14
november
2023
|
15:44
Europe/Amsterdam

Verkoopvrijgave van de nieuwe E-Klasse All-Terrain

Samenvatting

·       Consumentenadviesprijzen beginnen bij € 83.8801

·       Twee modellen leverbaar bij de introductie in het eerste kwartaal van 2024

·       Uitgebreidere standaarduitrusting vergeleken met die van het voorgaande model

 

Na de Limousine en de Estate volgt nu de All-Terrain als derde variant van de E-Klasse familie. Met zijn standaard 4MATIC-vierwielaandrijving en een grotere bodemvrijheid – tot 46 mm hoger dan de Estate, zelfs bij volledige belading – is de nieuwe E-Klasse All-Terrain optimaal uitgerust voor licht terrein. Eveneens standaard zijn de luchtvering AIRMATIC en een offroad-rijprogramma. Andere praktische details van de All-Terrain zijn het offroad-screen en de ‘transparante motorkap’ die onderdeel is van de 360°-camera, waarbij het centrale display een virtueel zicht geeft onder de voorkant van het voertuig. Hierdoor kan de bestuurder obstakels zoals grote stenen of diepe kuilen beter en eerder zien.

De markante look is typerend voor een all-terrain model. Tot de kenmerkende offroad-designelementen behoren onder meer de speciale bumpers en de optische onderrijbeveiliging in hoogglanzend chroom voor en achter. Ook de specifieke grille en claddings in mat donkergrijs onderstrepen het karakter van de E-Klasse All-Terrain. Bij de introductie kunnen klanten kiezen voor een benzineversie en voor het eerst ook een plug-in hybrid. De prijzen beginnen bij € 83.8801. De E-Klasse All-Terrain arriveert in het eerste kwartaal van 2024 bij de Europese dealers.

MBUX Superscreen als highlight van het interieurdesign

Het dashboard speelt een belangrijke rol in de digitale beleving in het interieur. Als de E-Klasse is uitgerust met het optionele voorpassagiersdisplay, strekt het grote glazen oppervlak van het MBUX Superscreen zich uit tot het centrale display. Het bestuurdersdisplay is optisch daarvan losgekoppeld en bevindt zich in het gezichtsveld van de bestuurder. De modellen zonder voorpassagiersdisplay hebben een groot sierdeel dat doorloopt tot in het midden. Visueel los daarvan lijkt het centrale display te zweven boven het holle oppervlak van dit sierdeel.

Nieuwe aanbodstructuur met uitgebreide standaarduitrusting

Voor de E-Klasse All-Terrain wordt dezelfde aanbodstructuur toegepast als voor de Limousine en Estate.  De nieuwe E-Klasse heeft, vergeleken met de vorige generatie, een aanzienlijk omvangrijkere standaarduitrusting. Onder meer verzonken portiergrepen, KEYLESS GO en de actieve afstandsassistent DISTRONIC zijn standaard inbegrepen. De standaarduitrusting omvat ook de dodehoekassistent, stoelverwarming en de uitrustingslijn AVANTGARDE voor het in- en exterieur. De achterbank kan met een druk op de knop worden neergeklapt om de bagageruimte te vergroten. Smartphones kunnen volledig in MBUX worden geïntegreerd en tijdens het rijden draadloos worden opgeladen. Via MBUX heeft de bestuurder ook toegang tot tal van apps uit de Mercedes me Store. In combinatie met de optionele selfie- en videocamera is het bijvoorbeeld mogelijk om aan videoconferenties deel te nemen. De actieve parkeerassistent met PARKTRONIC en de achteruitkijkcamera helpen bij het inparkeren.

Net als bij de overige modelseries kunnen kopers van de E-Klasse All-Terrain profiteren van de nieuwe aanbodstructuur, waarbij veelgevraagde uitrustingen zijn gebundeld in het Premium Pack en Premium Plus Pack. Het Premium Pack, dat standaard is op de E 450 4MATIC, omvat onder meer het MBUX Superscreen, KEYLESS GO-comfortpakket, Burmester 4D-surround sound system en actieve sfeerverlichting.

