02
februari
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

Verkoopvrijgave Mercedes-Benz C 350 e Lease Edition

De nieuwe Mercedes-Benz C 350 e Lease Edition combineert als Plug-in-Hybrid efficiency, dynamiek en comfort op een uitzonderlijk niveau. Limousine en Estate overtuigen allebei door de rijprestaties van een sportwagen,  verbruiken gecertificeerd slechts 2,1 liter brandstof per 100 kilometer en maken 31 kilometer volledig elektrisch rijden mogelijk. Met CO2-emissies van 48 gram (Estate: 49 gram) per kilometer komen beide modellen bij zakelijke inzet in aanmerking voor 7% bijtelling. De C 350 e Lease Edition kent een rijke standaarduitrusting - luchtvering en preconditionering zorgen hierbij voor een uniek rij- en klimaatcomfort. De C 350 e Lease Edition kan per direct worden besteld, de prijzen beginnen bij € 57.995 voor de Limousine en € 59.995 voor de Estate (prijzen inclusief BTW en BPM).

De C 350 e beschikt als Plug-in-Hybrid over een benzinemotor in combinatie met een elektrische aandrijving door middel van een lithium-ion hoogspanningsbatterij met een capaciteit van 6,38 kWh die aan een externe stroombron kan worden opgeladen. Dankzij een intelligent on-board oplaadsysteem duurt dit aan een wallbox ca. anderhalf uur. Via een huishoudstekker is een oplaadtijd van ongeveer twee uur mogelijk. In de praktijk blinkt deze vooruitstrevende hybridetechniek uit door lage verbruiks- en emissiewaarden bij uitstekende prestaties. De E-aandrijving kan de verbrandingsmotor vervangen of ondersteunen, zet de remenergie om in elektrische energie en zorgt ervoor dat deze wordt opgeslagen en hergebruikt.

De viercilinder benzinemotor van de C 350 e haalt 155 kW (211 pk) uit bijna twee liter cilinderinhoud en beschikt over een maximaal koppel van 350 Nm. De elektromotor heeft een vermogen tot 60 kW en levert een koppel van 340 Nm. Daarmee kan een systeemvermogen van 205 kW (279 pk) en een systeemkoppel van 600 Nm worden gegenereerd en via de standaard geleverde 7-traps transmissie 7G-TRONIC PLUS worden overgedragen. Het grote systeemvermogen en een intelligent aandrijvingsmanagement zorgen voor de rijdynamiek van een sportwagen. Dit wordt gecombineerd met het rijcomfort van een premium limousine en een verbruik en emissiewaarden die tot voor kort zelfs niet bij een compacte auto denkbaar waren. De Limousine sprint in 5,9 seconden van nul tot 100 km/h, de Estate is met 6,2 seconden bijna net zo pittig. De Limousine behaalt een topsnelheid van 250 km/h, de Estate tot 246 km/h, in beide gevallen bij een gecertificeerd brandstofverbruik van 2,1 liter per 100 kilometer. Dit komt overeen met een CO2-emissie van 48 gram per kilometer (Estate 49 gram per kilometer) waardoor beide varianten in de 7% bijtellingscategorie vallen. Bovendien biedt de C 350 e de mogelijkheid, 31 kilometer puur elektrisch en dus lokaal volledig zonder CO2-uitstoot te rijden – bijvoorbeeld in de stad.

Hybriderijden is efficiënt, dynamisch en simpel

Het rijden met de nieuwe C 350 e is net zo eenvoudig als het rijden met iedere andere auto van Mercedes-Benz met automatische transmissie: gewoon instappen, starten en wegrijden. Een intelligent aandrijvingssysteem kiest op de achtergrond automatisch de ideale combinatie van verbrandingsmotor en e-aandrijving. Maar wie dat wil, kan ook zelf kiezen en met behulp van vier aandrijvingsvarianten (HYBRID, E-MODE, E-SAVE enb CHARGE) en vijf rijprogramma's het hybridesamenspel en de rijwijze zelf regelen zodat bijvoorbeeld het accent komt te liggen op zuinigheid, comfort of sportiviteit.

Wanneer in het navigatiesysteem de bestemming is ingeprogrammeerd, stuurt een intelligent verbruikssysteem het op- en ontladen van de hoogspanningsbatterij van de C 350 e dusdanig, dat de energie over het gehele traject optimaal wordt benut. Een ander doel hiervan is, de stad met een zo vol mogelijke batterij te bereiken om in het stadsverkeer zuinig en zoveel mogelijk elektrisch te rijden.

Nieuw is het zogenoemde haptische gaspedaal dat meehelpt het brandstofverbruik en dus ook de uitlaatgasemissies te reduceren. Door een voelbaar drukpunt informeert het pedaal de bestuurder bijvoorbeeld wanneer het maximaal ter beschikking staande elektrische rijvermogen is aangesproken en de verbrandingsmotor moet worden ingeschakeld om extra gas te kunnen geven. Een dubbele impuls herinnert de bestuurder eraan dat hij het gas moet loslaten, bijvoorbeeld wanneer het standaard afstandswaarschuwingssysteem een langzaam rijdende voorganger herkent. Dan maakt de C 350 e gebruik van de generatorwerking van de elektromotor om zelfstandig te vertragen. Op deze manier wordt energie gerecupereerd en frequent remmen in de file vermeden.

Rijke uitrusting

De C 350 e Lease Edition kent een rijke uitrusting met o.a. AVANTGARDE interieur en AVANTGARDE exterieur (naar keuze zonder meerprijs te wijzigen in EXCLUSIVE interieur en/of EXCLUSIVE exterieur), AIRMATIC luchtvering, automatische airconditioning THERMATIC, Garmin ® MAP PILOT navigatiesysteem, Led-Intelligent Light System, KEYLESS GO-startfunctie, spiegelpakket, stoelverwarming, achterbankleuning neerklapbaar en een laadkabel voor een wallbox en openbare laadstations. Daarnaast is de C 350 e nog verder te individualiseren met o.a. een panoramaschuifdak, COMAND Online, een trekhaak en het rijassistentiepakket plus.

De prijzen van de C 350 e Limousine Lease Edition beginnen bij € 57.995 en van de Estate bij € 59.995 (prijzen inclusief BTW en BPM). Leasen via Mercedes-Benz Financial Services kan vanaf € 839/maand1,  met een netto bijtelling2 vanaf € 142.

1 Op basis van 60 maanden/20.000 km, exclusief BTW

2 Bijtelling op basis van 42% inkomstenbelasting. Het genoemde bedrag is een rekenvoorbeeld