26
maart
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

Verlengde Mercedes-Benz Actros met zes assen voor Faber betonpompen

Faber Betonpompen uit Zoeterwoude is specialist in het verpompen en aanbrengen van diverse soorten beton. Inmiddels behoort het bedrijf op dit gebied tot de grootste van Nederland. Om de hoogste en meest uitdagende stortwerkzaamheden goed te kunnen uitvoeren, heeft men onlangs een bijzondere Actros 6561AK aangeschaft. Custom Tailored Trucks in Molsheim heeft het chassis van de Actros verlengd en voorzien van een extra gestuurde voor- en naloopas.

Faber

Faber is met drie vestigingen, 75 medewerkers en veertig pompunits uitgegroeid tot Nederlands grootste en modernste betonpomponderneming. Sinds 1972 is het bedrijf gespecialiseerd in het verpompen van betonmortel en het leveren en aanbrengen van Celbeton werkvloeren, schuimbeton, hoogbouw verdeelgieken en onderwaterbeton. Dankzij een modern machine- en wagenpark is Faber in staat grote en kleinschalige projecten in de woning- en utiliteitsbouw én weg- en waterbouw efficiënt te realiseren. Betoncentrales laten het transport namelijk liever over aan specialistische bedrijven zoals Faber. Hiervoor beschikt men over een 45 eenheden tellend wagenpark dat bijna voor honderd procent uit voertuigen van het merk Mercedes-Benz bestaat. Met ruime kennis en het juiste materieel zorgt Faber op locatie voor een maatgerichte verwerking.

Actros 6561AK de basis voor succes

Om in de toenemende vraag naar hogere en extremere projecten te voorzien, schafte Faber onlangs een Mercedes-Benz Actros 6561AK aan. Deze bepaald niet alledaagse truck fungeert als basis voor een mammoetpomp met een gieklengte van maar liefst 63 meter. Hiermee beschikt Faber over de grootste giekbetonpomp van Nederland waarmee het storten letterlijk tot grote hoogte wordt gebracht. De pomp is gemonteerd op het chassis van een zware Actros en kan tot wel 200 m³ beton per uur verwerken.

IJzersterke configuratie

Als basis voor de nieuwe 6 asser werd een vierassig 8x6 bakwagenchassisgebruikt. De gespecialiseerde afdeling in Duitsland, Mercedes-Benz Custom Tailored Trucks in Molsheim (het CTT), heeft het chassis met ruim 2,5 meter verlengd waardoor de totale voertuiglengte toenam tot 15,79 meter. Hiervoor beschikt Faber over een doorlopende lengte-ontheffing. Het CTT plaatste bovendien een gestuurde voor- én naloopas om de extreem zware opbouw te kunnen dragen. De extra gestuurde assen maken het mogelijk om de Actros op de bouwplaatsen tot op de centimeter nauwkeurig te manoevreren. Het hoge vermogen van ruim 600 pk is nodig om de gevolgen van de grote luchtweerstand die de mammoetpomp met zich meebrengt, te compenseren.

Tevreden chauffeur

Niet alleen Faber is enthousiast over de grootste en meest bijzondere Actros in het wagenpark, ook de vaste chauffeur is dik tevreden. De ruime cabine en het hoge comfortgehalte vallen in goede aarde. Het gemak waarmee het zware voertuig bestuurd kan worden en het semi-automatische Telligent schakelsysteem, dragen bij aan ontspannen ritten. Hierdoor kan de chauffeur zich maximaal op het verkeer concentreren hetgeen ook de veiligheid ten goede komt.

Goede relatie met de dealer

Faber is al meer dan vijftien jaar een tevreden klant bij bedrijfswagendealer Wensink in Zwolle. Aan het wagenpark worden hoge eisen gesteld om een betrouwbare en storingsvrije inzet te garanderen. De dealer voorziet Faber waar nodig van adviezen om de meest efficiënte configuratie mogelijk te maken. De Actros is geleased bij Mercedes-Benz huisleasemaatschappij CharterWay in Utrecht.