Maatwerk via de Mercedes me Store

De nieuwe E-Klasse All-Terrain biedt klanten ook de mogelijkheid om extra voertuigfuncties achteraf te activeren via over-the-air-technologie (OTA). Dit betekent dat sommige uitrustingen na de aankoop en de oorspronkelijke configuratie kunnen worden aangepast aan de persoonlijke voorkeuren van de klant. De on-demand uitrustingen zijn in de Mercedes me Store3 eenmalig aan te schaffen of via een abonnement. Het assortiment wordt voortdurend uitgebreid.

Het modelaanbod bij de introductie in Nederland

 

E-Klasse All-Terrain 

E 450 4MATIC

E 300 de 4MATIC

Cilinderinhoud

cm3

2.999

1.993

Max. vermogen verbrandingsmotor

kW/pk

280/381

145/197

Extra elektrisch vermogen (mild hybrid)/
Max. vermogen elektromotor (plug-in hybrid)

kW/pk

17/23

95/129

Max. koppel verbrandingsmotor

Nm

500

440

Extra elektrisch koppel (mild hybrid)/
Max. koppel elektromotor (plug-in hybrid)

Nm

205

440

Systeemvermogen

kW

-

230

Systeemkoppel

Nm

-

700

Acceleratie 0–100 km/h

sec.

4,7

6,9

Topsnelheid

km/h

250

213

Brandstofverbruik gecombineerd, gewogen (WLTP)2

l/100 km

8,7–8,0

0,9–0,6

Energieverbruik gecombineerd, gewogen (WLTP)2

kWh/100 km

-

25,1–22,9

CO2-emissie gecombineerd, gewogen (WLTP)2

g/km

198–180

22–17

Elektrische actieradius (EAERCity, WLTP)2

km

-

85–102

Consumentenadviesprijs1

euro

117.675

83.880

[1] Consumentenadviesprijs inclusief BTW, BPM en kosten rijklaarmaken.
2 De genoemde waarden zijn WLTP CO2-waarden zoals gedefinieerd in Art. 2 nr. 3 van Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. Op basis van deze waarden zijn de brandstofverbruikswaarden berekend. De waarden voor het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en het energieverbruik zijn voorlopig, en bepaald volgens de WLTP-testprocedure. Een EG-typegoedkeuring en certificaat van overeenstemming met officiële waarden zijn nog niet beschikbaar. Afwijkingen tussen de opgegeven waarden en de officiële waarden zijn mogelijk.
3 Om de Mercedes me connect-services te gebruiken, dient een Mercedes me-ID aan te worden gemaakt en akkoord te worden gegaan met de gebruiksvoorwaarden voor de Mercedes me connect-services. Het voertuig moet ook aan het gebruikersaccount zijn gekoppeld. Aan het einde van de initiële looptijd kunnen de services tegen betaling worden verlengd, op voorwaarde dat ze nog beschikbaar zijn voor het betreffende voertuig. De eerste activering van de services is mogelijk binnen één jaar na de eerste registratie of activering door de klant, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. Er zijn bepaalde technische vereisten voor het gebruik van de OTA- services.

 

 

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met circa 172.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach en G-Klasse met hun volledig elektrische modellen, alsmede producten van het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van luxe personenwagens. In 2022 werden circa 2 miljoen personenwagens en 415.300 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zon 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en kijkt daarbij naar de gehele waardeketen. Als internationale onderneming behoren gelijke kansen, diversiteit, transparantie en respect tot de fundamentele overtuigingen van Mercedes-Benz. Dat laten we zien in onze manier van denken, handelen en communiceren. In principe gelden alle gekozen termen uiteraard voor alle geslachten en identiteiten.