24
april
2018
|
11:21
Europe/Amsterdam

Ultieme perfectie en vakmanschap: Maybach toont nieuwe vorm van luxueus leven

Mercedes-Benz presenteert de Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Het design van de cross-over is gebaseerd op dat van een exclusieve high-end limousine en een SUV en is tot stand gekomen volgens de designfilosofie van sensuele puurheid. Om deze ultieme vorm van luxe en de kern van de merkbeleving ook bij de klant thuis tastbaar te maken, hebben de designers een bijpassende thuisomgeving ontwikkeld die luxe en verfijning uitstraalt. Net als de modellen van Mercedes-Maybach worden de fraai gestileerde, unieke meubelstukken gepresenteerd tijdens de ‘Auto China 2018’. Het zijn nieuwe benchmarks in het topsegment en ze voldoen aan de hoogste standaards qua design, materialen en vakmanschap.

De ultieme luxe-ervaring kenmerkt zich door een mix van verfijnde schoonheid, fraaie esthetiek, hightech en fascinatie. De collectie bestaat uit twee loungemeubels: een twee- en een driezitsbank. De Mercedes-Benz designers hebben daarnaast een salontafel en een bijzettafel ontwikkeld. Uitnodigende loungestoelen completeren de collectie, naast plantenbakken en bijpassende lampen.

Alle meubels zijn ontwikkeld volgens dezelfde designtaal. Met hun markante vorm, strakke silhouet en aantrekkelijke oppervlakken vertalen ze de designfilosofie van sensuele puurheid naar niet-automotive objecten. De ster van de collectie is de bank, die als twee- en driezitter beschikbaar is. Het kristalwitte, lederen kussen is gevat in een hoogglanzend gepolijst metalen frame in de kleur rosé goud. Het metaal en het leder zijn strikt, nauwkeurig en met veel liefde voor detail van elkaar gescheiden.

Alle meubels hebben dezelfde materiaalmix van witte lederen bekleding en gegalvaniseerd metaal in de kleur rosé goud. De kleur- en materiaalcontrasten zijn te danken aan het zachte witte nappaleder, dat ook de aanblik bepaalt in de showcar en dat weelderigheid uitstraalt. De verfijnde uitstraling van de in de kleur rosé goud uitgevoerde metaaldelen aan de achterzijde van de meubels zorgt voor een hightech uitstraling.

Voor de bewerking van het metaal werd een lokale Chinese partner gezocht, die beschikte over de ervaring en expertise die nodig was om de grote metalen oppervlakken zonder imperfecties in één stuk te coaten. De meubels beschikken over dezelfde designtaal, vormgeving en materiaalmix als het interieur van de Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Ze werden ontworpen en gemaakt door het designteam in de fabriek te Beijing, in samenwerking met de designers uit Sindelfingen.

Concept voor de ultieme vorm van luxueus vliegen

Met een andere toekomstgerichte highlight, het ‘Maybach Future Mobility Concept’, transporteren de designers de beleving van ultieme luxe naar de levensstijl van Maybach-klanten in het jaar 2030. Het concept voor de ultieme vorm van luxueus vliegen is een nieuwe interpretatie van klassieke, esthetische principes. De autonoom vliegende tandem-tweezitter kan verticaal landen en opstijgen. Dit maakt deze tweezitter ideaal om een weekendje mee weg te gaan. Een prominent Maybach-logo domineert de voorzijde en de gehele romp. Er zijn contrasterende koolstofvezel vleugels gemonteerd op het vliegende object, die zijn uitgevoerd in het klassieke Maybach-rood. De twee rotorbladen benadrukken de hightech performance van de drone.

Sinds 2010 ontwerpen de designers van Mercedes-Benz onder het label Mercedes-Benz Style naast automodellen ook andere producten, in samenwerking met geselecteerde partners. Het doel is om de designtaal ‘sensuele puurheid’ van Mercedes-Benz en de hoge standaards op het gebied van luxe en esthetiek over te brengen naar andere leefomgevingen.