07
oktober
2019
|
10:54
Europe/Amsterdam

Unieke order: 600 Mercedes-Benz Vans voor Noot Personenvervoer

Noot Personenvervoer in Ede neemt 600 nieuwe Mercedes-Benz bestelwagens in gebruik: 400 Vito Tourers voor het vervoer van scholieren en 200 Sprinter rolstoelbussen. De aflevering van de nieuwe voertuigen is inmiddels gestart en wordt nog voor het einde van dit jaar afgerond. De voor Nederlandse begrippen unieke order is tot stand gekomen door een zeer goede samenwerking tussen Noot, Mercedes-Benz Financial Services, Mercedes-Benz Vans Nederland en Van ProCenter Stern Auto.

Noot in Ede is gespecialiseerd in groepsvervoer en rolstoelvervoer. Het bedrijf vervoert dagelijks kinderen, ouderen en mensen met een beperking naar school, dagbesteding of zorginstelling - in heel Nederland. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, heeft Noot de beschikking over een wagenpark met circa 1.700 voertuigen. Het merk Mercedes-Benz is daarbij traditioneel strek vertegenwoordigd. De 600 Vito’s en Sprinters die Noot nu aanschaft, vervangen een deel van het bestaande wagenpark.

De juiste auto’s, onderdeel van het perfecte totaalplaatje

Dat Noot opnieuw voor Mercedes-Benz heeft gekozen, is volgens Martijn Kersing, directeur Noot, geen toeval: “Onze goede relatie met Mercedes-Benz en Mercedes-Benz Financial Services heeft zeker meegespeeld, maar er is meer. Bij een order als deze gaat het om een perfect totaalplaatje. De voertuigen zelf zijn uiteraard belangrijk. Wij zijn van oudsher blij met het comfort, de kwaliteit en de geringe onderhoudsbehoefte van de Vito en de Sprinter. Daarbij hechten we ook veel waarde aan de uniformiteit van ons wagenpark. Maar bij een order als deze gaat het nadrukkelijk ook om de financieringsvraag, de administratieve inrichting rondom bijvoorbeeld de BPM en meer. Bij het opzetten hiervan heeft Mercedes-Benz zich opgesteld als een partner die in oplossingen denkt én die afspraken nakomt. Mercedes-Benz Financial Services en dealer Stern Auto hebben het hele proces perfect ingeregeld en zorgen voor de goede bewaking ervan.

Teamwork voor een bijzondere order

Mark Roelofs, accountmanager van Mercedes-Benz Financial Services, is de verbindende factor tussen alle betrokken partijen. Mark Roelofs: “Noot, Mercedes-Benz Vans, Van ProCenter Stern Auto en Mercedes-Benz Financial Services hebben zich gezamenlijk maximaal ingezet om deze bijzondere order mogelijk te maken. Teamwork was de sleutel tot succes en wij zijn trots op de rol die we daarbij hebben mogen vervullen. Noot kan zijn klanten met een prachtig wagenpark van dienst zijn. In goede Mercedes-Benz traditie staan veiligheid en comfort daarbij voorop.

 600 Vans

Henri Tordoir heeft namens Mercedes-Benz Vans de order in goede banen geleid. Tordoir: “Bij een dergelijke bestelling is timing van cruciaal belang. De wensen van de klant en de productiecapaciteit moeten letterlijk samenkomen. Dankzij goed overleg zijn we daarin geslaagd. Wat de order van Noot ook bijzonder maakt, is dat het bedrijf heeft gekozen voor Vito’s met automaat. Dat is een comfortabele keuze voor de berijders, maar er zijn meer voordelen. De automatische transmissies van Mercedes-Benz zijn zeer efficiënt en dragen zo bij aan het beheersen van de kosten. En de Totale Cost of Ownership (TCO) valt ook gunstig uit doordat de automatische transmissie een positief effect heeft op de restwaarde van de auto’s. Dat zijn details waar taxi-ondernemers mee kunnen rekenen.”

De aflevering van de 400 Vito’s en 200 Sprinters is in volle gang. Mercedes-Benz Van ProCenter Stern Auto verzorgt dit vanuit de vestiging in Nijkerk. Paulo Brito de Campos, Manager Sales van Stern Auto is trots op deze unieke order: “Het afleveren van 600 Vans is het hoogtepunt van een intensieve en goede samenwerking van Noot, Mercedes-Benz Financial Services en Stern Auto. Om het proces in goede banen te leiden, leveren we wekelijks 10 Vito’s en 5 Sprinters tegelijkertijd af. Dat is voor iedereen behapbaar, vooral voor Noot, want elke auto heeft zo zijn eigen aanpassingen nodig, denk aan de bestickering en de plaatsing van bijvoorbeeld taximeters.”

Op de foto van links naar rechts: Mark Roelofs (Mercedes-Benz Financial Services), Martijn Kersing (Noot Personenvervoer), Paulo Brito de Campos (Stern Auto)