19
juli
2022
|
14:32
Europe/Amsterdam

Verkoopstart van de nieuwe Mercedes-Benz GLC

De nieuwe Mercedes-Benz GLC is vanaf nu te bestellen tegen consumentenadviesprijzen die beginnen bij € 72.5771. De volledig nieuw ontwikkelde modelserie overtuigen met zijn moderne design en technologie, sportieve prestaties en efficiëntie alsmede comfort en dynamische rijeigenschappen. Alle GLC-modellen beschikken over een geëlektrificeerde aandrijflijn. De GLC voelt zich thuis in elk terrein, zowel onroad als offroad. De nieuwe achterasbesturing maakt het voertuig nog wendbaarder en dynamischer. Met al zijn eigenschappen en uitrustingen verdedigt de nieuwe GLC zijn toppositie in het personenwagenportfolio van Mercedes-Benz: het is al meer dan twee jaar het meestverkochte model.

Het design: sensuele puurheid, intelligentie en emotie

De nieuwe GLC is direct herkenbaar als lid van de SUV-familie van Mercedes-Benz. Tot de standaarduitrusting behoort het AVANTGARDE exterieur met chroomaccenten. De proporties, met klassieke SUV-elementen zoals de chromen optische bodembeschermingsplaten voor en achter, de dakreling van gepolijst aluminium en de optionele treeplanken, worden gecompleteerd door de scherpe lijnen op de flanken. Het resultaat is een evenwicht tussen elegantie, sportiviteit en offroad-eigenschappen. Highlights zijn de nieuwe koplampen, die direct aansluiten op de grille en de breedte van het voertuig accentueren. In combinatie met het optionele DIGITAL LIGHT beschikken de koplampen over ellipsvormige dagrijverlichting. Een andere optische highlight is de grille met geïntegreerde Mercedes-Benz ster, een donkergrijze lamel met chroomaccenten en chroomrand.

Het interieurdesign, eveneens standaard in de Line AVANTGARDE, benadrukt de hoge kwaliteit en moderniteit van de GLC: zo is het dashboard bijvoorbeeld horizontaal verdeeld in twee secties, afgewerkt met grote sierpanelen. Het avantgardistische stoeldesign en de modern vormgegeven portierpanelen onderstrepen de hoge kwaliteit van het interieur.

De GLC creëert maatstaven op het gebied van aerodynamica en aero-akoestiek: in de meest gestroomlijnde configuratie heeft het voertuig een cw-waarde van slechts 0,29, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van zijn voorganger (cw = 0,31) – en een significant lage waarde voor een SUV met conventionele aandrijflijn. Akoestisch is de GLC een aangenaam stil voertuig met een onovertroffen geluidsbeeld en zeer weinig afrol- en windgeruis. Alle maatregelen bij elkaar dragen bij aan de ‘welcome home’-sfeer die kenmerkend is voor elke Mercedes-Benz.

De aandrijflijnen

De nieuwe GLC is systematisch ontworpen voor hybride aandrijflijnen en creëert maatstaven op het gebied van efficiëntie. De mild-hybrid motoren worden ondersteund door een geïntegreerde startdynamo (Integrated Start Generator ISG) van de tweede generatie.

Het onderstel: wendbaar en veilig

De belangrijkste componenten van het dynamisch afgestemde onderstel van de GLC zijn de nieuwe vooras met vier draagarmen en de onafhankelijke multilink achteras. Het standaard onderstel biedt een hoog veer-, afrol- en geluidscomfort, wendbare rijeigenschappen en rijplezier. Het onderstel is voorzien van een amplitude-afhankelijk dempingssysteem. AIRMATIC luchtvering is optioneel leverbaar. De optionele achterasbesturing en de directere stuuroverbrenging op de vooras maken de GLC extra dynamisch. De achteras heeft een maximale stuurhoek van 4,5 graden. Dit verkleint de draaicirkel met 90 cm, tot 10,9 m.

De GLC is een allrounder en biedt in elk terrein, en ook onder slechte weersomstandigheden, sterk verbeterde rijeigenschappen. Voor trajecten buiten de gebaande paden is de bediening via het offroad-screen vergemakkelijkt. De ‘transparante motorkap’ geeft een beter overzicht en de tractie en rijstabiliteit zijn verbeterd dankzij doorontwikkelde regelsystemen. Als plug-in hybrid ook bij puur elektrisch rijden.

Voor het trekken van een aanhangwagen zijn de aanhangwagenassistent, het nieuwe aanhangwagenmenu en de routeplanning voor het rijden met een aanhangwagen belangrijke highlights van de GLC. Hiermee wordt het rijden met een aanhangwagen zo veilig en aangenaam mogelijk. Bovendien biedt de 4MATIC vierwielaandrijving een uitstekende tractie op elke ondergrond.

