03
april
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Vakantie tip: Speciale bedrijfswagenrondleidingen in het Mercedes-Benz Museum Stuttgart

Een bezoek aan het Mercedes-Benz museum in Stuttgart is meer dan de moeite waard – maar sinds kort ook voor bedrijfswagenliefhebbers! Vanaf begin 2007 is het Mercedes-Benz museum gestart met speciale bedrijfswagenrondleidingen. Daarmee komt het museum tegemoet aan de wensen van de bezoekers die vooral naar Stuttgart komen om de vrachtwagens, autobussen en bestelwagens te bewonderen. Deze worden nu ook in het grootste automuseum ter wereld worden tentoongesteld.

Mercedes-Benz is de enige autofabrikant ter wereld die zijn unieke personen- en bedrijfswagengeschiedenis in een museum tentoonstelt. Juist door speciale rondleidingen aan te bieden, kan het merk nog beter inspelen op de wensen van de echte bedrijfswagenfans.

In het Mercedes-Benz Museum kunnen de bezoekers in totaal 40 vrachtwagens, autobussen en bestelwagens bekijken, die samen een rijke historie van meer dan 100 jaar vertegenwoordigen. Getoond worden onder andere de eerste autobus ter wereld uit 1895, de oudste nog bewaard gebleven Daimler Motor-Lastwagen uit 1898, het legendarische 'Blaue Wunder', een transportmiddel voor racewagens uit 1955 en de Mercedes-Benz Atego racetruck uit 1998. De tentoonstelling biedt een indrukwekkend overzicht van alle facetten van de oudste en grootste bedrijfswagenproducent ter wereld.

De rondleidingen, onder begeleiding van speciaal voor dit doel getrainde gidsen, kunnen uitsluitend rechtstreeks bij het museum worden geboekt, via de bezoekershotline, telefoonnummer +49-(0)711/17-30000. Het adres van het Mercedes-Benz Museum luidt: Mercedesstrasse 100, 70372 Stuttgart.