26
juli
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Unieke Mercedes-Benz Axor 2536 LENA Euro 5 voor Bergings Centrale Bollenstreek

Bergings Centrale Bollenstreek uit Hillegom heeft onlangs een Axor 2536 LENA Euro 5 toegevoegd aan haar wagenpark. Met deze krachtige Axor kan het bedrijf wagens bergen met een gewicht tot wel 21 ton. De Axor met de ruim zestien meter lange 50 ton-meter kraan en 8 tons schuifplateau is in Nederland uniek in zijn soort. Het is de eerste Mercedes-Benz truck die met een dergelijke configuratie is opgebouwd.

Nieuwe truck
Bergings Centrale Bollenstreek uit Hillegom mag zich sinds kort de trotse eigenaar noemen van een unieke Mercedes-Benz Axor 2536 LENA met Euro 5-motor. De nieuwe truck heeft een 50 ton-meter kraan met eigen hijslier en een 8 tons schuifplateau met twee 6 tons lieren. De bijna zeventien meter uitschuifbare kraan kan zowel personen- en bestelwagens als zware vrachtwagens bergen. Het bergingsbedrijf heeft voor de Axor gekozen vanwege het stevige en betrouwbare chassis. Deze levert namelijk voldoende stabiliteit voor de kraan en het schuifplateau. Ook zorgt de luchtgeveerde, hefbare achteras voor een optimale gewichtsverdeling. De nieuwe truck wordt door Bergings Centrale Bollenstreek ingezet in het gebied tussen Amsterdam en Den Haag.

Goede vertrouwensrelatie
Mercedes-Benz dealer L.I.A.M. heeft de aflevering van de Axor verzorgd. De twee bedrijven werken al sinds 1999 samen, waardoor er een goede vertrouwensrelatie is ontstaan. De recente aanschaf van de Axor is daar het bewijs van. Na intensief overleg is de truck geheel naar wens van de klant geconfigureerd, waardoor er een zeer functionele combinatie is ontstaan tussen de truck, de kraan en het uitschuifplateau. Hierbij is uiteraard rekening gehouden met de wettelijk toegestane regels.

 Veiligheid boven alles
Behalve dat de Axor door de gele kleur een absolute blikvanger is, heeft het ook nog een aantal andere veilige en functionele details. Door de zwaailichten en de retro- reflecterende bestickering is de Axor nog beter zichtbaar voor andere weggebruikers. Ook de lichthoorn op de cabine draagt bij aan de veiligheid. Het Telligent schakelsysteem zorgt er bovendien voor dat de chauffeur zijn volledige aandacht op de weg kan houden. Tevens is een bijkomend voordeel van dit systeem dat er op brandstofverbruik wordt bespaard. Immers berekent het systeem het meest optimale schakelmoment. De Axor is dus niet alleen krachtig, maar ook veilig en kostenbesparend!