De comfortuitrusting: op tal van details verbeterd

Met zijn twee grote standaard displays en full-screen navigatie maakt de jongste generatie van het MBUX infotainmentsysteem het interieur nog digitaler en intelligenter. De spraakassistent “Hey Mercedes” reageert nog beter en heeft een snellere zelfleerfunctie. Met de functie ‘MBUX Smart Home’ kunnen klanten de GLC linken aan het smart home-systeem, waarmee het voertuig verandert in een mobiel controlecentrum voor thuis. MBUX integreert alle belangrijke streamingdiensten voor muziek, inclusief persoonlijke voorkeuren en instellingen. Eveneens nieuw voor MBUX is de audio-reisleider ‘Tourguide’. Als onderdeel van de ‘MBUX Voice Assistant’ van Mercedes me voegt de audio ‘Tourguide’ een interessante en leerzame functie toe aan de reeds bestaande reisinformatie. Als reactie op de gesproken opdracht “Hey Mercedes, start Tourguide” leest het MBUX infotainmentsysteem uitgebreide informatie voor over de bezienswaardigheden op de route. Het systeem reageert op de ongeveer 3400 bruine verkeersborden langs de Duitse snelwegen. De nieuwe audio-reisgids kan vooralsnog alleen in Duitsland worden gebruikt, later wordt deze functie ook in andere landen uitgerold. Het optionele Burmester® surround sound system biedt met zijn vijftien premium luidsprekers en een totaalvermogen van 710 watt een unieke ervaring.

De koplamptechnologie DIGITAL LIGHT (optie) biedt een optimale verlichting, die zich continu aanpast aan andere weggebruikers en de omgeving. In combinatie met de projectiefunctie kan het systeem hulplijnen en waarschuwingssymbolen op de weg projecteren. Een andere nieuwe optie voor de GLC is het rijassistentiepakket plus. Dit omvat de actieve afstandsassistent DISTRONIC, de actieve stuurassistent, de actieve remassistent, de uitwijk-stuurassistent, de actieve spoorassistent, de actieve dodehoekassistent en PRESAFE® PLUS, alsmede de actieve fileassistent en PRESAFE® Impuls Side. Andere nieuwe optionele uitrustingen zijn de ‘transparante motorkap’ en de aanhangwagenassistent.

De componenten en systemen van de GLC zijn op talrijke details verbeterd, zoals ENERGIZING AIR CONTROL, AIR BALANCE, GUARD 360°, de sfeerverlichting en het nieuwe panoramaschuifdak, dat met zijn smallere dwarsbalk een nog ruimtelijker gevoel biedt. De optionele multicontourstoelen zijn nu voorzien van een massagefunctie.

De standaarduitrusting: nog omvangrijker

De standaarduitrusting van de nieuwe GLC is nog omvangrijker. Zo is bijvoorbeeld de Line AVANTGARDE standaard, met gewilde uitrustingen als grote displays, smartphone-integratie, draadloos oplaadsysteem en stoelverwarming voor de bestuurder en voorpassagier. De aanbodstructuur voor de klant is aanzienlijk vereenvoudigd, zodat het minder tijd kost om individuele opties te selecteren. Functionele uitrustingen die vaak samen worden besteld, zijn nu gebundeld in uitrustingspakketten. Naast deze pakketten zijn slechts enkele afzonderlijke functionele opties leverbaar. Met een keur aan designuitrustingen als lakken, bekledingen, sierdelen en velgen kunnen klanten hun GLC net als voorheen individueel configureren.

Een overzicht van de GLC-modellen die beschikbaar zijn om te bestellen:

  GLC 200 4MATICGLC 300 4MATICGLC 220 d 4MATIC
Cilinderinhoudcm31.9991.9991.993
Max. vermogenkW/pk150/204190/258145/197
bijt/min6.1005.8003.600
Extra vermogen (boost-effect)kW/pk15/2015/2015/20
Max. koppelNm320400440
bijt/min2.000-4.0002.000-3.2001.800-2.800
Extra koppel (boost-effect)Nm200200200
Brandstofverbruik gecombineerd (WLTP) 2l/100 km7,4-8,27,6-8,25,2-5,9
CO2-emissie gecombineerd (WLTP) 2g/km167-186171-186136-155
Acceleratie 0-100 km/hsec.7,86,28,0
Topsnelheidkm/h221240219
Prijs vanaf [1]euro72.57786.11177.999


 


 [1] De genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW, BPM en kosten rijklaar maken.
2 Verbruikswaarden en CO2-emissies volgens wettelijke voorschriften (Verordeningen (EU) 715/2007 en (EU) 2017/1153) in de laatst geldende versies. De vermelde WLTP-waarden voor het gecombineerde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gemeten volgens de nieuwe WLTP-methodiek (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) voor een voertuig in de basisuitrusting zonder opties bij standaard wielen en banden.
2 Verbruikswaarden en CO2-emissies volgens wettelijke voorschriften (Verordeningen (EU) 715/2007 en (EU) 2017/1153) in de laatst geldende versies. De vermelde WLTP-waarden voor het gecombineerde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gemeten volgens de nieuwe WLTP-methodiek (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) voor een voertuig in de basisuitrusting zonder opties bij standaard wielen en banden.
Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer circa 172.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2021 werden circa 1,9 miljoen personenwagens en bijna 386.200 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.