19
april
2017
|
14:14
Europe/Amsterdam

Van den Ban Autobanden/Pregon kiest wederom voor Mercedes-Benz

Samenvatting

Recentelijk nam Pregon B.V, het transportonderdeel van Van den Ban Autobanden B.V. uit Hellevoetsluis, vijf nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks in gebruik. De trucks werden geleverd door Mercedes-Benz dealer ROGAM. Twee Actros 1842 LS trucks staan nog in bestelling en worden in september afgeleverd.

Actros

Vijf nieuwe Mercedes-Benz Actros 1842 LS trucks met BigSpace-cabine werden onlangs door ROGAM afgeleverd bij Pregon in Hellevoetsluis. Twee Actros 1842 LS trucks staan nog in bestelling en worden later dit jaar afgeleverd. De zwarte trucks zijn voorzien van een extra grote tank en worden ingezet voor het vervoer van autobanden. “In een trailer, getrokken door een Actros, vervoeren we tussen de 1000 en 1500 autobanden,” vertelt Jan van Tiggelen, Manager Logistics & Facilities bij Van den Ban Group Holding B.V. “Onze trucks worden dagelijks ingezet en leggen gemiddeld 125.000 kilometer per jaar af. Dat de Actros zo zuinig is, dan is dat mooi meegenomen. Op lange afstanden hebben ze zelfs een keer de 1 op 4,6 gehaald.” De restwaarde van de trucks van Mercedes-Benz was ook, naast de betrouwbaarheid, doorslaggevend. “We voeren zelf het onderhoud van onze vrachtwagens uit en de Actros heeft weinig service nodig. Technisch gezien is de Actros ook een goede truck,” zegt Jan van Tiggelen.

Pregon

Transportbedrijf Pregon verzorgt deels de nationale en de volledige internationale levering van autobanden voor personenwagens, bestelwagens, trailers, caravans, 4×4/SUV en trucks aan klanten van de Van den Ban Group. Pregon bestaat uit twee verschillende afdelingen op het gebied van transport en logistiek, de afdelingen Truckservice en Transport. Jaarlijks levert de Van den Ban Group wereldwijd 7,5 miljoen autobanden. Van den Ban Group heeft meer dan 250 medewerkers in dienst. Het wagenpark bestaat uit 30 trekkende eenheden waarvan 24 afkomstig zijn van Mercedes-Benz.