08
november
2017
|
15:06
Europe/Amsterdam

Verkoopstart van ware droomauto’s: de nieuwe S-Klasse Coupé en Cabriolet

Met hun unieke design en hoogwaardige interieurmaterialen zijn de nieuwe S‑Klasse Coupé en Cabriolet de belichaming van moderne luxe. Het doorontwikkelde design oogt nog sportiever en heeft tegelijkertijd een technische uitstraling. Ook Mercedes-AMG heeft zijn S‑Klasses Coupé en Cabriolet een update gegeven met tal van technische en esthetische highlights. De S 63 4MATIC+ Coupé is bij de marktintroductie ook verkrijgbaar als exclusieve Yellow Night Edition. De nieuwe tweedeursuitvoeringen van de S‑Klasse kunnen per direct worden besteld, de vanafprijs inclusief kosten rijklaarmaken bedraagt € 143.611. Vanaf eind januari 2018 staan de modellen in de Europese showrooms.

Als leden van de grote en succesvolle S-Klasse familie profiteren de Coupé en Cabriolet ook van de ingrijpende innovaties die recent op de Limousine zijn geïntroduceerd. Het gaat daarbij om nieuwe of qua functies sterk uitgebreide rijassistententiesystemen, het moderne bedienings- en aanduidingsconcept widescreen cockpit, een nieuwe generatie stuurwielen, het ENERGIZING-comfortprogramma en state-of-the-art infotainment.

In combinatie met het standaard led-Intelligent Light System zijn unieke koplampen met in totaal 47 Swarovski-kristallen leverbaar. Zeventien hoekige kristallen vormen samen de fakkelvormige dagrijverlichting, terwijl dertig ronde kristallen samen de richtingaanwijzers vormen. Beide tweedeursmodellen worden standaard geleverd met oled-achterlichten (‘organic light emitting diode’). Bij deze technologie worden flinterdunne lagen organisch materiaal geprint op een glazen plaat en verlicht. Het vergrendelen en ontgrendelen van de portieren wordt extra benadrukt door een dynamisch lichtspel, waarna de achterlichten oplichten.

De nieuwe S-Klasse Cabriolet is als optie leverbaar met het automatisch windschermsysteem AIRCAP (standaard bij de Mercedes-AMG S 65 Cabriolet). Dit systeem schuift door middel van een druk op de knop uit teneinde luchtwervelingen in het interieur te verminderen. De AIRCAP bestaat uit twee componenten: een windlamel met net in het voorruitframe dat 7 centimeter kan uitschuiven en een windscherm achter de achterbank met convexe vormen en rvs sierpaneel. Er kan ook uitsluitend voor een windscherm achter de achterbank worden gekozen.

Tal van nieuwe of doorontwikkelde assistentiesystemen maken deel uit van het als optie leverbare rijassistentiepakket (standaard bij de Mercedes-AMG S 65 Coupé en Cabriolet). De actieve afstandsassistent DISTRONIC en de actieve stuurassistent bieden de bestuurder nu een nog betere ondersteuning bij het aanhouden van een veilige afstand tot de voorligger en bij het besturen van de auto. De snelheid wordt voortaan automatisch aangepast als er bochten of kruisingen naderen. De uitwijk-stuurassistent, de aanzienlijk verbeterde actieve spoorassistent en de extra functies van de actieve noodstopassistent zijn hier een aanvulling op. Ook onderdeel van het rijassistentiepakket is PRE‑SAFE® PLUS, dat tevens rekening houdt met gevaarlijke situaties die worden veroorzaakt door het achteropkomend verkeer, bijvoorbeeld kop-staartbotsingen.

Een andere optie is de hoofdruimteverwarming AIRSCARF. Deze verlengt het cabrioseizoen door comfortabel open rijden zelfs bij lage buitentemperaturen mogelijk te maken. De gepatenteerde hoofdruimteverwarming zorgt ervoor dat er vanuit de hoofdsteun warme lucht rond het hoofd en de nek van de bestuurder en voorpassagier circuleert.

