06
februari
2024
|
10:53
Europe/Amsterdam

Verkoopstart van de nieuwe Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Coupé

Samenvatting

·         3,0 liter zescilinder lijnmotor met dubbele turbo en 330 kW (449 pk) vermogen

·         Uitgebreide standaarduitrusting en grote keuze aan opties

·         Online configurator nu beschikbaar

·         Consumentenadviesprijzen beginnen bij € 134.3301

De nieuwe Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Coupé (brandstofverbruik gecombineerd 9,7-9,4 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd 220-212 g/km)2 is nu bij de dealers te bestellen.

De sportieve tweedeurscoupé wordt aangedreven door een 330 kW (449 pk) sterke 3,0 liter zescilinder lijnmotor met dubbele turbo en aanvullende elektrische compressor. De aandrijflijn levert een maximumkoppel van 560 Nm (met overboost tot 600 Nm gedurende 10 seconden). De geïntegreerde startgenerator van de tweede generatie levert kortstondig 17 kW (23 pk) extra boost en 205 Nm koppel. Deze voedt ook het 48V-boordnet. Andere technische kenmerken van het nieuwe model zijn de AMG SPEEDSHIFT TCT 9G-transmissie en de volledig variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+. De consumentenadviesprijs van de nieuwe Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Coupé bedraagt € 134.3301.

Tot de uitgebreide standaarduitrusting behoren het AMG RIDE CONTROL-onderstel met adaptief verstelbare demping en actieve achterasbesturing, het parkeerpakket met achteruitrijcamera, het AMG Performance-stuurwiel in nappaleder en het PRE-SAFE-systeem. De 65 liter brandstoftank maakt een groot actieradius mogelijk.

De nieuwe coupé wordt standaard geleverd met 19” tienspaaks lichtmetalen AMG-velgen. Ze zijn aerodynamisch geoptimaliseerd, matzwart en glansgedraaid. De velgen voor meten 9,5 J x 19 met banden 265/40 R19, achter 11,0 J x 19 met banden 295/35 R19. Optioneel zijn 20” lichtmetalen velgen leverbaar in verschillende kleurvarianten.

Een highlight in het interieur zijn de voorste integraalstoelen in lederlook ARTICO/microvezel MICROCUT zwart met AMG-specifieke graphics en rode contrastsiernaden. Ze combineren sportiviteit met een uitstekende zijdelingse ondersteuning. Andere interieurkenmerken zijn rode veiligheidsgordels en sierdelen in hoogglanzend carbon. Er zijn talrijke bekledingen in leder en nappaleder leverbaar, waarbij het AMG-embleem in reliëf in de voorste hoofdsteunen is aangebracht.

Grote keuze aan opties

Voor een nog emotionelere rijervaring bundelt het optionele AMG DYNAMIC PLUS-pakket bijzonder sportieve uitrustingsdetails. Het pakket bevat het aanvullende rijprogramma ‘RACE’ met driftmodus en Racestart-functie alsmede het AMG Performance-stuurwiel in microvezel MICROCUT. De rode remklauwen voor en achter met opschrift ‘AMG’ onderstrepen optisch het sportieve karakter. De actieve motorsteunen zorgen ervoor dat de verbinding tussen aandrijflijn en carrosserie een breed spectrum tussen comfortabel en sportief biedt, afhankelijk van de situatie.

Talrijke andere opties bieden veel individualiseringsmogelijkheden voor uiteenlopende klantwensen, waaronder:

•       AMG-stylingpakket voor een nóg expressiever design

•       AMG-carbonpakket exterieur I met sportieve exterieurelementen van koolstofvezel

•       AMG-nightpakket met exterieurelementen in hoogglanzend zwart

•       AMG-nightpakket II met aanvullende elementen in donkerchroom

•       Lak MANUFAKTUR spectraalblauw magno

•       AMG-sierdelen in carbon

•       AMG Performance-stoelenpakket Advanced met performance-georiënteerde stoelen voor de bestuurder en voorpassagier, met gecontoureerde zijwangen, volledig elektrische verstelmogelijkheden en stoelverwarming

•       AMG Performance-stoelenpakket High-End met performance-georiënteerde multicontourstoelen voor de bestuurder en voorpassagier, met gecontoureerde zijwangen, volledig elektrische verstelmogelijkheden en stoelverwarming

•       Burmester® 3D-surround sound system

•       AMG Real Performance Sound voor een emotionele motorsound in het interieur

•       Panoramaschuifdak

•       AMG TRACK PACE

•       AMG-tankdop

1 De genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW, BPM en kosten rijklaarmaken.
2 De vermelde cijfers zijn de WLTP CO2-cijfers gemeten volgens Art. 2 Nr. 3 van Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. De brandstofverbruikscijfers zijn berekend op basis van deze waarden.
Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met circa 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse en producten van het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van luxe personenwagens. In 2022 werden circa 2 miljoen personenwagens en 415.300 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en kijkt daarbij naar de gehele waardeketen. Als internationale onderneming behoren gelijke kansen, diversiteit, openheid en respect tot de fundamentele overtuigingen van Mercedes-Benz. Dat laten we zien in onze manier van denken, handelen en communiceren. In principe gelden alle gekozen termen uiteraard voor alle geslachten en identiteiten.