14
december
2006
|
01:00
Europe/Amsterdam

Veertien nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks voor containertransporteur Vepex

Transportonderneming Vepex is onbetwist specialist in het vervoer van containers vanuit de haven van Rotterdam naar het Europese achterland. In de totaaloplossingen die Vepex haar klanten aanbiedt, worden containers over weg, water en spoor of zelfs een combinatie daarvan getransporteerd. Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Hogenbirk verzorgde onlangs de levering van veertien Actros trucks met Euro 5-motor. Alle zijn van het type 1836 LS en voorzien van automaat en boordcomputer.

Vepex B.V.
Het transportbedrijf Vepex doet meer dan alleen containers van A naar B vervoeren. Om de enorme stroom goederen vanuit de Rotterdamse haven naar het Europese achterland in goede banen te leiden, kiest Vepex voor een uitgekiende mix van weg-, water- en spoorvervoer. Het bedrijf is hierdoor uitgegroeid tot één van de grootste spelers in het containervervoer. Naast het transport biedt Vepex ook de mogelijkheid tot op- en overslag van containers. De voertuigen rijden op vrijwel alle Europese landen, maar het zwaartepunt ligt op de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

Mercedes-Benz Actros 1836 LS
In het bijna driehonderd eenheden tellende wagenpark voert Vepex een meermerkenstrategie, waarin Mercedes-Benz met circa dertig Actros trucks is vertegenwoordigd. Al bijna tien jaar is officieel Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Hogenbirk uit Rotterdam hiervoor de vaste mobiliteitspartner. Onlangs schafte het transportbedrijf veertien Actros trekkers aan van het type 1836 LS. Deze trucks voldoen reeds aan de strengste Euro 5-normen waardoor Vepex flink bespaart op de Duitse Maut tolheffing. Daarnaast zijn de Actrossen voorzien van een automatische versnellingsbak en een boordcomputer die het gemak van de chauffeurs dienen. Bovendien kan Vepex dankzij de boordcomputer haar klanten optimaal informeren over de actuele stand van zaken in het vervoersproces. De trucks zijn online traceerbaar en het systeem draagt daardoor in grote mate bij aan de efficiency. In dat kader is de Actros sowieso een waardevolle toevoeging aan het wagenpark, want met de zeer lange onderhoudsintervallen en de goede brandstofverbruikcijfers levert de Mercedes-Benz truck nóg meer voordeel op. De Actrossen zullen naar verwachting jaarlijks zo’n 125.000 tot 150.000 kilometer probleemloos afleggen. Vepex beschikt over eigen werkplaatsen met APK station voor het getrokken materieel. De trekkers worden via Reparatie & Onderhoudscontracten van Mercedes-Benz CharterWay ondergebracht bij de dealer Rotterdam.