Een innovatie op het gebied van interieurcomfort en welzijn is het ENERGIZING-comfortprogramma met zes programma’s die verschillende comfortfuncties combineren. Dit verbetert het fysieke comfort en de alertheid tijdens het rijden en het pauzeren. Het ENERGIZING-comfortprogramma is leverbaar in combinatie met het AIR BALANCE-pakket en de nieuwe uitgebreide sfeerverlichting met 64 kleuren en 10 kleurwerelden.

Alle S-Klasses Coupé en Cabriolet zijn standaard voorzien van het infotainmentsysteem COMAND Online van de nieuwste generatie alsmede smartphone-integratie. Dit maakt het gebruik van Apple CarPlay™ en Google Android Auto mogelijk. Als een geschikte smartphone met het systeem wordt verbonden via de usb-aansluiting, kan gebruik worden gemaakt van de CarPlay™- of Android Auto-interface.

Mercedes-AMG: exclusive Yellow Night Edition voor de S 63 Coupé

Vanaf de marktintroductie is de S 63 4MATIC+ Coupé zes maanden lang leverbaar als exclusieve Yellow Night Edition, die een vanafprijs inclusief kosten rijklaarmaken van € 244.992 heeft. Dit speciale model wordt geleverd in selenietgrijs magno of nachtzwart magno en is te herkennen aan de subtiele gele sierstreep op de buitenspiegels.

De exclusieve uitstraling wordt versterkt door zevenspaaks lichtmetalen velgen matzwart met glanzende velgrand, en de gele remklauwen van het keramisch AMG-remsysteem met composietremschijven, dat bij de Edition standaard is.

Het bijzondere karakter van de Yellow Night Edition wordt verder aangezet door het aerodynamicapakket, met een grote frontsplitter in hoogglanzend zwart (van carbon bij het carbonpakket) en een spoilerrand op het kofferdeksel in hoogglanzend zwart (van carbon bij het carbonpakket) alsmede AMG-racestriping op de flanken.

Het interieur is eveneens voorzien van gele accenten. De AMG-sportstoelen voorin en de achterbank zijn hiervan voorbeelden, net als het AMG Performance-stuurwiel met 12-uur-markering, het combi-instrument, de bovenkant van de portieren, het middendeel van de portieren, de armsteunen, middenconsole voorin en de vloermatten. Het Edition-embleem op het stuurwiel is een verwijzing naar de bijzondere uitusting. Sierdelen in AMG-carbon mat/pianolak zwart vormen de finishing touch.

Het exclusiefpakket behoort tot de standaarduitrusting. Dit omvat onder andere stoelbekleding nappaleder Exclusief met AMG-ruitdessin en gedeeltelijke perforaties plus nappaleder met contrastsiernaden op de bovenzijde van het dashboard, de middenarmsteun, de armleuningen voor en achter en het middendeel van de portieren. Ook AMG-badges op de hoofsteunen voor en achter, verlichte AMG-instaplijsten en speciale AMG-vloermatten maken deel uit van dit pakket.

De volgende Coupés en Cabriolets zijn per direct leverbaar:

Coupé

S 450 4MATIC

S 560 (4MATIC)

AMG S 63 4MATIC+

AMG S 65

Aantal cilinders/ plaatsing

6/V

8/V

8/V

12/V

Cilinderinhoud (cc)

2.996

3.982

3.982

5.980

Max. vermogen (kW/pk)

270/367

345/469

450/612

463/630

Max. koppel (Nm)

500

700

900

1.000

Brandstofverbruik (l/100 km)

9,2-8,9

8,3-8,0(9,0-8,7)

9,3

11,9

CO2-emissie (g/km)

208-204

188-183(202-197)

211

279

Consumentenadviesprijs incl. kosten rijklaarmaken (€)

€ 143.611

€ 161.071(€171.355)

€ 219.763

€ 322.781

 

Cabriolet

AMG S 65

Aantal cilinders/ plaatsing

12/V

Cilinderinhoud (cc)

5.980

Max. vermogen (kW/pk)

463/630

Max. koppel (Nm)

1.000

Brandstofverbruik (l/100 km) 1,2

12,0

CO2-emissie (g/km)

272

Consumentenadviesprijs incl. kosten rijklaarmaken (€)

€ 327.803

Waarden tussen haakjes: 4MATIC