19
april
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Unieke herinterpretatie van klassieke Janis Joplin-song: Oh lord, won’t you buy me…

  • ‘Benz’: upbeat nummer met klassieke invloeden

  • Drie muzikanten met verschillende achtergronden werken samen

  • Muziek en video via iTunes te downloaden

Singer/songwriter Estelle, rapper/producer David Banner en rijzende soulster Daley hebben een bijzondere nieuwe versie opgenomen van de legendarische
‘Mercedes-Benz song’ van Janis Joplin. De remake met de naam ‘Benz’ kwam er op initiatief van het toongevende Britse high-end stylemagazine BLAG. De song en de bijbehorende video zijn vanaf 18 april te downloaden via iTunes.

‘Benz’ is geïnspireerd op de legendarische Mercedes-Benz song van Janis Joplin uit 1970. Vooral de frase ‘Oh lord, won’t you buy me a Mercedes-Benz’ is een klassieker die bij elke muziekliefhebber tussen de oren zit. De nieuwe versie ‘Benz’ is een upbeat-nummer waarin de klassieke Mississippi-roots echter duidelijk naar voren komen. De drie muzikanten zijn er in geslaagd verschillende muziekstijlen samen te voegen tot een krachtig en harmonieus geheel. ‘Benz’ is opgenomen in de Record Plant-studio’s in Los Angeles.

Live debuut op Shanghai Auto Show

De song ‘Benz’ is er gekomen op initiatief van het toonaangevende Britse stylemagazine BLAG. Een belangrijk uitgangspunt daarbij was het 125-jarige bestaan van de auto. BLAG bracht drie muzikanten met verschillende achtergronden bij elkaar voor de remake. David Banner is rapper, acteur en filantroop. Hij werkte samen met onder andere Snoop Dogg, Chris Brown, Lil Wayne, Kanye West en Maroon 5. Banner heeft een Grammy Award op zijn naam staan. Ook singer/songwriter Estelle is in het bezit van een Grammy Award. Deze kreeg ze voor de single ‘American Boy’ met Kanye West. Soulzanger Daley wordt beschouwd als een buitengewoon talent. Zijn expressieve stemgeluid werd ‘opgepikt’ door de BBC. Hij schopte het zelfs tot ‘BBC’s Sound of 2011’.

Mercedes-Benz heeft vanaf het begin medewerking verleend aan de totstandkoming van ‘Benz’. In de videoclip bijvoorbeeld speelt een Mercedes-Benz 280 SE Cabriolet uit 1971 een hoofdrol.

De eerste live performance van ‘Benz’ vond vandaag plaats tijdens de Mercedes-Benz persconferentie op de Sjanghai Auto Show. De song en de videoclip zijn vanaf nu te downloaden via iTunes.

Bekijk de making-of van de videoclip:

http://mercedes-benz.tv/en/clip-1539/Making+of+the+New+%27Benz%27+Song