de meest recente ontwikkelingen op Mercedes-Benz bedrijfswagengebied. Op de ruime stand (standnummer 224) kunnen belangstellenden zich laten informeren over het brede leveringsprogramma van ondermeer de exclusieve Actros Black Liner, de Actros met WideSpread-chassis voor de zware bouw en off-road sector en de elektrisch aangedreven Vito E-CELL.

Limited Edition: Actros Black Liner

In Gorinchem zal een exclusieve en uiterst comfortabele Limited Edition truck voor de lange afstand te zien zijn: de Actros Black Liner. De Mercedes-Benz Actros Edition valt op door zijn fraaie buitenkant in obsidiaanzwart metallic, dubbele decor striping in elegant grijs en zijn luxueuze maar functionele interieur. De cabine is uitgerust in hoogwaardig leder en perfect afgewerkt met edelhout en velours. De Black Liner is standaard uitgerust met luchthoorns, verlichte ster, zonneklep, elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldak, elektrisch bedienbare rollo's voor de voorruit, automatische airco, sfeerverlichting en koelbox. Verder beschikt de Actros Black Liner standaard over Active Brake Assist 2 dat stilstaande hindernissen herkent, een spoorassistent, stabiliteitsregelaar, een bestuurders-airbag en het voertuigmanagementsysteem FleetBoard.

Mercedes-Benz levert de Actros Edition Black Liner in combinatie met een slaapcabine/hoogdak, een Megaspace-cabine en alle motorvarianten.

De Actros Edition is er als Black Liner (obsidiaanzwart metallic) en White Liner (diamantwit metallic). Net zo exclusief als de uitvoering is ook het beschikbare aantal: er zijn slechts 500 eenheden voorhanden.

Actros met Widespread-chassis

Speciaal voor de Nederlandse bouwsector heeft Mercedes-Benz het leveringsprogramma van de Actros bouwvoertuigen af fabriek uitgebreid met een WideSpread-chassis. Dankzij de optimale benutting van de aslasten binnen de wettelijke normen, grotere wendbaarheid en extra functies biedt de Actros WideSpread ten opzichte van de bouwvoertuigen met conventionele asopstellingen veel praktische voordelen. De WideSpread is verkrijgbaar in een breed scala van aandrijfvarianten, uiteenlopend van 6x4 tot 10x8 en leverbaar in de meest uiteenlopende wielbases en met motorvarianten van 240 kW (320 pk) tot 440 kW ( 600 pk). Met de Actros WideSpread verwacht Mercedes-Benz het rendement voor ondernemers in de Nederlandse bouwsector te vergroten. Alle Actros WideSpread varianten zijn volgens de strenge fabriekseisen getest en voldoen aan de strenge kwaliteitseisen. De klant profiteert dus van alle standaard Mercedes-Benz voordelen zoals fabrieksgaranties, volledige productaansprakelijkheid, registratie van de voertuigdata, snelle onderdelenvoorziening en deskundige service van de Mercedes-Benz bedrijfswagendealer.

De Vito E-CELL

De Vito E-CELL met een laadvermogen van 900 kg is de eerste in serie geproduceerde bestelwagen in zijn klasse die volledig elektrisch (maximaal vermogen 70 kW) door krachtige lithium-ion accu’s wordt aangedreven. De Vito E-CELL is dankzij zijn emissievrije aandrijving bij uitstek geschikt voor de inzet in binnensteden: de Vito E-CELL stoot geen uitlaatgassen uit, rijdt fluisterstil en de laadruimte kan volledig worden benut. Een actieradius van maximaal 130 kilometer en een topsnelheid van 80 km/h maken de Vito E-CELL ook geschikt voor randstedelijke ritten. Energie die bij het remmen wordt opgewekt wordt in de accu opgeslagen, wat de actieradius kan vergroten of de laadtijd bekorten. De accu’s worden in maximaal zes uur opgeladen aan het 380/400 Volt-net of met een normale stekker op het 230 V-stroomnet.

Verkoopstart nieuwe Actros

De show valt samen met de officiële verkoopstart van de nieuwe Actros.

Deze nieuwe truckgeneratie is weliswaar niet fysiek aanwezig, maar er is al wel ruimschoots informatie voorhanden om de bezoekers op de juiste wijze te kunnen informeren over de nieuwe cabinevarianten en de nieuwe motoren, die in Euro5 en Euro6 leverbaar zijn.