21
mei
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Veiling S 63 AMG Coupé voor goed doel tijdens filmfestival in Cannes

Van 14-25 mei wordt het straatbeeld van Cannes niet alleen bepaald door de sterren van het witte doek maar ook door de modellen van Mercedes-Benz en het high-performance merk AMG. Beide merken zijn ook dit jaar weer prominent vertegenwoordigd. Het hoogtepunt van de 67e editie van het filmfestival is de veiling van een S 63 AMG Coupé waarvan de opbrengst ten goede komt aan de amfAR Foundation. 

De veiling van de droomauto vindt plaats op 22 mei a.s. tijdens het prestigieuze 'Cinema Against AIDS Gala' in Hotel du Cap-Eden-Roc. De bolide wordt opgesteld aan het eind van de rode loper en gepresenteerd door Lewis Hamilton, coureur van het MERCEDES AMG PETRONAS Formule 1 team en co-chairman van de amfAR Foundation. Lewis zal de meestbiedende ook adviseren bij de individuele configuratie en uitrusting van diens nieuwe aanwinst die wordt aangedreven door een 5,5 liter V8-biturbomotor, goed voor 430 kW (585 pk) en een koppel van 900 Nm. Daarnaast zullen beide elkaar tijdens een van de raceweekenden ontmoeten in de Formula 1™ Paddock Club. De overhandiging van de individueel geconfigureerde S 63 AMG Coupé vindt plaats op het hoofdkantoor van AMG in Affalterbach. 

Mercedes-Benz is sinds twee jaar actief als partner van de amfAR Foundation die zich sinds 1985 inzet voor de wereldwijde strijd tegen aids. Tijdens het gerenommeerde 'Cinema Against AIDS Gala' in Cannes treedt het merk op als 'signature sponsor' en tijdens het amfAR-gala in Milaan als partner. Dit jaar was Mercedes-Benz voor het eerst ook aanwezig bij het amfAR-gala in New York. 

Prominent aanwezig – Mercedes-Benz in Cannes 

Net als in de afgelopen jaren is Mercedes-Benz tijdens het hele festival prominent aanwezig. Grote blikvanger is een autodisplay van de Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé voor het direct aan de Croisette gelegen Hotel InterContinental Carlton. Het meer dan zes meter hoge display in de vorm van een filmspoel laat de festivalbezoekers via een enorme LED-wand achter de auto mooie impressies van de AMG-wereld zien. Branded modellen uit de S- en V-Klasse worden tijdens het filmfestival als shuttle ingezet.