26
mei
2020
|
13:05
Europe/Amsterdam

Veranderingen in het management van Mercedes-AMG

Daimler heeft vandaag aangekondigd dat Philipp Schiemer is benoemd tot nieuwe CEO van AMG, de Performance-dochter van Mercedes-Benz. Hij zal zijn huidige functie als hoofd van Mercedes-Benz do Brasil Ltda overdragen. Daarnaast is Jochen Hermann aangesteld als Chief Technical Officer en directielid van AMG. Hij keert terug naar AMG vanuit zijn huidige functie als hoofd Ontwikkeling eDrive bij Daimler AG.

Tobias Moers, sinds 2013 CEO van Mercedes-AMG GmbH, gevestigd in Affalterbach, verlaat de onderneming op eigen verzoek en wordt de nieuwe CEO van Aston Martin Lagonda Ltd. in het Verenigd Koninkrijk. Moers zal per 1 augustus 2020 zijn nieuwe functie gaan bekleden.

“Philipp Schiemer en Jochen Hermann zijn twee zeer ervaren leidinggevenden. Ze zullen de ontwikkeling van AMG voortzetten, onder meer door ervoor te zorgen dat elektrificatie een sleutelrol speelt in de toekomstige productportfolio van ons Performance-merk”, aldus Ola Källenius, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler AG en van Mercedes-Benz AG.

In 2019 behaalde Mercedes-AMG met meer dan 132.000 auto’s de hoogste verkoop ooit. In 2015 bedroeg het jaarlijkse verkoopvolume nog circa 70.000 eenheden.

“Tobias Moers heeft het merk AMG tot een groot succes gemaakt en we willen hem daarvoor hartelijk bedanken. Met lede ogen zien we hem vertrekken. Aan de ene kant verliezen we een topman, maar tegelijkertijd weten we dat zijn expertise van grote waarde zal zijn voor Aston Martin, een bedrijf waarmee we een langdurige en succesvolle samenwerking hebben”, vervolgt Källenius.

Philipp Schiemer heeft sinds 1987 verschillende managementfuncties bekleed binnen het Daimler-concern in Duitsland en Brazilië, waaronder hoofd Productmanagement A-Klasse en hoofd Marketing Mercedes Benz personenwagens. Sinds 2013 is hij verantwoordelijk voor de business in Brazilië als CEO van Mercedes-Benz do Brasil Ltda.

Jochen Hermann werkte van 2014 tot 2016 als hoofd Algemene Voertuigontwikkeling bij AMG, voordat hij zich bij Daimler AG toelegde op elektrische aandrijfsystemen en accu-onderzoek in zijn rol als hoofd Ontwikkeling eDrive ontwikkeling. Hij werkt sinds 1997 bij het Daimler-concern, onder meer op de afdelingen rijassistentiesystemen en stuursystemen.

Schiemer en Hermann nemen per 1 augustus 2020 hun nieuwe functies op zich.

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 173.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens, bestelwagens en services. Bovendien streeft de onderneming naar connectiviteit, autonoom rijden en alternatieve aandrijvingen met zijn toekomstgerichte innovaties. Het productportfolio van Mercedes-Benz Cars omvat de merken Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach en Mercedes me, alsmede het merk smart en het product- en technologiemerk EQ voor elektromobiliteit. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2019 werden bijna 2,4 miljoen auto’s en meer dan 438.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met meer dan veertig fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid betekent voor Daimler het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.